تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۷

تهران – ايرنا – سازمان انرژي نوار غزه روز سه شنبه اعلام كرد: نيروگاه تامين كننده برق سرزمين فلسطين به علت بروز اختلاف بر سر تامين سوخت آن، از كار باز ايستاده است.

به گزارش خبرگزاري فرانسه از شهر غزه، فعاليت اين نيروگاه كه تنها منبع تامين برق نوار غزه به شمار مي رود، به علت اختلاف ميان حكومت خودگردان فلسطيني مستقر در كرانه باختري و حماس حاكم بر غزه بر سر وضع ماليات بر سوخت متوقف شده است.

روابط ميان جنبش مقاومت اسلامي فلسطين «حماس» و حكومت خودگردان به رغم توافق آوريل 2014 در باره تشكيل دولت وحدت ملي به شدت تيره شده و در پايين ترين سطح قرار دارد.

در حالي كه هدف از تشكيل دولت وحدت ملي، متمركز كردن اداره سرزمين هاي فلسطيني تحت نظر مديريت واحد بود، اما جناح ها و گروه هاي فلسطيني به رغم امضاي اين توافقنامه نتوانسته اند اختلاف نظرات خود را برطرف و رفع كنند و حكومت خودگردان همچنان بر كرانه باختري و حماس بر نوار غزه حكومت مي كند.

فلسطينيان مقيم نوار غزه پس از تهاجم نظامي خونين و نابود كننده رژيم صهيونيستي به اين سرزمين در تابستان 2014 با شديدترين بحران انساني روبه رو هستند.

بر اساس بيانيه سازمان انرژي غزه، تحميل ماليات بر سوخت از سوي وزارت دارايي حكومت خودگردان مستقر در رام الله، مانع از فعاليت اين نيروگاه مي شود.

اين بيانيه مي افزايد: حكومت خودگردان بايد همه گونه ماليات هاي وضع شده بر سوخت را حذف كند تا اين نيروگاه فعاليت خود را از سرگيرد.

دولت حماس كه ماليات وضع شده بر سوخت وارداتي به غزه تحت محاصره رژيم صهيونيستي را مي پردازد، به علت كمبود نقدينگي نتوانسته است هزينه هاي اضافي ناشي از اين ماليات را بپردازد.

دولت قطر در دسامبر سال گذشته ميلادي با پرداخت 10 ميليون دلار (9 ميليون يورو) بابت تامين هزينه هاي مالياتي غزه به حكومت خودگردان، حماس را براي مدتي از پرداخت اين مبلغ معاف كرد.

سازمان انرژي غزه افزود: اما با به پايان رسيدن اين مبلغ، حكومت خودگردان بر از سرگرفته شدن پرداخت ماليات ازسوي حماس تاكيد مي كند.

فعاليت اين نيروگاه در ماه مارس نيز به علت همين اختلاف متوقف شده بود.

مردم غزه حتي در هنگام فعاليت كامل اين نيروگاه نيز با قطعي برق به مدت 12 ساعت در روز روبه رو هستند.

هر چند بسياري از خانوارهاي غزه مولدهاي برق اختصاصي دارند و سوخت وارداتي به غزه را به بهاني گران براي به كار انداختن اين ژنراتورها خريداري مي كنند، اما بسياري از مناطق غزه براي تامين برق به طور كامل به اين نيروگاه وابستگي دارد.

در تهاجم نظامي تابستان گذشته رژيم صهيونيستي به نوار غزه دستكم 2 هزار و 200 فلسطيني جان باختند و هزاران تن ديگر زخمي شدند.

همچنين در اين تهاجم حدود 100 هزار تن از مردم غزه بي خانمان و آواره شدند و با گذشت يك سال از اين تجاوز نظامي، هنوز عمليات بازسازي مناطق ويران شده به طور كامل آغاز نشده است.

خاورم**1486**1144