به گزارش گروه علمی ایرنا از enviro.com كارشناسان اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریكا( NOAA) اعلام كردند، ماه ژوئن سال میلادی جاری، 2 ركورد گرمای بیسابقه از خود به جای گذاشته است.ركورد اول مربوط به متوسط دمای هوا در سطح اقیانوس و خشكی است كه بررسیها نشان میدهندمتوسط دمای هوا در سطح اقیانوس و خشكی در این ماه 88 صدم درجه سانتیگراد بیشتر از 15.5 درجه سانتیگراد، متوسط دمای ثبت شده در قرن بیستم میلادی بوده است.
پیش از این، ژوئن 2014 ركورد گرمترین ماه ژوئن در 134 سال گذشته را از آن خود كرده بود اما ارزیابی جدید نشان میدهد كه این ركورد اكنون در اختیار ژوئن 2015 است.
طبق این گزارش ركورد بعدی مربوط به جمع بندی گرما در 6 ماه نخست سال است؛ كارشناسان آمریكایی اعلام كردهاند كه نیمه نخست سال 2015 با افزایش 85 صدم درجه سانتیگراد بیش از متوسط دمای ثبتشده تاكنون، گرمترین 6 ماه نخست سال در 134 سال گذشته بوده كه پیشتر این ركورد در اختیار سال 2010 بوده است.
بیشتر كشورهای جهان گرمای شدید در ماه ژوئن را تجربه كرده اند كه ازجمله آن می توان اسپانیا، اتریش، بخشهایی از قاره آسیا، استرالیا و آمریكای جنوبی را نام برد كه در این ماه با موجی از گرمای بیسابقه روبرو شدند و این گرمای شدید تلفاتی نیز به ویژه در آسیا بر جای گذاشت.
بر اساس آمار رسمی، در جنوب پاكستان بیش از هزار و 200 نفر جان خود را از دست دادند و در ماه مه هندوستان با موج گرمای شدید دست و پنجه نرم كرد كه بیش از 2 هزار قربانی برجای گذاشت.طبق دادههای جهانی این موج گرما، پنجمین موج گرمای كشنده در تاریخ هواشناسی بوده است.
اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریكا( NOAA) پیشتر اعلام كرده بود كه ماه مارس 2015 نیز از نظر گرما بی سابقه ترین مارس در بیش از یك قرن گذشته بود.
طبق گزارش این مركز متوسط درجه حرارت سطح اقیانوس ها 1.53 درجه فارنهایت (0.85 سیلسیوس) بود كه این رقم از متوسط حرارت آن مناطق در قرن بیستم بالاتر بوده است.
براساس این اطلاعات مارس با 9 درجه فارنهایت ( 0.05 سلیسیوس) داغ ترین مارس در 135 سال گذشته بود.
گرمایش زمین روندی است كه از قرن بیستم تاكنون سرعت زیادی گرفته است . گازهای گلخانه ای یكی از مهمترین علت های گرمایش زمین اعلام شده است.
علمی**1055**1834**1599
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۳
تهران- ایرنا-اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریكا گزارش داد: ماه ژوئن سال جاری میلادی (اولین ماه از فصل تابستان تیر- مرداد94 )گرمترین ژوئن در 134 سال گذشته بود به گونه ای كه بیشتر كشورهای جهان به ویژه قاره آسیا در این ایام با امواج گرمای بیسابقه و تلفات انسانی و تبعات مخرب زیست محیطی ناشی از آن روبه رو شدند.