مهدي خدابخشي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هم اكنون اين مراكز مشاوره فعال بوده و افراد مايل به ترك دخانيات مي توانند در وقت اداري براي انجام مشاوره به اين مراكز مراجعه كنند.
وي اظهار كرد: مركز بهداشتي درماني شهدا در شهرستان همدان، مركز بهداشتي درماني شهيد مدني در شهرستان ملاير، پايگاه بهداشتي شهيد باهنر در شهرستان تويسركان، مركز بهداشتي درماني فرهنگيان در شهرستان رزن، مركز شماره سه شهري در شهر بهار از مراكز فعال در سطح استان هستند.
وي گفت: مراكز ترك دخانيات، خدمات پيشگيري و ترك مصرف دخانيات را به خانواده ها و متقاضيان ترك ارائه مي دهند و دوره هاي آموزشي خاصي را براي آنها برگزار مي كنند.
وي ادامه داد: دخانيات يعني تمام مواردي كه با توتون و تنباكو در ارتباط است مانند پيپ، چپق، سيگار و قليان كه در اين مراكز اگر ميزان وابستگي فرد به دخانيات كم باشد، براي ترك از مشاوره و گروه درماني و دوره هاي آموزشي استفاده مي شود.
وي به وجود كارشناس بهداشتي، روانشناس و كارشناس مبارزه با بيماريها و پزشك در مراكز ترك دخانيات اشاره كرد و گفت: ابتدا ميزان وابستگي فرد به دخانيات در اين مراكز سنجيده مي شود و اگر وابستگي فرد به مواد دخاني زياد باشد از جايگزين ها استفاده خواهد شد.
وي اضافه كرد: يكي از عوامل خطرزا در ايجاد بيماريهاي قلبي عروقي، تنفسي، سرطانها بويژه سرطان ريه، استعمال مواد دخاني است.
وي با اشاره به افزايش روز افزون تمايل افراد به مصرف قليان ادامه داد: برخلاف بسياري عقايد و باورهاي سنتي دود منتشره از قليان حاوي مقادير بي شماري مواد سمي مي باشد و نيكوتين حاصل از دود قليان همانند ساير مواد دخاني اعتياد آور بوده و مصرف كنندگان قليان در هر بار مصرف، دود بسيار زيادي را در مقايسه با كشيدن يك نخ سيگار دريافت مي كنند.
وي تصريح كرد: ميزان نيكوتين دريافتي در افراد مصرف كننده قليان و اطرافيان آن ها كه در معرض دود تحميلي آن قرار دارند همچون مصرف كنندگان سيگار در معرض ابتلا به انواع سرطانها، بيماريهاي قلبي و عروقي، تنفسي و اثرات سوء بر بارداري خواهند داشت.
خدابخشي عنوان كرد: دود محيطي ناشي از كشيدن سيگار، يعني دودي كه وارد محيط مي شود سلامت فرد و اطرافيان را به خطر مي اندازد و كودكاني كه والدين آنها سيگار مي كشند بيشتر به عفونتهاي گلو، ريه و گوش مياني مبتلا مي شوند.
وي اذعان كرد: در سيگار چهار هزار و 600 ماده شيميايي، 600 ماده سمي و 50 ماده سرطانزا وجود دارد اما آنچه كه در مواد دخاني سبب اعتياد مي شود نيكوتين آن است.
وي گفت: فردي كه از مواد دخاني استفاده مي كند به دليل وابستگي فيزيكي و رواني به نيكوتين به سختي مي تواند ماده دخاني را ترك كند اما اين بدان معنا نيست كه نتواند آن را ترك كند.
بر اساس گزارشهاي منتشره همدان سومين مصرف كننده دخانيات در كشور است.
7530/6993
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۹
همدان- ايرنا- كارشناس دخانيات مركز بهداشت استان همدان گفت: پنج مركز مشاوره ترك دخانيات در سطح استان همدان به منظور جلب افراد سيگاري با هدف ترك دخانيات و مشاركت در كمپين ملي ترك دخانيات فعال است.