به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا، عباس واعظي ، سيد موسي حسيني و اسدالزمان نور در اين ديدار درباره سفر اخير وزير فرهنگ بنگلادش به ايران، اجرايي شدن برنامه مبادلات امضاء شده بين دو كشور و راه هاي تحرك بخشيدن در مناسبات فرهنگي دو كشور مورد تبادل نظر قرار دادند.
وزير فرهنگ بنگلادش درباره همكاري در هنر تئاتر با اشاره به مكاتبات بين رايزني ايران و اين وزارتخانه در زمينه دعوت از هنرمندان تئاتر اين كشور براي شركت در جشنواره بينالمللي تئاتر گفت: ما از حضور هنرمندان بنگلادشي در جشنوارههاي تئاتر ايران استقبال ميكنيم؛ اما چون تاريخ جشنوارههاي تئاتر خياباني در مريوان و تئاتر كودكان و نوجوانان در همدان به هم نزديك هستند، ترجيح ميدهيم كه فقط در تئاترهاي خياباني و جشنواره فجر، شركت كنيم.
اسدالزمان نور در ادامه مساعدت ايران در ارايه اطلاعات براي حضور گروه هاي تئاتر بنگالي در جشنوارههاي مزبور را خواستار شد.
وي همچنين با اشاره به سفر اخيرش به شهر شيراز گفت: در مدت اقامت در شيراز از نمايشگاه و گالري هنر اين شهر ديدن كردم . همانجا با مسئولان نمايشگاه صحبت و از آنان دعوت كردم كه نمايشگاهي اختصاصي از آثار نقاشي ايران (شيراز) را در داكا برگزار كنيم.
اسدالزمان كه بيستوششمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران (ارديبهشت امسال) را از نزديك شاهد بوده نيز با اشاره به نظم، فضاي خوب و محتواي نمايشگاه، آن را مورد تجليل قرار داد و از اينكه عليرغم اعطاي غرفه به سفارت بنگلادش در تهران، اين سفارتخانه نتوانسته است براي بنگلادش غرفهاي راهاندازي كند، ابراز تأسف و متقابلاً ابراز اميدواري كرد كه در نمايشگاه سال آينده، بنگلادش حضور فعالتري داشته باشد.
در ادامه اين ديدار، از آنجا كه سازمان آيسيسكو، شهر مشهد را به عنوان پايتخت فرهنگي منطقه آسيا در سال 2017 تعيين كرده و شهر داكا پيش از اين در سال 2012 همين عنوان را دارا بوده است، واعظي، سفير كشورمان از وزير فرهنگ بنگلادش خواست تا تجارب و اطلاعات و برنامههايي كه بنگلادش به همان مناسبت براي معرفي داكا درسال 2012 انجام داده است را به همراه مستندات آن در اختيار سفارت ايران قرار دهد كه با استقبال وزير بنگلادشي مواجه شد.
همچنين سيد موسي حسيني رايزن فرهنگي ايران با توجه به استقبال بنگلادشيها از فيلمهاي ايراني، به وزير فرهنگ اين كشور اطلاع داد كه رايزني فرهنگي در نظر دارد تا پايان سال جاري، هفته فيلم ايران را در داكا برگزار كند و قرار شد بنگلادش در اين خصوص همكاري كند.
در ادامه اين ديدار هيأت ايراني به وزير فرهنگ بنگلادش گفت: برغم روابط تاريخي فرهنگي چند صدساله و ريشهدار ايران و بنگلادش، متأسفانه مردم دو كشور آشنايي روزآمد و مناسبي از وضعيت فعلي كشور مقابل ندارند و به نظر ميرسد علاوه بر راههاي پيش گفته، طرفين بايد از ابزارهايي مانند فيلم و سريال، توليد فيلمهاي مشترك و ... براي معرفي يكديگر بهره گيرند.
اين پيشنهاد با استقبال وزير بنگلادش مواجه و مقرر شد در گام نخست، نمونههايي از سريالهاي ايراني كه مناسب با فرهنگ و جامعه بنگلادش است، از سوي رايزني فرهنگي ايران در اختيار وزير فرهنگ بنگلادش قرار گيرد.
علاوه بر آن، وزير فرهنگ ضمن تقدير از ادبيات و فرهنگ غني ايران از جمله گلستان و بوستان سعدي، ديوان رومي و شاهنامه فردوسي و ... ضرورت ترجمه آثار ادبي از فارسي به بنگالي را از جمله راههاي آشنايي مردم بنگلادش با فرهنگ و ادب ايران ارزيابي كرد.
فراهنگ**1355**1601**
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
تهران - ايرنا - وزير فرهنگ بنگلادش در ديدار با سفير و رايزن فرهنگي كشورمان در داكا از شيفتگي خود به فرهنگ و تمدن ايران گفت .