خوشرو سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در گفت وگو با ایرنا تصریح كرد، روز چهارشنبه علاوه بر دیدار و گفت وگو با «یان الیاسون» قائم مقام دبیركل سازمان ملل با رییس و 10 عضو غیر دائمی شورای امنیت این سازمان دیدار وگفت وگو كرده است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اظهار كرد، در دیدار با یان الیاسون ابتدا مطالبی در خصوص گفت وگو های هسته ای و ماحصل این گفت وگو ها را برای وی تشریح كرده است.
خوشرو افزود، قائم مقام دبیركل سازمان مل در این دیدار حصول توافق هسته ای در جهان امروز را كه یكسره شاهد وقایع وخبر های بد و نا امید كننده است واقعه ای مهم و شاهد پیروزی دیپلماسی و تدبیر بر سیاست فشار و تهدید دانسته است.
به گفته خوشرو، الیاسون حصول این توافق را دست آوردی مهم و نشانه تفاهم میان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل با ایران در حل صلح آمیز موضوع پیچیده ای دانسته كه در شرایط حساس كنونی می توانست به یك مسئله خطیر تبدیل شود.
نماینده كشورمان در سازمان ملل اضافه كرد، روز چهارشنبه با «جرالد ون بوهمن» نماینده دائم كشور نیوزیلند و ریاست دوره ای شورای امنیت نیز دیدار كرده و نحوه اجرای قطعنامه لغو تحریم های ایران و بندهای اصلی توافقنامه را برای وی تشریح كرده است.
به گفته خوشرو، جرالد بوهمن نیز ضمن ابراز خرسندی از حصول این توافق تاریخی و با اشاره به این كه شورای امنیت با اولویت به این قطعنامه، كار بررسی تنظیم آن را از هم اكنون آغاز كرده و تلاس های ایران در سال های گذشته و مواضع صلح آمیز و تدبیر گرایانه ایران درحل یكی از پیچیده ترین مسائل امروز جهان را ستوده است.
خوشرو یاد آورشد كه روز چهار شنبه پیش نویس این قطعنامه كه در چهارچوب توافق وین تنظیم شده بود توسط نماینده دائم آمریكا در میان اعضای شورای امنیت توزیع شده است.
وی افزود: با توجه به این كه اعضای دائم شورای امنیت در طول گفت وگوهای هسته ای حضور داشتند، در پی دیدار با قائم مقام دبیركل سازمان ملل و ریاست شورای امنیت این سازمان ضروری دانسته است كه در دیدار با 10عضو غیر دائم شورای امنیت این سازمان آن ها را نیز در جریان ماحصل این گفت وگو ها و رئوس توافق حاصل شده بگذارد.
خوشرو افزود، در دیدار با این اعضا به تشریح مواضع ایران پرداخته و از آن ها خواسته است تا با حمایت از دیپلماسی وصلح از این قطعنامه پشتیبانی كنند.
نماینده جمهوری اسلامی ایران گفت: درصورت تصویب این قطعنامه در شورای امنیت فصل تازه ای از روابط ایران با این شورا آغاز خواهد شد و پرونده ایران كه بناحق به عنوان تهدیدی برای صلح و امنیت جهان معرفی شده بود به پرونده یك كشور خواهان صلح و دیپلماسی تبدیل خواهدشد.
خوشرو در مورد سخنان دیروز (چهارشنبه ) اوباما رییس جمهوری آمریكا كه تلویحا این توافق را به گشایش درهای تعامل با ایران در برخی زمینه ها و بخصوص مسائل جاری خاور میانه تعبیر كرد، گفت: مسئله مهم واصلی تغییر نگاه به ایران است كه باید اتفاق بیافتد ودرعمل به اثبات برسد.
وی افزود، تا كنون ایران از سوی آمریكا و بعد هم با اقدام ناروای شورای امنیت مبنی بر اعمال تحریم علیه ایران به عنوان تهدیدی برای صلح تلقی می شد كه حالا این نگاه و رویكرد در حال تغییر است و ایران از كشوری كه تا كنون مورد تهدید قرار می گرفت به یك همكار بین المللی تبدیل می شود.
