مشهد - ايرنا - مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي دانشگاه علوم پزشكي مشهد از سير نزولي روند ابتلا به بيماري سل در خراسان رضوي خبر داد.

دكتر محمد جعفر صادقي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ابتلا به بيماري سل در مناطق زيرپوشش دانشگاه علوم پزشكي مشهد طي پنج سال گذشته از 22 به 18 در يك صد هزار نفر جمعيت كاهش يافته است.

وي گفت: شيوع اين بيماري در خراسان رضوي به دليل نزديك بودن به كشورهاي افغانستان و پاكستان نسبت به ميانگين كشوري آن بالاتر است و هم اكنون ميانگين شيوع سل در كشور 13 به ازاي صد هزار نفر جمعيت مي باشد.

وي موارد ابتلا به سل ريوي در مناطق زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي مشهد را 500 نفر در سال گذشته عنوان كرد و افزود: اين تعداد طي سالهاي گذشته هر سال 50 نفر كاهش يافته است.

وي ادامه داد: هم اكنون مهاجران افغانستاني بيش از 17 درصد مبتلايان به سل در خراسان رضوي را تشكيل مي دهند.

صادقي با بيان اينكه بيماري سل به دو بخش سل ريوي و سل خارجي ريوي تقسيم مي شود افزود: هر فرد مبتلا به سل ريوي قادر است بين هشت تا 10 نفر را در صورت رعايت نكردن اصول بهداشتي به اين بيماري مبتلا كند.

مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: بيماري سل به عنوان بزرگترين مسئله بهداشت جهاني مطرح است و اكنون برخي كشورهاي همسايه ايران از نظر ابتلا به سل وضعيت خوبي ندارند.

وي با بيان اينكه سالانه 9 ميليون مورد جديد ابتلا به سل در جهان رخ مي دهد افزود: سالانه يك و نيم ميليون نفر به دليل بيماري سل از بين مي روند كه بيشتر آنها مربوط به كشورهاي در حال توسعه است.

وي تب، سرفه، تعريق شبانه، احساس ضعف و بي حالي، كاهش وزن و كاهش اشتها را از مهم ترين علائم ابتلا به بيماري سل عنوان كرد.

وي طول درمان بيماري سل را شش ماه ذكر كرد و گفت: تمام مراحل تشخيص و درمان بيماري سل در مراكز بهداشتي خراسان رضوي به صورت رايگان انجام مي شود.

سل (Tuberculosis) يك بيماري عفوني شايع و در بسياري از موارد مرگبار است كه اغلب به ريه‌ ها حمله مي‌ كند اما بر قسمت‌ هاي ديگر بدن نيز مي ‌تواند تأثير گذار باشد.

عفونت سل از طريق سرفه، عطسه و يا بزاق افراد مسلول در هوا پخش ‌شده و به ديگران منتقل مي گردد.

اغلب عفونت ‌هاي سل بدون علامت و پنهان هستند اما اغلب از هر ده عفونت نهفته يك عفونت پيشرفت كرده و به بيماري فعال تبديل مي‌ شود.

اين بيماري در صورت عدم درمان به موقع افزون بر نيمي از افراد آلوده به آن را به كام مرگ مي‌ كشد.

3027 / 6053