دكتر حسين نگهبان سيوكي روز يكشنبه درگفت و گو با خبرنگار ايرنا تنها 10 تا 20 درصد بيماريهاي ديسك كمر را نيازمند جراحي ذكر و بيان كرد: جراحي كمر در كشور ما رايج است زيرا مردم به دنبال درمانهاي سهل و زود نتيجه هستند.
وي ادامه داد: اگر ديسك كمر بعد از شش هفته استراحت و فيزيوتراپي بهبود نيابد، با بي اختياري ادراري، اختلالات حركتي و حسي و همچنين درد غيرقابل تحمل همراه باشد در آن صورت جراحي براي بيمار توصيه مي شود.
اين متخصص فيزيوتراپي عوارض عملهاي جراحي را به غير از صرف هزينه هاي بسيار شامل اختلالات حسي و حركتي و از كارافتادگي بخاطر جراحي و مشكلات ناشي از آن عنوان كرد.
وي گفت: شيوع فتق ديسك كمري در كساني كه فعاليتهاي طولاني مدت پشت صندلي داشته و يا رانندگي مي كنند بيشتر مشاهده مي شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود: كمردرد دومين علت شايع و رايج مراجعه بيماران به درمانگاهها و مطب پزشكان بعد از بيماري سرماخوردگي است.
وي ادامه داد: علت 20 درصد كمردردها ديسك كمر است و مابقي به علت مشكلات عضلاني و اسكلتي، كشيدگي عضلاني، اسپاسمهاي عضلاني، اختلالات و عملكردها در ناحيه لگني و ناحيه مفصلي بوجود مي آيد.
معاون آموزشي دانشكده پيراپزشكي مشهد در ادامه گفت: شيوع كمردرد در زنان و مردان يكسان است اما مردان به دليل فعاليتهاي ويژه شغلي و برداشتن بار سنگين بيشتر به اين بيماري مبتلا مي شوند.
كمردرد مشكل و شكايت شايعي است كه بسياري از افراد در طول زندگي با آن روبرو ميشوند. آمار نشان مي دهد ۸۰ درصد افراد در دوران زندگي خود حداقل يك مرتبه به علت كمردرد به پزشك مراجعه كردهاند.
3027/1858
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
مشهد - ايرنا - دانشيار دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: جراحي براي 80 درصد مبتلايان به ديسك كمر لازم نيست و اين بيماران با درمانهاي دارويي، فيزيوتراپي و استراحت بهبود مي يابند.