آنكارا - ايرنا - نمايشگاه رواق هنرهاي ايراني و آثار ارزشمند فرهنگي، هنري و تاريخي اصفهان با عنوان «از فرش تا عرش» در مركز نمايشگاهها و همايشهاي جمال رشيد ري استانبول برپا شده است.

به گزارش ايرنا، در اين نمايشگاه در زمينه هاي خوشنويسي سنتي و مدرن در قالب يك اثر، نگاره نويسي بر روي بوم، بديع نويسي ، صنايع دستي در ابعاد و زمينه هاي مختلف توسط «گروه هنري – فرهنگي سلام اصفهان» با مشاركت بنياد «رمضي گُر» تركيه، آثار هنرمندان ايراني براي بازديد علاقمندان به فرهنگ و هنر اسلامي به معرض نمايش گذاشته شده است.

در مراسم افتتاحيه نمايشگاه يك هفته اي از فرش تا عرش ، محسن مرتضايي فر سركنسول جمهوري اسلامي ايران در استانبول، نمايندگان برخي مقامات و نهادهاي محلي، كاركنان سركنسولگري، جمعي از ايرانيان مقيم و هنرمندان ايراني و ترك علاقمند به هنرهاي دست اصفهان، شركت داشتند.

سركنسول جمهوري اسلامي ايران در استانبول در اين مراسم برگزاري اينگونه نمايشگاههاي فرهنگي و هنري را بيانگر اراده جدي مسئولين دو كشور به عنوان پشتوانه مستحكم در توسعه همه جانبه مناسبات ايران و تركيه خواند و گفت : برگزاري اين نمايشگاه و اقدامات مشابه درحقيقت ناشي از وجود عزمي راسخ در راستاي تقويت همكاريهاي فرهنگي - هنري دو كشور دوست و همسايه ايران و تركيه مي باشد.

مرتضايي فر در ادامه مرزهاي بين دو كشور را مرزهاي صلح و دوستي خواند و افزود: مناسبات تاريخي ايران و تركيه فراتر از قراردادهاي تشريفاتي و سياسي رايج امروز بوده و وجود مشتركات فراوان فرهنگي ، ديني ، اجتماعي ، زباني در طول تاريخ سبب شده است تا همواره ايران و تركيه به عنوان دو كشور بزرگ و قدرتمند منطقه ارتباطات و مراودات تنگاتنگ و نزديكي با هم داشته باشند .

وي همچنين با تاكيد به نقش ادبيات كهن فارسي و تاريخ مشترك دو ملت بر تحكيم و توسعه مناسبات ، گفت : روابط فرهنگي دو كشور بي تاثير از مناسبت خاص و همسايگي دو كشور نيست و اين روابط دو جانبه در طول تاريخ به گسترش تعاملات در حوزه هاي مختلف از جمله زبان و ادبيات فارسي به عنوان يكي از مهم ترين نشانه هاي ميراث مشترك ايران و تركيه و توسعه يكي از مهمترين زمينه هاي همكاري دو كشور،يعني فرهنگ و هنر كمك شايان توجهي كرده است.

وي ابراز اميدواري كرد برگزاري اين نمايشگاه فاخر از آثار هنرمندان اصفهان به عنوان مركز ادب ،فرهنگ، هنر و علم ،درحقيقت قدمي كوچك در راستاي بسط و توسعه تعاملات فرهنگي و هنري باشد.

رمضي گُر رئيس هيئت مديره بنياد رمضي گُر نيز در سخناني، هنر را ميراث مشترك دولتها و ملتها خواند و گفت : زندگي مسالمت آميز ملتهاي دو كشور همواره از تعاملات مثبت فرهنگي ، هنري تاثير پذيرفته است.

وي ابراز اميدواري كرد سطح فعلي مناسبات در سايه بسط همكاريهاي هنري ، فرهنگي ميان دو كشور بيش از پيش گسترش يابد.

خاورم/2011** 3404