به گزارش روز سه شنبه خبرنگار سینمایی ایرنا، سال 81 بود كه اولین خبرها درباره ساخت فیلمی با موضوع عاشورا توسط احمدرضا درویش در میان رسانه ها مطرح شد. خبری كه حكایت از پروژه عظیم برای سینمای ایران در برداشت.
مطابق پیش بینی ها كار تحقیقات و پژوهش فیلم به درازا كشید و نهایتاً كارگردان فیلم پس از زمانی نزدیك به 7 سال پژوهش كار فیلمنامهنویسی و پیش تولید را تمام و فیلمبرداری همزمان با اربعین سال 89 آغاز شد.
فیلم پس از چهار سال فیلمبرداری و طی مراحل فنی بالاخره در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در ۱۱ بخش نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد و در نهایت در ۸ بخش از جمله بهترین فیلم و بهترین كارگردانی برنده سیمرغ بلورین دریافت كرد .
این فیلم در ۲ دی ۱۳۹۲ در سینما فرهنگ با حضور برخی اعضای دولت اكران خصوصی شد و در ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ در كاخ جشنوارهٔ فجر همزمان با برگزاری سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و با تایید برخی مراجع قم توانست چهرهٔ حضرت ابوالفضل عباس را با بازی بهادر زمانی نشان دهد.
با این وجود علاوه بر استقبال از این اثر با برخی اعتراضات همچون تحریف تاریخ و یا هتك حرمت به ائمه معصومین رو به رو شد این مسائل صدور مجور اكران فیلم را هربار به تاخیر می انداخت.اعتراضات هر بار صدور پروانه نمایش فیلم را در جلسه شورای صدور پروانه نمایش به هفته و ماه دیگر موكول میكرد، اما سرانجام در شهریورماه سال گذشته اعلام شد كه این فیلم با تغییراتی در بخشهایی مجوز اكران گرفت.
شاید مهمترین ایرادات به این فیلم، به تصویر كشیدن چهره حضرت علی اكبر(س)، روایت داستان عشق بكیر پسر حُر، ریختن خون حضرت علیاصغر(س) بر زمین و مكانی كه حربن یزید ریاحی همراه با سپاهیانش پشت سر امام حسین (ع) اقامه نماز میكنند، بوده است كه در نسخه نهایی تمامی این اشكالات بر طرف شده است.
روز گذشته محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم رونمایی در باغ موزه دفاع مقدس از تازه ترین نسخه اصلاح شده فیلم بر ضرورت اكران عمومی رستاخیز تاكید كرد و جایگاه این فیلم در جهان اسلام را پراهمیت دانست. وی از منتقدان خواست كه جرات ساخت فیلمهای دینی را از فیلمسازان نگیرند.
وی گفت: رستاخیز در شرایطی نمایش داده می شود كه جهان اسلام را درگیر خشونت و جنگ كرده اند و حقیقت اسلام ناب محمدی در میان هیاهوی این جنگ ها كمرنگ شده است. در چنین شرایطی این فیلم به خوبی به ریشه ها پرداخته است
این مدیر فرهنگی با اشاره به حواشی ایجاد شده در چند روز اخیر برای فیلم سینمایی رستاخیز گفت: دلم نمی خواهد در این مراسم از حواشی ایجاد شده برای این فیلم سخن بگویم اما این روزها مسائلی مطرح می شود كه نیاز به روشنگری دارد و باید برخی از نكات را بیان كرد.
رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی می گوید كه حذف 40 دقیقه از فیلم به اثر لطمه زده است .
« كم كردن 40 دقیقه از یك فیلم كار ساده ای نیست. سینماگران می دانند كه حتی حذف یك دقیقه از فیلمشان هم كار سختی است چه برسد به 40 دقیقه از آن. این 40 دقیقه شاید نتیجه زحمت 2 سال گروه بوده است.»
