تهران- ايرنا- دبير ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: نگاه ها و رويكردها در حوزه گياهان دارويي و فرآورده هاي گياهي بايد تغيير يابد تا با توسعه فعاليت ها در خارج از كشور، حضور موثرتري در بازارهاي بين المللي داشته باشيم.

دكتر محمدحسن عصاره روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: اين اقدام علاوه بر افزايش فعاليت در خارج از كشور سبب توسعه پايدار در بخش گياهان دارويي و فرآورده هاي گياهي مي شود.

وي، انتقال تكنولوژي، توسعه تجارت و صادرات محصولات دانش بنيان را نيز از ديگر مزاياي اين اقدام عنوان كرد و گفت: براي موفقيت در اين زمينه ها بايد عملگرا باشيم تا بتوانيم موضوعات مرتبط را انسجام بهتري دهيم و حضوري منسجم تري در عرصه هاي بين المللي داشته باشيم.

عصاره، با بيان اينكه اقدامات مناسبي نيز تاكنون در اين زمينه صورت گرفته است، اظهار كرد: افزايش حضور شركت هاي دانش بينان ايراني در نمايشگاه هاي بين المللي يكي از اقدامات صورت گرفته در اين زمينه است.



** لزوم همكاري بخش خصوصي در ايجاد مركز بين المللي تحقيقاتي گياهان دارويي

دبير ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري بر لزوم توسعه فعاليت هاي بخش خصوصي در حوزه گياهان دارويي و فرآورده هاي گياهي تاكيد كرد و گفت: مي توان با كمك بخش خصوصي انستيتو تحقيقات ملي و مركز بين المللي تحقيق و پژوهش گياهان دارويي و فراورده هاي گياهي را راه اندازي كرد.

عصاره با بيان اينكه تعدادي از شركت هاي توليدكننده داروهاي گياهي با راه اندازي مراكز تحقيقاتي توانسته اند گام هاي ارزشمندي در حوزه تحقيق و پژوهش بردارند، تاكيد كرد: اين روند بايد با شتاب بيشتري ادامه يابد.

وي افزود: در صورتي كه سرمايه گذاري بخش خصوصي در حوزه گياهان دارويي و فرآورده هاي گياهي افزايش يايد، علاوه بر تحقق اهداف اين حوزه، زمينه توسعه فعاليت ها در بخش گياهان دارويي و فرآورده هاي گياهي و طبيعي فراهم مي شود.

علمي(4)**1201**1834