یاسوج - ایرنا- مدیركل دامپزشكی كهگیلویه وبویراحمد، جوشاندن به موقع شیر و دفن بهداشتی جنین سقط شده دام را از مهمترین راهكارهای كاهش خطر تب مالت دانست و گفت: دامداران باید جنین سقط شده دام را بصورت بهداشتی معدوم كنند.

عبدالله بهمنش روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اقدام برخی دامداران در خوراندن جنین سقط شده دام آلوده به تب مالت به سگ ها را یك امر غیربهداشتی و خطرناك دانست و افزود: یكی از راههای انتشار این بیماری مشترك دام و انسان از طریق سگ صورت می گیرد.

تب مالت یا «بروسلوز» مهمترین بیماری مشترك انسان و حیوان (زئونوز) است و سالانه 19 هزار نفر در كشور به این بیماری مبتلا می شوند.

این دامپزشك توصیه كرد: برای جلوگیری وایمن سازی خطر انتقال این بیماری ازطریق سگ های دامدارای ها، خانوارهای دامدار جنین های سقط شده دام را بدون دست زدن مستقیم به جنین بلافاصله در خاك معدوم كنند.

وی رعایت موازین بهداشتی، بهداشت فردی، جوشاندن كافی شیر بلافاصله پس از دوشیدن آن از دام را از دیگر مراقبتهای ویژه دانست و گفت: رعایت موارد بهداشتی خطر تب مالت را برای انسان به صورت چشمگیر كاهش می دهد.

بهمنش تصریح كرد: تب مالت یك بیماری مشترك بین دام و انسان است اما با رعایت اصول صحیح بهداشتی و نیز توجه به بهداشت دام و تهیه بهداشتی فرآورده های دامی از مخاطره سرایت این بیماری به انسان كاسته می شود.

وی خارج نكردن دامهای آلوده به تب مالت از گله از سوی دامداران را یكی از راههای سرایت این بیماری به دامهای سالم عنوان كرد و افزود: دامی كه براساس تشخیص دامپزشك مبتلا به تب مالت است باید از دامهای سالم جدا و كشتار شود اما برخی دامداران دراین زمینه به موقع اقدام نمی كنند.

وی گفت: دامهای مبتلا به برخی بیماری از جمله سل و تب مالت باید در كشتارگاهها پس از دیگر دامهای سالم ذبح شوند و پس از شتشوی 24ساعت در سردخانه مخصوص نگهداری و سپس استفاده از گوشت آن هیچگونه مشكل بهداشتی نخواهد داشت.

بهمنش از آغاز طرح واكسناسیون دام كهگیلویه وبویراحمد علیه تب مالت خبر داد و افزود: برخی كانون ها و مناطق دارای سابقه تب مالت در اولویت اجرای این طرح است.

مدیركل دامپزشكی كهگیلویه وبویراحمداظهار كرد: درصورت تامین اعتبار، واكسناسیون همه دو میلیون واحد دامی استان علیه بیماری تب مالت در برنامه این اداره كل قرار دارد.

وی با بیان اینكه مشكل حادی در خصوص تب مالت در استان وجود ندارد تصریح كرد: برای پیشگیری از این بیماری طرح واكسناسیون دام علیه این بیمار به اجرا درآمده است.

بیماری تب مالت یكی از بیماری های عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان از طریق عامل باكتریایی است كه دامداران ، روستاییان و مصرف كنندگان شهری مواد لبنی خام و غیراستاندارد را تهدید می كند.

6162 / 1539