وی افزود: امیدوارم ایرادهایی كه به ساخت فیلم های مذهبی گرفته می شود موجب نشود از این پس سینمای ایران جرات ساخت فیلم های دینی - تاریخی را نداشته باشد و سینما بیشتر به سمت ساخت فیلم با موضوع مثلث های عشقی و ... برود. معتقدم در شرایط كنونی سینما باید واقع بین باشیم و گمان می كنم آن دسته از منتقدان رستاخیز اگر نسخه جدید را ببینند راضی خواهند شد.
به گزارش ایرنا ، با حذف تقریبا 40 دقیقه از رستاخیز و كاهش زمان آن 3 به 2 ساعت و 10 دقیقه همچنین اضافه شدن گفتار متن به فیلم كه به معرفی شخصیتها و فهم فیلم كمك بسیاری میكند همه چیز را برای اكران بیحاشیه این فیلم فراهم كرده است اما بار دیگر حواشی بر سر فیلمی درگرفت كه همه مراحلِ قانونی را پشت سر گذاشته و به لحاظ قانونی هیچ مشكلی برای اكران ندارد.
حال باید تا فردا متتظر ماند و دید كه آیا نخستین جسارات فیلمسازان ایرانی درباره عاشورا روی پرده نقرهای را به خود خواهد دید یا...
در خلاصه داستان فیلم آمده است؛ بعد از مرگ معاویه پسر ابوسفیان، یزید بن معاویه خود را خلیفه مسلمین میخواند و به فرماندار مدینه نامه مینویسد كه از حسین بن علی بیعت بستاند. بكیر بن حر كه به عنوان پیك مخصوص دربار یزید بن معاویه برگزیده شده است مأمور رساندن نامه یزید بن معاویه به مدینه میگردد. او كه جوانی چابك و پرانرژی است و در تكاپوی حقیقت است در مدینه متوجه میشود كه حامل نامهای است كه در آن به كشتن حسین بن علی فرمان داده شده است. بكیر در مكه با اندیشهها و خط فكری حسین بن علی (امام شیعیان) آشنا میشود. مردم كوفه با فرستادن نامههای بسیار زیاد، حسین بن علی را به كوفه دعوت كردهاند تا در قیام بر ضد یزید پسر معاویه، آنها را یاری كنند. حر ابن یزید ریاحی، به همراه بكیر و دو هزار سوار از سوی عبیداله بن زیاد مأمور میشوند به سمت كاروان حسین بن علی كه به سمت كوفه در حركت هستند بروند. كاروان حسین در شماری اندك، در كربلا به محاصره هزاران نفر از لشكریان یزید درمیآیند.
رستاخیز از ۲۴ بازیگر كه نقشهای پیشبرنده را به عهده دارند بهره برده و حدود ۴۰ بازیگر دیگر و هفت بازیگر زن و مرد مهمان، مقابل دوربین حسین جعفریان مدیر فیلمبرداری و علی برازنده فیلمبردار رفتهاند. در این فیلم حماسی بازیگرانی از عراق، كویت، لبنان، و سوریه بازی كردهاند. جمال سلیمان، طلحت حمدی، رضوان عقیلی و فؤاد سرور از سوریه، داود حسین از كویت، یوسف شكرجی از عراق و فؤاد ابراهیم از لبنان در این فیلم ایفای نقش كردهاند.
زنده یاد انوشیروان ارجمند ، آرش آصفی، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، پوریا پورسرخ، بابك حمیدیان، بهادر زمانی، یاور احمدی فر، بهنام تشكر، و … و هفت بازیگر از كشورهای عربی در فیلم رستاخیز ایفای نقش كردهاند.
فراهنگ**9246**1601**
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۵
تهران - ایرنا - سرانجام فیلم رستاخیز پس از دو سال وقفه و با تغییرات جدید نسبت به نسخه اولیه قرار است از فردا در سینماهای كشور اكران شود، اثری كه همچنان درگیر برخی حاشیه هاست.