ایران در بین 25 كشور منطقه از نظر شاخص بهره وری نیروی كار و سرمایه به ترتیب در رده های 12 و 22 قرار دارد و در سال 1392 رشد شاخص بهره وری نیروی كار و سرمایه در كشور به ترتیب منفی 2.5 و منفی 4.3 بوده است.
با توجه به شرایط فعلی بهرهوری در ایران، مشاهده می شود كه ایران از نظر بهره وری جایگاه مناسبی ندارد، با در نظر گرفتن این موضوع كه با ارتقای بهره وری می توان اقتصاد را نجات داد و وضعیت آن را بهبود بخشید، نیاز است كه به بهره وری توجه بیشتری شود.
طولانی بودن دوره اتمام طرحهای عمرانی و وجود طرحهای نیمه تمام بسیار در كشور یكی از مهمترین موانع رسیدن به بهره وری مطلوب است و ظرفیت خالی واحدهای تولیدی و به بهره برداری نرساندن این ظرفیت خالی از دیگر این موانع است.
اما مانع اصلی دیگری كه ضرورت دارد دولت همت مضاعفی در این زمینه داشته باشد اجرای كامل اصل 44 قانون اساسی است، ما باید به سمت كاهش انحصار، ایجاد رقابت سالم و سرعت دادن به روند خصوصی سازی در كشور گام برداریم.
امید است دولت با استفاده از ظرفیتهای ایجاد شده در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و همچنین قوانین جدید مصوب در مجلس شورای اسلامی ظرفیت اجرایی خود را بصورت كامل برای رسیدن به اهداف مدنظر برای افزایش بهرهوری و به دنبال آن رشد اقتصادی و اشتغالزایی پایدار فعال سازد تا بتوان با تكیه بر ظرفیتهای درونی كشور برآنچه سیاستهای خصمانه غربی با اعمال تحریمها انجام می دهند، فائق آییم.
7363/ 6014/
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۰
هفتهنامه سخن آشنا در شماره 151 این نشریه در مطلبی با عنوان ' بهرهوری در ایران، موانع و راهكارها' به قلم سیدمرتضی حسینی، موانع فراروی بهره وری در كشور را مورد بررسی قرار داده است.