تهران - ايرنا - مطالعات محققان دانشگاه كپنهاگ نشان مي دهد كه احتمال بروز بيماري هاي قلبي و مرگ زودرس در افرادي كه در رژيم غذايي خود از ويتامين C بيشتري استفاده مي كنند، كمتر است.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، اين مطالعه با بررسي رژيم غذايي و اطلاعات ژنتيكي حدود 100 هزار شهروند دانماركي صورت گرفته است و نشان مي دهد كه رژيم غذايي حاوي ويتامين C نقش مهمي در جلوگيري از بيماري هاي قلبي دارد.

در ادامه اين گزارش آمده است كه رژيم غذايي حاوي سبزي و ميوه هايي كه ويتامين C دارند، از مرگ زودرس نيز جلوگيري مي كند. ميزان كاهش بيماري هاي قلبي و مرگ زودرس در افرادي كه ويتامين C بالايي مصرف مي كنند، به نسبت افراد عادي، به ترتيب 15 و 20 درصد كمتر است.

تحقيقات نشان مي دهد كه ويتامين C، سبب توسعه بافت همبند در بدن مي شود. اين بافت از ارگان هاي داخلي بدن محافظت مي كند. علاوه بر اين، آنتي اكسيدان موجود در ويتامين C، سلول ها و مولكول هاي زيستي را در مقابل استرس محافظت مي كند. استرس يكي از مهمترين دلايل بروز بيماري هاي قلبي است.

مركبات، گوجه فرنگي، كدو حلوايي، انواع كلم، اسفناج، خربزه و طالبي، شلغم، فلفل دلمه اي، آناناس، نخود فرنگي و كيوي سرشار از ويتامين C هستند.

نتايج اين تحقيقات در نشريه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.

علمي (6) ** 9259**1440