تهران-ایرنا- اداره كل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اولویت‌های 6 گانه حمایتی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی در سال جاری را اعلام و منتشر كرد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا، براساس اعلام این اداره كل به منظور حمایت از روزنامه نگاران، روزنامه‌ها، هفته‌نامه‌ها و دوهفته‌نامه هایی كه اساساً لیست بیمه‌ای نداشته باشند از هرگونه حمایت محروم خواهند شد.

براساس این گزارش اولویت های موضوعی، حمایت از مناطق كم برخوردار، توجه به تحولات رسانه، ترویج بنگاه ها، دیپلماسی رسانه ای و تاكید ویژه بر بیمه اهالی مطبوعات، رئوس اولویت های حمایتی معاونت مطبوعاتی در سال جاری را تشكیل می دهند.

گزارش می افزاید: حمایت وی‍ژه از بیمه خبرنگاران توسط رسانه‌ها - با كاهش نصاب های در نظر گرفته شده - در كنار توجه به نشریات استانی و مناطق كم برخوردار از اصلی ترین بندهای بسته حمایتی در سال 94 است؛ به طوریكه به منظور حمایت از روزنامه نگاران، روزنامه ها، هفته نامه ها و دوهفته نامه هایی كه اساساً لیست بیمه ای نداشته باشند از هرگونه حمایت محروم خواهند بود.



** بسته حمایتی سال 94 معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد شامل اولویت های موضوعی به شكلی كه یارانه نشریاتی كه موضوع انتشار آنان (حداقل 60 درصد حجم) فقط به یك یا تركیبی از دو موضوع زیر اختصاص داشته باشد تا 3 برابر افزایش می یابد و آغاز حمایت از آنان نیز تابع نصاب نیست و از شماره اول حمایت می شوند: قرآن، احكام اسلامی و شعائر دینی، فرهنگ ایثار، شهادت و دفاع مقدس، ترویج سبك زندگی اسلامی – ایرانی به جای فرهنگ غیرخودی ( پیگیری محورهایی نظیر دین باوری، هویت ملّی، میراث بانی، خانواده محوری، فرزندآوری، ترویج كتابخوانی، قناعت، حیا، دانشوری، فرهنگ كار، اصلاح خلقیات اجتماعی و ...)، هر یك از محورهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی (حمایت از تولید داخلی، ترویح فرهنگ كار، اطلاع رسانی كسب و كار، اقتصاد دانش بنیان و...)، ترویج زبان فارسی (یا اهتمام به فعالیت در كشورهای فارسی زبان)، پرهیز از واگرایی و تحكیم همبستگی ملی توسط روزنامه ها و هفته نامه هایی كه با گستره توزیع استانهای مرزی منتشر می شوند، افزایش سواد علمی جامعه (رسانه هایی با رویكرد علم برای عموم مردم)،



**حمایت از مناطق كم برخوردار

نشریات محلی یا استانی متعلق به استان های 10 گانه و یا تك شهرهای غیر مركز استان تا 2 برابر حمایت می شوند (نشریات منطقه ای نیز مشروط به آن كه تمامی استان های مندرج در مجوز آنان در زمره «استان های كم برخوردار» باشد).

این استانها مطابق اعلام صندوق توسعه ملّی برای سال 94 به این شرح هستند: آذربایجان غربی، ایلام،چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان ، كردستان، كرمانشاه، كهگیلویه و بویراحمد، لرستان



** توجه به تحولات رسانه

در راستای درك تحولات دنیای رسانه، حضور محتوای ملّی در عرصه جهانی و توجه به محیط زیست، برای نشریاتی كه اولویت های روشی را رعایت كنند ارقام زیر منظور می شود:

جایگزینی روزنامه با نشریه الكترونیك (لوح فشرده یا پایگاه) روزنامه های سراسری = 30 میلیون تومان، روزنامه های منطقه ای و محلی= 15 میلیون تومان

