به گزارش خبرنگار ایرنا، به گفته شلات مشاور سابق نخست وزیر عراق در امور رسانه ای، داعش در عراق تنها در فضای توییتر 8 هزار صفحه وب دارد، بنابراین تشكیل ارتش سایبری امری اجتناب ناپذیر در مبارزه با تروریسم و گروه تروریستی داعش است.
پیش از این كشورهای اروپایی با ایجاد یك تشكیلات موسوم به «یگان مبارزه با جرائم اطلاعاتی» درصدد بستن سایت های تاییدكننده و حامی تشكیلات داعش برآمده و به اعتقاد این تشكیلات، گروه های تروریستی بیشترین بهره برندگان از اینترنت برای ارتباط با همدیگر هستند.
از طرفی «مارك والاس» رییس طرح مبارزه با افراد گرایی در اروپا یكی دیگر از تشكیلات مبارزه با فعالیت های تروریستی در اروپا گفته است كه بیش از 40 هزار وب در حمایت و تایید داعش فقط در سطح تویتر وجود دارد.
به نظر می رسد ایده ایجاد ارتش سایبری در عراق برای مقابله با فعالیت های تروریستی داعش در شبكه های اجتماعی، بعد از اقدام خودجوش جمعی از روزنامه نگاران و كاربران عراقی در افشاگری و محكومیت اقدامات تروریستی داعش ناشی می شود.
بعد از فتوای جهاد كفایی مراجع عظام عراق و ایجاد تشكیلات الحشد الشعبی (نیروهای داوطلب مردمی) در تابستان گذشته، روزنامه های نگاران و كاربران عراقی به طور خودجوش و به روشهای ابتكاری شروع به محكوم كردن اقدامات داعش و حمایت از اقدامات نظامی نیروهای دواطلب مردمی كردند امری كه بازتاب عمومی مثبتی در سطح جامعه عراق داشت.
علی الشلات كه خود چند سالی در شبكه تلویزیون العراقیه (تلویزیون شبه دولتی عراق) فعالیت كرده و از افراد فعال در سطح شبكه های اجتماعی است، در همین راستا با طرح موضوع ارتش سایبری ادامه داده است كه 8 هزار صفحه وب در توییتر نقش سخنگویی برای داعش را ایفا می كنند و ایده های این گروه تروریستی را در سطح وسیعی اشاعه می دهند.
به عقیده وی، گزینه دیگری جز مقابله با جنگ رسانه ای داعش وجود ندارد، در غیر این صورت بخش بزرگی از جنگ نظامی و پیروزی های كسب شده بر روی زمین نبرد را از دست خواهیم داد.
اكنون بحث ها بر سر نظم بخشی بر فعالیت ها در فضای سایبر است.الشلات می گوید: تشكیل ارتش سایبری بستگی به شهروندان داوطلبی دارد كه مایلند در نبرد رسانه ای علیه داعش مشاركت كنند و می ماند،ارایه طرح آن به مراجع رسمی، فعالیت زیر نظر دولت و ایجاد یك سیستم تعاملی و ارتباطی میان سربازان ارتش سایبری و در نهایت تامین اطلاعات لازم برای آنان، جهت حضور در این كارزار.
یكی از مشكلات پیش روی این طرح به نظر می رسد مشكل سرعت اینترنت در عراق است زیرا این كشور برحسب آمار وزارت ارتباطات و فناوری عراق در بین 185 كشور دنیا رتبه 179 از حیث حجم سرعت و بارگذاری اینترنت را دارد.
در عین حال 4 میلیون از جمعیت 30 میلیونی عراق كه عموما قشر جوان هستند به طور مستمر از اینترنت استفاده می كنند به نحوی كه سال گذشته درصد استفاده كنندگان از اینترنت در مقایسه با سال 2013 بیش از 15 درصد افزایش نشان می دهد.
اكنون 5 شركت عمده خدمات اینترنت در عراق وجود دارد اما عراق درصدد است كه با وارد كردن 7 شركت دیگر تعداد آنها را به 12 شركت برساند و در عین حال با اجرای طرح فیبرنوری ، سرعت اینترنت را در عراق افزایش دهد تا كاربران بیشتری به حضور در فضای مجازی رغبت نشان دهند.
به عقیده كارشناسان رسانه ای، داعش در یك سال گذشته توانسته از فضای سایبر و شبكه های اجتماعی بیشترین بهره برداری را در ایجاد رعب، جذب داوطلبان از بیش از 100 كشور جهان و نمایش غلو آمیز قدرت خود كند.
خاورم*1*1770**101
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
بغداد-ایرنا- عراق به دنبال كشاندن صحنه جنگ با داعش از عرصه های نظامی، سیاسی و رسانه ای به فضای مجازی و ایجاد ارتش سایبری است، ایده ای كه 'علی الشلات' نماینده پارلمان عراق می گوید: 'گزینه دیگری جز ایجاد ارتش سایبری برای مقابله با داعش در نبرد رسانه ای نداریم.'