قزوين- ايرنا- فرماندار شهرستان قزوين بر لزوم برنامه ريزي دقيق براي ساماندهي دستفروشان تاكيد كرد.

به گزارش ايرنا، سيدعلي موسوي روز پنجشنبه در جلسه ساماندهي مصاديق سد معبر كه در فرمانداري برگزار شد، افزود: متاسفانه بروز برخي بحران هاي اقتصادي طي سالهاي اخير موجب تشديد پديده دستفروشي در سطح شهر شده است كه بايد دستگاههاي مسوول با برنامه ريزي دقيق براي ساماندهي اين افراد چاره انديشي كنند.

وي علاوه بر دستفروشان، اقدام برخي از اصناف در تجاوز به حريم عمومي و يا اجاره فضاي مقابل مغازه را از مصاديق سد معبر دانست و اظهاركرد: دستگاههاي مسوول و از جمله اتحاديه هاي امور صنفي، شهرداري، نيروي انتظامي و اداره كل صنعت، معدن و تجارت، براي برخورد با اين پديده بايد نظارت كافي داشته باشند.

موسوي با اشاره به اينكه دستفروشي و سد معبر از مصاديق تجاوز به حقوق شهروندي محسوب مي شود تصريح كرد: گرچه بيشتر دستفروشان به منظور امرار معاش از اين راه كسب درآمد مي كنند ولي برخي افراد سودجو با اين شيوه در زمينه امور غيراخلاقي و پخش كالاهاي قاچاق و غيرقانوني زمينه افزايش بزهكاري هاي اجتماعي را فراهم مي كنند.

وي خاطرنشان كرد: باتوجه به اينكه نظارت بر فعاليت دستفروشان از عهده اداره كل استاندارد خارج است و البته كم فروشي از ديگر معضلاتي است كه از سوي برخي دستفروشان امروز شاهد آن هستيم.

فرماندار شهرستان قزوين، تضييع حقوق صاحبان مشاغل و اصناف قانونمدار را از ديگر معضلات پديده دستفروشي اعلام و اضافه كرد: در بيشتر موارد فعاليت دستفروشان موجب تضييع حقوق اصناف و مغازه داراني است كه ضمن پرداخت هزينه هايي مانند آب و برق، عوارض و ماليات مي دهند و به صورت قانوني فعاليت مي كنند.

موسوي با بيان اينكه البته برخي از دستفروشان با اخذ مجوزهاي لازم از مراجع قانوني فعاليت مي كنند گفت: امروز پديده دستفروشي در سطح شهر به عنوان يك معضل اجتماعي محسوب مي شود كه با قوه قهريه نمي توان با آن برخورد كرد و بايد برنامه ريزي دقيق در جهت ساماندهي اين پديده صورت گيرد.

شناسنامه دار كردن دستفروشان، تشكيل كارگروههاي كارشناسي به منظور بررسي دقيق موضوع، تمركز زدايي از روز بازارها و استقرار آن در شهرك هاي اقماري قزوين از جمله راهكارهايي بود كه در اين جلسه به منظور ساماندهي دستفروشان مطرح شد.

مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار شهرداري قزوين هم در اين جلسه گفت: هم اكنون حدود 200 تا 350 نفر از كاسبان در روزبازارها مشغول كاسبي هستند و در روزهاي شلوغ بين سه تا چهار هزار نفر از مردم از اين بازارها خريد مي كنند.

حسين عمويي افزود: اين روز بازارها در شهرك مينودر، كمربندي نواب، چهارصد دستگاه، خيابان سلامگاه قزوين و شهرك مهرگان مستقر مي باشند.

7389/ 6128