روز جهانی قدس/ یونسکو و بی تفاوتی در قبال تخریب آثار مسجدالاقصی .................................................................
بیروت، خبرگزاری جمهوری اسلامی 12/07/86 خارجی.سیاسی.رژیم صهیونیستی.قدس 86.
از: حسن فتحعلی سالها از اشغال فلسطین و ادامه سیطره صهیونیستها بر این سرزمین و تخریب آثار کهن و مقدس موجود در آن به ویژه مسجد الاقصی و آثار بی بدیل آن توسط صهیونیستهای تندرو می گذرد بی آنکه سازمانهای جهانی از جمله سازمان علمی، فرهنگی ملل متحد "یونسکو" نسبت به آن احساس مسوولیت کند.
نگاهی به اقدامات تخریبی صهیونیستها در مورد آثار اسلامی و کهن موجود تنها در شهر قدس، از بی تفاوتی سازمانهای بین المللی که سایه شوم آمریکا و لابی صهیونیزم بین الملل بر آنها حاکم است، حکایت می کند.
صهیونیستها از مدتها قبل تخریب بخشهایی از مسجد الاقصی را آغاز کرده اند و علاوه بر آن با کوچاندن اجباری فلسطینیان ساکن این شهر و تغییر بافت معماری و اسکان یهودیان مهاجر در آن در تلاش برای تغییر هویت شهر قدس هستند که حدود 45 قرن سابقه را پشت سر خود دارد.
به آتش کشیدن مسجدالاقصی در 40 سال پیش و نابودی بخشی از آثار قدیمی آن و انجام حفاریهای متعدد در زیر این مسجد توسط گروههای افراطی صهیونیست طی سالهای گذشته بی آنکه از هشدارهای بین المللی ترسی به خود راه دهند، نشان می دهد صهیونیستها از نوعی اطمینان از سوی مجامع جهانی زیر سیطره آمریکا و لابی صهیونیستها برخوردارند.
هر چند سازمان ملل متحد 40 سال قبل رژیم صهیونیستی را به لحاظ به آتش کشیدن مسجدالاقصی تقبیح کرد اما تاکنون این سازمان و سازمانهای فرهنگی زیر مجموعه آن به ویژه یونسکو که در قبال حفظ آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی ملل مختلف مسوولیت دارد، در برابر اعمال تخریبی صهیونیست ها نسبت به مسجدالاقصی و دیگر آثار شهر قدس که متعلق به همه معتقدان به ادیان الهی است، سکوت کرده است.
توهین صهیونیستها به مقدسات اسلامی بخصوص مسجدالاقصی همچنان ادامه یافته و حرمت این مکان الهی بارها با تعرض صهیونیست ها شکسته شده و گروه های تندرو و نژادپرست با حمایت رژیم اسراییل به این مسجد تعرض کرده اند.
این تعرض به بهانه واهی وجود "معبد سلیمان" در زیر بنای مسجدالاقصی و نیز سالروز تصرف بخش شرقی قدس صورت گرفته است.
مطرح شدن طرح ساخت "معبد سلیمان" به جای مسجدالاقصی توسط صهیونیستهای تندرو، کشف طرح نابودی مسجد الاقصی که بانی آن یک صهیونیست نژادپرست به نام "مئیر کاهانا" بود، ایجاد تونلی زیر مسجد الاقصی در سال 1980 و تهدید سازمان اوقاف فلسطین از سوی صهیونیستها برای چشم پوشی این نهاد از مسجدالاقصی و ویرانی در ورودی اصلی ساختمان سازمان اوقاف فلسطین در شهر قدس به علت حفاری های صهیونیست ها زیر ساختمان مسجدالاقصی از جمله تعرض های صهیونیستهای تندرو به مقدسات اسلامی در قدس است که همواره با حمایت رژیم اسراییلی صورت گرفته است.
علاوه بر این، آثار اسلامی کشف شده در اطراف مسجد الاقصی و مکان حفاریهای در حال انجام توسط اسراییل که از وجود یک محراب و دو اتاق از بقایای یک مسجد اسلامی در محدوده مسجد الاقصی خبر می دهد و آثار اسلامی دیگر در منطقه شمالی و پایین پل منتهی به باب المغاربه، همگی حکایت از وجود آثار گرانبهایی دارد که میراث ملت فلسطین است.
اگر سازمانهای بین المللی که مسوولیت حفظ آثار با ارزش و کهن ملتها را بر عهده دارند در این موارد نیز کوتاهی کنند، باید منتظر جنایات بیشتر صهیونیستها در بخش های فرهنگی ملت فلسطین بود.
اوضاع تخریب آثار باستانی سرزمین فلسطین توسط اسراییلی ها به حدی خطرناک شده که برخی کارشناسان صهیونیست اواخر سال گذشته با ارسال نامه های به"ایهود اولمرت" نخست وزیر و یک وزیر دیگر اسراییلی در ارتباط با مسایل قدس، از آنان خواستند هرگونه حفاری و تعرض به آثار اسلامی کشف شده در این مکان را متوقف کنند.
این کارشناسان هشدار داده اند آثار کشف شده، بخشی از اوقاف و اماکن مقدس نزد مسلمانان به شمار می رود و ویران کردن آنها ممکن است به درگیری های خونبار در منطقه بینجامد.
یک کارشناس اسراییلی آثار تاریخی نیز طی اظهاراتی که منابع خبری اسراییلی، سی ام بهمن ماه سال گذشته آن را منتشر کردند، اعتراف کرد که مقام های رژیم صهیونیستی آثار یک مسجداسلامی در دوره ایوبیان را در منطقه ای نزدیک به "باب المغاربه" در محدوده مسجد الاقصی هنگام کشف آن، مخفی نگه داشته اند.
"یووال باروخ" گفته است: بقایای یک مصلای اسلامی قدیمی در تپه خاکی نزدیک باب المغاربه در سال 2004 هنگامی که بخشی از تپه در میدان "البراق" در حفاریها ویران شد، کشف شد اما این موضوع بطور محرمانه نزد مقام های اسراییلی باقی ماند تا مسلمانان آن را مطالبه نکنند.
باروخ ضمن اعتراف به این موضوع، تاکید کرد که این مسجد کوچک دارای محراب و همه جزئیات یک مسجد بود.
علاوه بر این رژیم صهیونیستی عملیات تخریب منطقه نزدیک به باب المغاربه را از هفدهم بهمن ماه سال گذشته آغاز کرد و تصمیم داشت دیوار چوبی و دو اتاق موجود در پشت این دیوار را که نزدیک باب المغاربه در مسجد الاقصی واقع شده است، تخریب کند، اما در پی اعتراض های گسترده مسلمانان، در حال حاضر و در ظاهر این عملیات را متوقف کرده است.
با این حال گروههای به اصطلاح باستان شناسی اسراییلی عملیات حفاری در زیر مسجد الاقصی را ادامه می دهند.
زیر دیوار المغاربه دو تالار بزرک قرار دارد که با اولین حفاری منهدم خواهد شد.
بخش هایی از دیوار چوبی مذکور دو سال پیش بر اثر بارش برف سنگین ویران شد و رژیم صهیونیستی ادعا می کند در صدد بازسازی بخشهای تخریب شده است ولی فلسطینی ها از آن بیم دارند که هر گونه حفاری یا سایر اقدامات ساختمانی در این منطقه بخشهایی از این میراث فرهنگی و اسلامی را تخریب و در معرض تهدید مستقیم صهیونیستهای افراطی قرار دهد.
خاورم 265 شماره 023 ساعت 08:47 تمام