به گزارش گروه اقتصادي ايرنا، رضا باكري با صدور اطلاعيه اي ضمن ابراز نگراني از افزايش قيمت فرآورده هاي لبني، اثرات مديريت قيمت گذاري دستوري در افزايش روزافزون قيمت لبنيات و كاهش مصرف را برشمرد.
در بخشي از اين اطلاعيه آمده است: در ماه مبارك رمضان خداوند متعال را شكرگزاريم كه صنعت لبنيات آئينه ناكارآمدي نظام قيمت گذاري COST PLUS فعلي كشور شد كه ريشه در انديشه و تفكر «مديريت دولتي قيمت گذاري دستوري» تنظيم بازار دارد.
در اين زمينه مي توان به تفكر به نيابت از طرف بنگاههاي توليدي وتجاري تصميم گيري و بها ندادن به اهرم هاي قدرتمند نظام رقابت آزاد، ناديده گرفتن اختيار و آگاهي مصرف كنندگان اشاره كرد.
در اين شرايط ضعف روزافزون قدرت مالي بخش خصوصي و لاجرم توان اقتصادي خانوار منجرشده و نقش پدرخواندگي دولتمردان در نحوه تأمين كسب درآمد و پوشش هزينه خانوار را افزايش مي دهد.
نتيجه اين امر صرف وقت تمام سال دولتمردان در جلسات تنظيم بازار شير و ماست، سيب زميني و پياز، نان و ميوه خانوار و غفلت از وظايف اصلي برنامه ريزي و نظارت عاليه دولت بر بازار است.
اثرات تفكر مديريت دولت بر تنظيم بازار در صنايع لبني در سال هاي اخير رسيدن شير 2 توماني به 1250 تومان بوده و در مقابل كاهش قدرت خريد خانوار است.
در اين ميان صنايع لبني و دامداران نيز گردهم آمده و براي خروج از ركود تورمي بنگاههاي توليدي راه حلي عقلائي تر از دست بردن در جيب مصرف كنندگان ندارند.
همچنين دولت حقوق تعيين شده در قانون اساسي و قانون برنامه پنجم توسعه و قانون بهره وري كشاورزي و در نهايت قانون تجارت را براي خود و بخش خصوصي پاس بدارد و با برنامه ريزي و نظارت عاليه بر ايجاد بسترهاي كلان اقتصاد، امكان خروج از ركود تورمي را فراهم كنند و از سپردن بازار به فعالان بازار نهراسند و بگذارند شير به آهنگ بازار بچرخد.
اقتصام(2)9186**1558
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹
تهران - ايرنا - دبير انجمن صنايع لبني ضمن اعتراض صنعت لبنيات كشور به نحوه قيمت گذاري هاي دستوري، گفت: صنايع لبني و دامداران براي خروج از ركود تورمي بنگاههاي توليدي راهي جزء افزايش قيمت محصولات لبني در بازار مصرف ندارند.