قزوين-ايرنا- مديركل آموزش فني و حرفه اي قزوين گفت: اين اداره كل، آموزش و آزمون 400 حرفه كه زير مجموعه 43 رشته هستند را برعهده دارد.

سيد محمد حسيني روز شنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه كه به مناسبت هفته مهارت برگزار شد، افزود: تلاش شده است تا حرفه هاي متناسب با بازار كار و مورد نياز مخاطبان در آموزشگاه هاي فني استان به متقاضيان ارايه شود.

وي از مهارت به عنوان يكي از نيازهاي اساسي جامعه نام برد و گفت: مهارت مولفه اي مهم در حفظ اشتغال و ايجاد فرصت هاي شغلي محسوب مي شود.

اين مسوول، برخورداري از مهارت هاي مناسب را يكي از مهم ترين شاخص هاي جذب نيرو در بنگاه هاي اقتصادي دانست و اظهار كرد: سازمان آموزش فني و حرفه اي و ادارات كل استاني اين دستگاه مي كوشند تا با ارايه مهارت ها و آموزش هاي مورد نياز، كارجويان را آماده ورود به بازار كار كنند.

حسيني، شيوه آموزش ها در فني و حرفه اي را با دانشگاه ها كه بيشتر به مباحث تئوري مي پردازند متفاوت دانست و يادآور شد: حدود 70 تا 80 درصد از آموزش هاي فني و حرفه اي به صورت عملي-مهارتي و نزديك به 20 تا 30 درصد آنها به شكل تئوري است.

وي، گستره آموزش هاي فني و حرفه اي را وسيع خواند و اظهار داشت: امروز از شهرهاي كوچك و بزرگ تا روستاهاي دور افتاده شاهد ارايه آموزش هاي فني و حرفه اي به مخاطباني از 12 سال سن تا سنين پس از بازنشستگي هستيم.

اين مسوول با بيان اينكه آموزش هاي فني و حرفه اي مخاطبان متنوعي از جمله كارجويان، فارغ التحصيلان دانشگاهي، مددجويان، سربازان، آسيب ديدگان اجتماعي و كاركنان واحدهاي صنفي و توليدي را دربرمي گيرد، اظهار كرد: آموزش هاي فني و حرفه اي در بخش دولتي علاوه بر مراكز آموزشگاهي ثابت در روستاها، صنايع و صنوف، پادگان ها و زندان ها، دانشگاه ها، مراكز ترك اعتياد و به شكل سيار در مناطق حاشيه نشين شهرها به متقاضيان ارايه مي شود.

وي در ادامه به ارايه عملكرد آموزش فني و حرفه اي در سال گذشته اشاره كرد و گفت: پارسال 21 هزار و 361 نفر دوره در استان برگزار شد كه از اين ميان 12 هزار و 801 نفر مربوط به بخش دولتي (آموزشگاه هاي ثابت) بود و ساير به بخش خصوصي (آموزشگاه هاي آزاد) اختصاص داشت.

اين مسوول به عملكرد اموزش فني و حرفه اي در سه ماهه نخست امسال نيز اشاره داشت و افزود: در اين مدت 5 هزار و 908 نفر دوره برگزار شد كه سهم بخش دولتي 4 هزار و 355 نفر دوره و سهم بخش آزاد يك هزار و 553 نفر دوره بود.

وي به فعاليت مركز علمي و كاربردي فني و حرفه اي استان قزوين نيز اشاره كرد و گفت: اين مركز هم اكنون داراي 150 محصل است و در رشته هاي برق صنعتي، جوشكاري، مكانيك خودرو، فناوري جوش و آرايشگري دانشجو مي پذيرد.

حسيني در بخش ديگري از صحبت هاي خود به برنامه هاي اداره كل آموزش فني و حرفه اي به مناسبت هفته مهارت اشاره كرد و گفت: اداي احترام به مقام شامخ شهيدان، برگزاري نشست خبري، ديدار با مسوولان استان، برگزاري نمايشگاه گذر مهارت، بازديد عمومي از مراكز فني و حرفه اي، اطلاع رساني در نمازهاي جمعه به عنوان پيش سخنران از جمله اين برنامه ها است.

وي در بخش ديگري از صحبت هاي خود استان قزوين را پايلوت طرح هاي مهم سازمان آموزش فني و حرفه اي از جمله طرح نياز سنجي روستاييان، اعتبار سنجي و رتبه بندي دانشگاه هاي آزاد و طرح كارورزي دانشجويان دانست و گفت: قزوين از نظر توانمندي هاي آموزشي و برخورداري از تجهيزات كارگاهي در بين استان هاي برتر كشور قرار دارد.

حسيني با بيان اينكه هم اكنون نيازهاي شغلي و آموزشي مربوط به دو رشته مهندسي برق و مكانيك از سوي فني و حرفه اي در استان به شناسايي شده است، اظهار كرد: اين اقدام ورود كارجويان و فارغ التحصيلان دانشگاهي در اين رشته ها را به بازار كار تسهيل مي بخشد.

اين مسوول گفت: در تلاش هستيم تا با همكاري برخي از دانشگاه هاي استان، دانشجويان دوره هاي كارورزي خود را در مراكز فني و حرفه اي پشت سر بگذارند تا به شكل بهتري براي ورود به بازار كار آماده شوند.

مديركل آموزش فني و حرفه اي در خصوص مسابقات ملي مهارت نيز كه هر ساله به ترتيب در سطوح شهرستاني، استاني و كشوري برگزار مي شود، توضيح داد و گفت: اين رقابت هاي علمي در سطح شهرستاني امسال در استان 935 شركت كننده داشت كه از اين تعداد 48 نفر به مرحله استاني راه يافتند تا براي راهيابي به دور ملي با يكديگر رقابت كنند.

حسيني در ادامه با بيان اينكه در حال حاضر حدود 90 درصد از فرايندهاي مربوط به سازمان آموزش فني و حرفه اي و ادارات كل استاني آن به صورت الكترونيك انجام مي شود، اظهار كرد: در حال حاضر ثبت نام براي حضور در دوره هاي آموزشي نيز به صورت الكترونيكي و از طريق پورتال فني و حرفه اي قابل انجام است.

وي با بيان اينكه دوره هاي آموزشي فني و حرفه اي در مراكز ثابت (دولتي) به صورت رايگان برگزار مي شود، اظهار كرد: متقاضيان تنها هزينه اندكي بابت حق ثبت نام پرداخت مي كنند.

مديركل آموزش فني و حرفه اي قزوين، بسياري از افراد را جامعه با فني و حرفه اي و خدمات متنوع و رايگان آن ناآشنا دانست و از رسانه ها خواست تا مردم را بيشتر با خدمات اين دستگاه آشنا كنند.

استان قزوين داراي 14 مركز آموزشگاهي فني و حرفه اي ثابت (دولتي) و 188 آموزشگاه آزاد است.

3 تا 9 مرداد هفته ملي مهارت نام دارد.

3013/ 6128