خوشرو افزود: درحقیقت تهدیدهای واقعی درخاور میانه كه به منطقه ای سراسر خشونت وآتش و خون تبدیل شده در جریان است كه ما همیشه برای خاموش كردن این آتش آماده بوده ایم و در عین حال همیشه این را هم گفته ایم كه دخالت قدرت های بزرگ در منطقه موجب این وضعیت شده است.
وی تاكید كرد، دخالت این كشورها در منطقه تا كنون كمكی به برقراری صلح و آرامش نكرده و نخواهد كرد و این كشورها در واقع با دخالت خود واقعیت این منطقه را پیچیده تر كرده اند.
نماینده كشورمان در سازمان ملل افزود، درصورتی كه كشورهای بزرگ بدون توجه به حق عدالت و صلح در این منطقه سعی در دنبال كردن منافع خاص خود نداشته باشند، كشورهای منطقه قادر خواهند بود در چهارچوب همكاری های بین المللی با مشكلات و چالش های موجود برخورد كنند ودرحل آن ها بكوشند.
خوشرو افزود، برای همكاری های منطقه ای راه های زیادی وجود دارد كه از آن جمله می توان به قطعنامه 598 همین شورا در رابطه با ایران و عراق اشاره كرد.
وی گفت، در این قطعنامه به سازوكارهایی برای همكاری های منطقه ای اشاره شده است كه هنوز قابلیت اجرا دارند و او در گفت وگوی روز چهارشنبه خود با قائم مقام دبیركل سازمان ملل نیز به آن اشاره كرده است.
به گفته سفیر ایران در سازمان ملل راه های زیادی برای همكاری در زمینه مسائل جهانی از قبیل مبارزه با تروریسم، افراطی گری و قتل و كشتار پیروان فرقه های مختلف وجوددارد كه ایران در سال های گذشته نقش خود را در این زمینه ایفا كرده است.
خوشرو افزود: آقای روحانی رییس جمهوری محترم ایران هم با ارائه طرح «جهانی عاری از خشونت وافراطی گری» در مجمع عمومی سازمان ملل در دو سال پیش همین همكاری ها را مد نظر داشته اند و من در گفت وگو با آقای الیاسون هم خواستار توجه به نقش ایران و حمایت از كشورمان در این زمینه شدم.
وی با تاكید دوباره بر این كه همكاری های زیادی در این زمینه ها ممكن است و ربط خاصی هم به روابط میان ایران و آمریكا ندارد، گفت: آمریكا باید ابتدا سعی كند موضع خود را از موضع كشوری كه حامی نا بسامانی و خشونت دراین منطقه است به موضع حمایت از صلح و مقابله با خشونت و افراطی گری تغییر دهد.
خوشرو در پاسخ به این سوال كه حصول این توافق بلحاظ داخلی چه تاثیری در وضعیت آینده ایران خواهد داشت؟ گفت: با اجرای این توافق ابتدا تحریم های مالی و اقتصادی و بعد هم به طور تدریجی تحریم های اشاعه ای و تسلیحاتی علیه ایران لغو خواهند شد و ایران وارد مرحله تازه ای از روابط بین المللی خواهد شد و از كشوری كه به ناحق به عنوان یك تهدید معرفی می شد، به یك همكار بین المللی تبدیل می شود و در نتیجه از نظر اقتصادی وارد عرصه جدیدی خواهد شد.
وی افزود، من افق روشنی را در آینده اقتصادی ایران می بینیم و معتقدم كه ایران دراثر این توافق خواهد توانست فصل تازه ای از مناسبات بین المللی را كه در شان مردم و تاریخ ایران است، آغاز كند.
اروپام-3-541**1613
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۳
نیویورك- ایرنا - «غلامعلی خوشرو» نماینده دائم ایران در سازمان ملل، توافق هسته ای را نشانه آگاهی جهان از صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای، مواضع صلح دوستانه و تدبیر گرایانه جمهوری اسلامی و نوید بخش افق روشن در مناسبات بین المللی ایران توصیف كرد.