حسين باباغيبي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: نشست زمين بر اثر افت آب هاي زيرزميني در تمام دشت كاشمر شامل شهرستان هاي كاشمر و خليل آباد به جز مناطق كوهستاني اتفاق افتاده است.
وي اظهار كرد: دشت كاشمر با 496 حلقه چاه با مصارف گوناگون، دشت ممنوعه بحراني است و مجوز حفر چاه كشاورزي در آن صادر نمي شود.
مدير امور آب منطقه اي كاشمر گفت: حجم بهره برداي از منابع موجود 141 ميليون مترمكعب در سال است كه با 35 ميليون مترمكعب اضافه برداشت مواجه هستيم.
وي افزود: مساحت دشت كاشمر هزار و 209 كيلومتر مربع و مساحت ارتفاعات سنگي پنج هزار و 832 كيلومترمربع است كه ساليانه به طور متوسط اين دشت با افت يك متري سطح آبهاي زيرزميني مواجه است.
باباغيبي با بيان اينكه افت آبهاي زيرزميني عامل مهم فرونشست زمين است اظهار كرد: در مناطقي كه ضخامت آبرفت كم باشد فرونشست به صورت درز و شكاف ديده مي شود و در مناطقي كه آبرفت زياد باشد نشست عيني وجود دارد.
به گفته وي هم اكنون در حاشيه جنوبي دشت كاشمر درز كششي وجود دارد و در مركز به صورت نشست عيني قابل مشاهده است.
باباغيبي افزود: خشكسالي شديد دامنگير رودخانه ها و قنوات شده به طوري كه اينك هيچ رودخانه دايمي در كاشمر وجود ندارد.
وي اظهار كرد: آسيب ديدگي كانالهاي آبرساني، ترك در پيِ سازه ها و ديوارهاي جدا كننده، تخريب زمين هاي كشاورزي، آسيب به دامها و حيات وحش، ايجاد ترك و تخريب جاده ها و مسيرهاي ارتباطي، جابجايي و تغييرشكل در مسير راه آهن، تخريب لوله جدار و تجهيزات سر چاهي، شكستگي زه كشها و لوله هاي فاضلاب، آلودگي آبخوان و امثال آن نمونه هايي از مخاطرات ناشي از فرونشست زمين است.
وي گفت: با فرونشست زمين، در صورت بارندگي امكان نفوذ نزولات آسماني به زمين وجود ندارد و اين نزولات به سيل تبديل مي شود.
شهرستان 195 هزار نفري كاشمر در 228 كيلومتري مشهد قرار دارد.
7497 / 6053
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۷
مشهد - ايرنا - مدير امور آب منطقه اي كاشمر گفت: تمام دشت كاشمر بر اثر افت آبهاي زيرزميني نشست كرده است.