برای روزنامه های در حال انتشار مشروط به آنكه در زمره نیمه بالایی طرح رتبه بندی روزنامه ها باشند، سایت برخط (علاوه بر نشریه) 20 میلیون تومان در هر نوبت تخصیص یارانه برای روزنامه هایی كه در نیمه بالایی طرح رتبه بندی روزنامه ها قرار می گیرند، نرم افزار تلفن همراه (اپلیكیشن) برای هر دو سیستم عامل اصلی 10 میلیون تومان، برای روزنامه هایی كه در نیمه بالایی طرح رتبه بندی روزنامه ها قرار می گیرند یا هفته نامه هایی كه ضریب كیفی بالاتر از 1 دارند، ایجاد سرمایه دیجیتال(عرضه آرشیو كامل در محیط وب) روزنامه = 50 میلیون تومان، هفته نامه و ماهنامه = 30 میلیون تومان، برای نشریاتی با سابقه افزون بر 30 سال و ضریب كیفی بالاتر از 1



** ترویج بنگاه ها

یارانه نشریاتی با صاحب امتیاز واحد، مشروط به آن كه همه نشریات بنگاه،اولاً نظم در انتشار و ثانیاً ضریب كیفی افزون بر 2·1 داشته باشند (برای روزنامه ها: حضور در 3 دهك بالایی طرح رتبه بندی روزنامه ها) بدبن شرح افزایش می یابد: حقوقی: به یارانه هر نشریه 25 درصد افزوده می شود، حقیقی: به یارانه هر نشریه 10 درصد افزوده می شود.



** دیپلماسی رسانه ای

نشریات چاپی و الكترونیكی كه «دیپلماسی فرهنگی» را دنبال كنند و فعالیت های برون مرزی جدّی داشته باشند و یا در جذب سرمایه های خارجی به صنایع و خدمات كشور مؤثر باشند بر اساس شاخص ها (دوره انتشار، میزان تأثیر، اولویت های منطقه ای و جهت گیری محتوایی) 50 تا یكصد میلیون تومان حمایت می شوند.



** یارانه بیمه كاركنان

این حمایت مشروط به رعایت حداقل نفرات به شرح دوره انتشار سراسری منطقه ای، استانی، محلّی و بر اساس روزنامه یا خبرگزاری بودن به ترتیب 20، 12، هفته نامه یا پایگاه خبری 8 و 6، دوهفته نامه به بالا 6 و 5 درنظر گرفته می شود.

همچنین این گزارش می افزاید: برای رسانه های خصوصی،‌ تمام مبلغ پرداختی آنان به سازمان تامین اجتماعی و برای رسانه های غیرخصوصی 30 درصد از مبلغ پرداختی آنان عودت می شود. فهرست بیمه باید با نام رسانه یا صاحب امتیاز باشد.

سقف حمایت معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، برای 3 دسته فوق به ترتیب 600 ، 300 و 200 میلیون ریال برای هر فصل خواهد بود. این سقف برای مؤسسات مطبوعاتی تا 50 درصد قابل افزایش است، مشروط بر آن كه برای سایر نشریات خود كد كارگاهی مستقل نداشته باشند.

به منظور تشویق روزنامه ها و خبرگزاری ها به بیمه همكاران دفاتر استانی خود، برای پنج روزنامه و خبرگزاری اول كشور (مطابق طرح های رتبه بندی روزنامه ها و خبرگزاری ها) جمعاً تا سقف 80 نفر و برای سایر روزنامه ها و خبرگزاری‌ها تا 40 نفر، یارانه برای بیمه همكاران دفاتر استانی علاوه بر سقف حمایتی مندرج در جدول و به صورت جداگانه تعلق می گیرد.

با هدف شفافیت، فهرست ارسالی هر رسانه در سایت معاونت مطبوعاتی منتشر می‌شود. درصورت اعتراض هر یك از خبرنگاران تمام وقت هر رسانه كه با وجود گذشت 6 ماه از همكاری خود هنوز بیمه نشده اند، ‌آن رسانه از فهرست یارانه بیمه حذف می شود.

براساس اعلام اداره كل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور حمایت از روزنامه نگاران، روزنامه ها، هفته نامه ها و دوهفته نامه هایی كه اساساً لیست بیمه ای نداشته باشند از هرگونه حمایت محروم خواهند بود. برای نشریات استانی و منطقه ای، «دوهفته‌نامه‌ها» و برای نشریات استان های ده گانه ، «دوهفته نامه‌ها و هفته‌نامه‌ها» نیز از این قاعده معاف هستند.

فراهنگ**1355**1027