محمد عرفاني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: جزيره حرارتي شهري پديده اي است كه در آن ساختمانها و مصنوعات شهري به خصوص ساختمانهاي مرتفع و با تراكم زياد در شهرها در طول روز گرماي ناشي از تابش خورشيد را جذب مي كنند.
وي گفت: در ادامه اين روند حرارت جذب شده از سوي مصنوعات شهري و ساختمانها در طول روز هنگام شب خارج و به محيط انتقال مي يابد.
وي اظهار كرد: اين امر باعث مي شود ساكنان مناطقي كه ساختمانهاي مرتفع و با تراكم زياد دارند هواي گرمتري را در مقايسه با مناطق كم تراكم تجربه نمايند.
وي افزود: اين روند از جمله عوارض شهرنشيني مي باشد كه به شكل نگران كننده اي بر اقليم شهري تاثير گذار بوده است.
وي با بيان اينكه كلانشهر مشهد همانند ديگر كلانشهرهاي كشور دچار اين پديده است گفت: در اين روند استفاده از شيشه هاي رفلكس در نماي ساختمانها مي تواند بر شدت و تمركز گرماي خورشيد بيفزايد.
عرفاني افزود: به همين دليل حومه شهرها و شهرستانها از هواي به مراتب خنك تري برخوردارند كه مهمترين دليل آن عدم وجود مصنوعات شهري در اين مناطق است.
وي با بيان اينكه گرم شدن هوا پديده اي جهاني است و منحصر به كشور و شهر ما نمي باشد اظهار كرد: در پي گرمايش جهاني عواملي مانند خشكسالي، كاهش پوشش گياهي در اطراف شهرها و امثال آن تاثير مستقيم و غير مستقيم بر گرم شدن بيشتر هوا دارند.
وي ادامه داد: پوشش گياهي نيز در كنترل و تنظيم گرما و سرما تاثير بسزايي دارد.
به گفته وي خشكي و گرم شدن هوا همانطور كه بر انسان تاثير منفي دارد بر حيات وحش و گونه هاي جانوري و گياهي نيز مي تواند تاثيرات جبران ناپذيري بر جاي گذارد.
معاون محيط زيست خراسان رضوي اظهار كرد: براي حمايت از گونه هاي حيواني و جانوري بايد با تامين آب مورد نياز و پر كردن آبشخورها تلاش كرد از بروز كم آبي و تشنگي بيش از حد حيوانات جلوگيري شود.
هفته گذشته دماي هوا در استان خراسان رضوي به 45 درجه بالاي صفر و در كلانشهر مشهد به بيش از 41 درجه بالاي صفر رسيد كه موجب بروز كم آبي در برخي شهرستانها شد.
اين استان هم اكنون داراي 80 گونه پستاندار، 287 گونه پرنده، دو گونه دو زيست، 68 گونه خزنده و 24 گونه ماهي مي باشد./3
7496 / 6053
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۲
مشهد - ايرنا - معاون پايش و نظارت اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي، پديده جزيره حرارتي شهري را موجب گرم تر شدن كلانشهر هايي مانند مشهد دانست.