تارنمای این نشریه كه ارگان رسمی مطبوعاتی كنگره آمریكاست، در گزارشی از آخرین تلاش های سناتورهای جمهوری خواه برای جلوگیری از تایید توافق احتمالی هسته ای ایران و غرب در كنگره آمریكا، نوشت: بر اساس قانون اساسی ایالات متحده، رئیس جمهوری این اختیار را دارد كه در صورت تشخیص خود و در جهت حفظ منافع ملی، مصوبات كنگره ایالات متحده آمریكا را وتو كند.
تارنمای هیل در ادامه گزارش خود افزود: از دیگر سو اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریكا نیز می توانند در یك رای گیری مجدد و تصویب آن مصوبه با دو سوم آرا، وتوی رئیس جمهوری را باطل اعلام كند.
در چنین صورتی طرح قانونی كنگره لازم الاجرا خواهد شد و رئیس جمهوری نمیتواند از اجرای آن سرباز زند.
سناتورهای مخالف توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 با جدیت اعلام كرده اند كه توافق هسته ای نهایی را در كنگره تصویب نخواهند كرد و احتمال می دهند اوباما رای آنها را وتو كند.
بنا بر این از چندی پیش سخت تلاش می كنند دو سوم اعضای كنگره را با خود همراه كنند تا بتوانند وتوی ریاست جمهوری را باطل كنند.
سناتورهای جمهوری خواه دریافته اند كه اگر نتوانند در مخالفت با توافق هسته ای اوباما با ایران، یك چهره دموكرات قدرتمند را نیز با خود همراه كنند، احتمالا برای رد كردن توافق هسته ای ایران رای كافی نخواهند داشت و برای همین منظور به 'هیلاری كلینتون' چشم دوخته اند.
آنها سخت تلاش می كنند وی را در توافق درگیر كنند و امیدوارند بتوانند او را تحت فشار قرار دهند تا با توافق مخالفت كند.
رهبران جمهوری خواهان برای بی اثر كردن وتوی احتمالی اوباما و تداوم تحریم های ضد ایرانی به 67 رای نیاز دارند.
'چارلز شومر' سناتور دمكرات مخالف توافق هسته ای در این باره می گوید 'این كار می تواند یك استراتژی خوب باشد. راضی كردن 34 سناتور برای اعلام وتو كار چندان سختی نیست. بهترین راه برای پیروزی این است كه هیلاری كلینتون یا 'چاك شومر' (یكی دیگر از سناتورهای دموكرات قدرتمند) را راضی كنیم كه به دفتر كار رئیس جمهوری بروند و به او بگویند كه این (توافق) برای ما قابل تحمل نیست.'
هیلاری كلینتون نامزد حزب دمكرات برای انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریكاست.
مذاكرات هسته ای ایران و كشورهای آمریكا، بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه همراه با آلمان، اعضای گروه 1+5، در وین تا روز دوشنبه تمدید شده است و 'جاش ارنست' سخنگوی كاخ سفید دیشب (جمعه شب) در یك كنفرانس خبری گفت: آمریكا و دیگر كشورهای عضو گروه 1+5 تاكنون هیچگاه به این اندازه به توافق با ایران نزدیك نبوده اند.
سخنگوی كاخ سفید افزود: باراك اوباما رییس جمهوری آمریكا، به هیات مذاكره كننده ایالات متحده گوشزد كرد تا زمانی كه فكر می كنند مذاكرات مفید است، گفت وگوها را ادامه دهند.
كارشناسان می گویند بسیار بعید است كه در صورت تصویب نھایی طرح نظارت بر توافق ھسته ای ایران و گروه 1+5، كنگره قادر به مسدود كردن راه اجرای توافق باشد.
اروپام**9330**1561**1479
تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۸
تهران -ایرنا - نشریه 'هیل' از تلاش جمهوری خواهان كنگره كه برای رد توافق هسته ای احتمالی ایران رای كافی ندارند، برای همراه كردن 'هیلاری كلینتون'، به عنوان یك دموكرات برجسته با خود خبر داد، تا با جلب رای سایر دموكرات ها بتوانند وتوی احتمالی اوباما را باطل كنند.