به گزارش ايرنا، در بازيهاي المپيك 1948 لندن تيم كشتي آزاد ايران با تركيب منصور رييسي، منصور رحيمي ها، حسن سعديان، علي غفاري، عباس زندي، عباس حريري، منصور ميرقوامي و ابوالقاسم سخدري با هدايت صائم اريكان مربي سرشناس تركيه اي نخستين ميدان خارجي خود را تجربه كردند.
در اين رقابت ها كشتي گيران كشورمان در مجموع 18 بار كشتي گرفتند، منصور رحيمي به علت 150 گرم اضافه وزن از دور رقابت ها حذف شد و منصور رييسي با دو پيروزي موفقترين كشتي گير تيم ايران بود و سعديان، زندي و غفاري نيز عملكرد رضايت بخشي داشتند.
از ميان ورزشكاران حاضر در كاروان ايران در المپيك 1948 لندن هم اكنون پهلوان عباس زندي دارنده مدال طلاي جهان و سرمربي اسبق تيم ملي كشتي آزاد با سه بار سابقه حضور در رقابت هاي المپك (1948، 1952 و 1956) در قيد حيات است.
همچنين ميررسول رييسي در سال هاي اخير چندين بار به دليل مشكلات قلبي و ريوي در بيمارستان بستري شده بود، پنجشنبه هفته گذشته به دليل ناراحتي هاي جسماني در منزلش دارفاني را وداع گفت.
اين پيشكسوت ارزشمند ورزش كشور در چهارم مهر ماه 1303 شمسي در محله اوچ دكان مسجد كبود شهر اردبيل به دنيا آمد و 27 سال بعد با كسب مدال برنز رقابتهاي جهاني 1949 هلند نام خود را به عنوان نخستين ورزشكار مدال آور خطه اردبيل در تاريخ ورزش ايران به ثبت رساند.
نايب قهرماني در اولين دوره مسابقات پرورش اندام قهرماني جهان در سال 1948 و مدال طلاي بازيهاي آسيايي 1951 دهلي نو از ديگر افتخارات اين وزنه بردار فقيد به شمار مي رود.
براساس اين گزارش، پهلوان عباس زندي، آخرين بازمانده از نسل پهلوانان قديمي و اساطيري ايران در دهه هاي 20 و 30 هجري شمسي همچون پهلوان مصطفي طوسي، پهلوان ابوالقاسم سخدري، پهلوان حاج عبدالحسين فيلي (فعلي)، پهلوان يعقوبعلي شورورزي، پهلوان احمد وفادار (پهلوان وفا)، جهان پهلوان غلامرضا تختي، پهلوان عباس گلمكاني، پهلوان ناصر محمدي، پهلوان حسين نوري، پهلوان علي غفاري، پهلوان نبي سروري، پهلوان عبدالله مجتبوي و ... است كه همگي دارفاني را وداع گفته اند.
پهلوان عباس زندي كه متولد سال 1310 در محله سنگلج از محله هاي بسيار قديمي تهران است، در حال حاضر 84 سال دارد.
پهلوان زندي از سال هاي دور، به داشتن منش ها و صفات پهلواني از جمله اخلاص، تواضع و فروتني، سلامت اخلاقي و ... شهره عام و خاص بوده و همواره خود را زمين خورده و خاك پاي مردم مي داند.
او هميشه از مصاحبه كردن با رسانه ها و گفت و گو در باره سوابق قهرماني و پهلواني خود طفره رفته و برخلاف خيلي ها، از تعريف و تمجيد كردن از خود بيزار است و براي همين اغلب در مراسم و جلسات مختلف حضور نمي يابد.
پهلوان عباس زندي، ورزش كشتي را در سن 14 سالگي در باشگاه «ببر» در ميدان منيريه تهران و زيرنظر مرحوم «حسن سعديان» و مرحوم حاج عبدالحسين فيلي (فعلي) آغاز كرد و در 17سالگي به عضويت تيم ملي كشتي آزاد ايران اعزامي به بازي هاي المپيك 1948 لندن درآمد و از اين نظر (داشتن سن كم)، جزو كشتي گيران استثنايي دنيا به حساب مي آيد.
وي در نخستين حضور بين المللي خود، در بازي هاي المپيك 1948لندن به مقام پنجم رسيد.
وي در سن 18 سالگي نيز به مقام پهلواني پايتخت و ايران رسيد كه اين هم نيز از موارد استثنايي پهلوان عباس زندي است.
عباس زندي از جمله نوادر كشتي ايران است كه تجربه حضور در سه دوره پي در پي بازي هاي المپيك 1948 لندن، 1952 هلسينكي و 1956 ملبورن را دارد.
پهلوان عباس زندي به همراه مرحوم «جهانبخت توفيق»، نخستين مدال طلاي تاريخ كشتي ايران را از مسابقه هاي كشتي آزاد قهرماني جهان در سال 1954 در توكيو ژاپن به ارمغان آورد.
عباس زندي ضمن در اختيار داشتن مدال هاي طلاي قهرماني جهان در سال هاي 1954 توكيو ژاپن و 1955 ورشو لهستان و مدال طلاي بازي هاي آسيايي 1958 توكيو، همچنين مدال طلاي مسابقه هاي قهرماني ارتش هاي جهان در سال 1961 در شهر استانبول تركيه و در سن بازنشستگي خود از دنياي قهرماني به دست آورد و بلافاصله پس از آن به جرگه مربيان تيم ملي كشتي آزاد ايران پيوست.
وي در پيكارهاي كشتي آزاد قهرماني جهان در سال 1962 در شهر توليدو آمريكا، يكي از مربيان تيم ملي ايران بود.
پهلوان عباس زندي همچنين در بازي هاي المپيك 1964 توكيو و 1968 مكزيكوسيتي، سرمربيگري تيم ملي كشتي آزاد ايران را برعهده داشت.
ورزشي**1067**1581
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
تهران - ايرنا - بعد از درگذشت زنده ياد ميررسول رييسي از وزنه برداران سابق تيم ملي، پهلوان عباس زندي تنها بازمانده كاروان ايران از المپيك 1948 لندن است.