كرمان - ايرنا - متخصص بيماري هاي دهان، فك و صورت گفت: رعايت بهداشت دهان و دندان در همه اوقات مفيد بوده و يكي از اركان سلامت جسم و جان است اما اين مقوله بهداشتي در ماه مبارك رمضان اهميت مضاعف پيدا مي كند.

دكتر علي سالاري مقدم روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: پس از صرف سحري و قبل از تلاوت قرآن و اقامه نماز حتما دندان ها را مسواك كرده و نخ دندان بكشيم.

وي گفت: افرادي كه ديابت دارند و با مجوز پزشك روزه مي گيرند بايد توجه بيشتري به دهان و دندان خود داشته باشند زيرا يكي از عوارض اين بيماري و داروهاي مصرفي خشكي دهان است.

وي بيان كرد: اين خشكي باعث پوسيدگي و همچنين بوي نامطبوع دهان مي شود پس بايد هنگام سحر و افطار آب كافي بنوشند و از سبزي و ميوه تازه استفاده نمايند.

اين دندانپزشك گفت: افرادي كه بيماري گوارشي دارند، به علت رفلكس يا برگشت غذا و ترش كردن معده، محيط دهان اسيدي شده و باعث پوسيدگي دندان مي شود پس بايد حين سحر و افطار علاوه بر داروهاي تجويز شده حتما آب كافي نوشيده و طي روز نيز داندان هاي خود را مسواك بزنند.

وي افزود: افرادي كه بيماري اتوايميون دارند احيانا در محيط دهان خود زخم هايي دارند يا دهان آنان خشك است اين افراد بايد در سحر و افطار آب كافي نوشيده و در طول روز دندان هاي خود را مسواك بزنند.

سالاري مقدم گفت: افرادي كه بيماري سرطان داشته يا مبتلا به بيماري هاي ديگر هستند كه دهان را تحت تاثير قرار داده بايد به بهداشت دهان و دندان خود طي روزه داري توجه ويژه اي داشته باشند.

وي افزود: اگر كسي در طول روزه داري به دندان درد مبتلا شد به دندانپزشك مراجعه كند زيرا داروي بي حسي دندان منعي ندارد و با رعايت كامل جوانب كه چيزي از گلو پايين نرود مي تواند استفاده شود.

وي تصريح كرد: اگر كسي به علت عفونت يا دندان درد نياز به آنتي بيوتيك و مسكن دارد در سحر و افطار داروي تجويز شده را با آب فراوان ميل كند.

متخصص بيماري هاي دهان گفت: دندان ها در زيبايي، حرف زدن، جويدن غذا و اعتماد به نفس ما در اجتماع نقش بسيار مهمي دارند.

7436/3028