به گزارش ایرنا از هلث، این مطالعه كه توسط محققان استرالیایی بر روی موش انجام شد نشان می دهد كه اگر اجداد این حیوانات برای چند سال تحت سوء تغذیه قرار گرفته باشند، نسل بعدی به رغم رعایت یك رژیم غذایی عادی اما به دلیل تطابق ژنتیكی بدن آنها با بدن اجدادشان ر كنترل روش ذخیره چربی ، چاق می شوند.
محققان اعلام كردند، این پتانسیل برای این تغییرات علت ابتلا به دیابت نوع دو، 70 درصد مردم كشورهای در حال توسعه تا سال 2030 است.
محققان در این مطالعه كه در مجله Cell Metabolism منتشر شده است، نوشتند: مردم كشورهای در حال توسعه با سوء تغذیه چند نسلی مواجه شده اند و در حال حاضر سر گرم ایجاد تغییرات عمده ای در شیوه زندگی خود هستند كه با ایجاد یك همه گیری در بیماری های سوخت و سازی ارتباط دارد.
محققان دانشگاه سیدنی در استرالیا در این مطالعه موش ها را به دو دسته تقسیم كردند، به یك گروه برای 52 نسل یك رژیم غذایی عادی دادند و گروه دوم را برای 50 نسل تحت سوء تغذیه قرار دادند و به دو نسل آخر رژیم غذایی عادی دادند.
در انتهای این مطالعه موش هایی كه برای 50 نسل سوء تغذیه تحمل كرده بودند خطر ابتلا به دیابت و سایر نقص های سوخت و سازی در آنها بیشتر بود زیرا بدن آنها در طول زمان در معرض بیان ژن هایی قرار گرفته بود كه از طرق مختلف چربی ذخیره می كردند.
واردهان هاردیكار استاد دانشگاه سیدنی در یك بیانیه مطبوعاتی اعلام كرد، وضعیت سوخت سازی در دو نسلی كه رژیم غذایی عادی داشتند، تغییر نكرد.
وی افزود: بدن این نسل از موش ها نیز به ذخیره مواد غذایی اضافی به عنوان چربی عادت كرده بود كه این امر خطر ابتلا به چاقی، بیماری قلبی و عروقی و خطر سوخت و سازی ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.
هاردیكار گفت: سطوح كم B12 در موش هایی كه تحت سوء تغذیه قرار گرفته بوند با افزایش خطر ابتلا به چاقی، دیابت ارتباط داشت.
با این وجود محققان اذعان داشتند، لازم است مطالعات بیشتری انجام شود تا تعیین شود كه آیا مكمل B12 می تواند خطر ابتلا به بیماری های سوخت و سازی را در نسل های بعدی برطرف سازد یا خیر.
علمی(6)**2038**1599
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۷
تهران-ایرنا- نتایج یك مطالعه جدید بر روی موش ها نشان می دهد كه سوء تغذیه اجداد برای چند نسل می تواند باعث ابتلا به چاقی و دیابت شود.