به گزارش ايرنا روابط عمومي استانداري روز شنبه به نقل از ابراهيم رضايي بابادي در بازديد از مركز بنياد كرمانشاه شناسي افزود: لباس كردي مي تواند يكي از جذابيت هاي فرهنگي استان كرمانشاه و كشور باشد و بايد بيشتر به آن اهميت داده شود و رواج پيدا كند.
وي در اين نشست ضمن بيان اهميت كار بنياد كرمانشاه در حفظ و نگهداري داشته ها و سرمايه هاي فرهنگي استان اظهار داشت: كرمانشاه مركز بسياري از نژادها و گويش هاي مختلف و نيز اديان و مذاهب است كه به زبان كردي تكلم مي كنند و اين مي تواند مبناي مهمي براي پژوهش و تحقيق باشد.
وي خواستار ارتباط بيشتر اين مركز با استانداري در جهت تبيين برنامه هايي در راستاي اهداف اين بنياد شد و تصريح كرد: كرمانشاه نماد بارز و مشخص تنوع فرهنگي است و بايد از اين فرصت نهايت استفاده را در مباحثي چون گردشگري و ميزباني همايش ها و كنگره ها ببريم.
وي افزود: بايد طرحي را در خصوص تاثير داشته هاي استان كرمانشاه بر ساير مناطق كردنشين تهيه كنيم زيرا اثرگذاري كرمانشاهيان در طول تاريخ تاكنون، امري مشخص و معلوم است و اين بنياد مي تواند در اين زمينه نيز فعاليت نمايد.
رضايي گفت: در قانون اساسي نيز بارها بر حقوق اقوام و آموزش به زبان محلي تاكيد شده است و اين يعني قانون اساسي اين موارد را به ديد فرصت نگاه مي كند نه تهديد، ضمن اينكه توجه و اهميت دادن به فرهنگ هاي محلي و اقوام، نه تنها به هيچ وجه با همبستگي ملي منافات ندارد بلكه در جهت تقويت و چسبندگي بيشتر آن حركت مي كند.
وي اظهار داشت: در گذشته نسبت به فرهنگ هاي محلي و جذابيت هاي قومي و بومي قصور زيادي صورت گرفته اما دولت تدبير و اميد بنا دارد به دنبال تقويت اين همبستگي، به مسائل قومي و محلي و فرهنگ هاي مختلف در گوشه و كنار كشور توجه بيشتري نمايد و در اين راستا از هرگونه كمكي كه لازم است دريغ نخواهيم كرد.
رضايي در ادامه اظهار داشت: هنوز افرادي هستند كه نسبت به توجه زياد به فرهنگ هاي بومي و قومي حساسيت دارند و ما وظيفه داريم كه استدلال هاي قوي براي ايرادهاي آنها داشته باشيم تا ثابت كنيم كه هرگونه فعاليت در زمينه مسائل قومي در راستاي همبستگي ملي است.
وي در پايان لزوم برگزاري كنگره هايي را در اين راستا برشمرد و گفت: از تجارب كنگره هايي كه با اين موضوع در ديگر استان ها برگزار گرديده استفاده كنيد و كنگره اي در شأن و جايگاه كرمانشاه برگزار نماييد و دولت هم هرگونه كمكي كه در اين راستا لازم است را در اختيار بنياد قرار خواهد داد.
در اين نشست دكتر خرمشاهي مسوول بنياد كرمانشاه شناسي، به بيان اهداف و برنامه هاي اين بنياد و نيز برگزاري كنگره كرمانشاه شناسي پرداخت و صدور مجوز تاسيس فرهنگستان زبان و ادبيات كردي در كرمانشاه و تدريس زبان كُردي در مقاطع كارداني و كارشناسي در دانشگاه هاي كرمانشاه را از مهمترين خواسته هاي اين بنياد در كنگره مزبور عنوان كرد.
دكتر ابراهيم رحيمي زنگنه مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز كرمانشاه را مهد ادبيات كُردي عنوان كرد و خواستار برگزاري همايش هاي ادبي در سطح مناطق كردنشين با محوريت كرمانشاه شد.
دكتر سليمان محبي مديركل آموزش و پرورش هم در اين نشست، آموزش به زبان كردي را كه در قانون اساسي نيز پيش بيني شده است در جهت تقويت اين زبان ايراني مهم ارزيابي كرد.
8066
تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۸
كرمانشاه - ايرنا - استاندار كرمانشاه گفت: لباس كُردي يكي از زيباترين لباس هاي موجود است و از تنوع رنگ و ظرافت هاي خاصي برخوردار است.