كرمانشاه - ايرنا - رييس انجمن فيزيوتراپي استان كرمانشاه معتقد است كه در دنياي امروز و ماشيني شدن هرچه بيشتر زندگي همراه با پيري جمعيت، فيزيوتراپي نقش مهمي در حوزه درمانهاي غيردارويي ايفا مي كند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر پيمان دوستي روز يكشنبه در آيين روز ملي فيزيوتراپي در كرمانشاه كه با حضور جمعي از فيزيوتراپيست هاي استان كرمانشاه و مديران حوزه سلامت استان در بخش هاي خصوصي و دولتي به ميزباني بيمارستان حضرت معصومه (س) برگزار شد، نسبت به شيوع اختلالات اسكلتي و عضلاني در جامعه هشدار داد.

وي با يادآوري رابطه فيزيوتراپي با حركت و زندگي پويا، اظهار كرد: با توسعه هرچه بيشتر شهرنشيني، زندگي ماشيني و مسن شدن جمعيت شاهد شيوع بيماريها و اختلالات اسكلتي و عضلاني در جامعه هستيم و در چنين شرايطي حركت نظام سلامت به سمت درمانهاي غير دارويي است.

دكتر دوستي تاكيد كرد: در چنين شرايطي نقش ارزشمند فيزيوتراپي بيش از پيش مورد توجه حوزه سلامت و مردم قرار گرفته است.

رييس انجمن فيزيوتراپي استان كرمانشاه در مورد وجه تسميه روز ملي فيزيوتراپي و سير تاريخي آن، گفت: در دوم مرداد سال 1378 حق تاسيس كلينيك كه پيش از آن از فيزيوتراپيست ها سلب شده بود به آنان بازگردانده شد و اين تاريخ بدليل كسب استقلال حرفه اي روز ملي فيزيوتراپي نام گرفت.



** تاكيد بر لزوم راه اندازي دكتراي حرفه اي فيزيوتراپي



رييس انجمن فيزيوتراپي استان كرمانشاه در ادامه، لزوم راه اندازي دكتراي حرفه اي اين رشته را يادآور شد و اظهار كرد: با توجه به گسترش علوم و مهارتهاي باليني اين رشته، تاسيس مقطع دكتراي حرفه فيزيوتراپي به عنوان نياز سلامت جامعه ضروري به نظر مي رسد كه از خواسته هاي گروه فيزيوتراپي استان كرمانشاه بشمار مي آيد.

اجراي طرح دكتراي حرفه اي فيزيوتراپي از سوي رييس سازمان نظام پزشكي استان كرمانشاه نيز مورد تاكيد قرار گرفت.

دكتر فتاح فرخي، ضرورت انسجام و اتحاد فيزيوتراپيستهاي كشور را عامل مهمي به منظور دستيابي به اهداف ارزشمند صنفي برشمرد و گفت: در حاليكه اغلب كشورهاي دنيا از آمريكا و كانادا تا پاكستان و بنگلادش داراي دكتراي حرفه اي فيزيوتراپي هستند اما جاي اين رشته مهم در ايران خالي است.

وي تاكيد كرد: اجراي طرح دكتراي حرفه اي فيزيوتراپي در كشورمان نيز ضروري به نظر مي رسد.

در پايان اين مراسم از فيزيوتراپيست هاي پيشكسوت و بازنشسته استان با اهداي لوح، تقدير شد.



** نقش و تاثير فيزيوتراپي در بيماريها و سلامت انسان



در حاشيه آيين بزرگداشت روز ملي فيزيوتراپي، رييس انجمن فيزيوتراپي استان كرمانشاه در توضيحاتي كه در اختيار خبرنگار ايرنا قرار داد، نقش و تاثير فيزيوتراپي در درمان بيماريها و سلامت انسان ها را تشريح كرد.

دكتر دوستي گفت: فيزيوتراپي نوعي رويكرد در حوزه پزشكي و سلامت است كه با پيشگيري و درمان دردها و اختلالات حركتي نقش بسيار مهمي در بهبود كيفيت زندگي افراد و ارتقاي سطح سلامت جامعه دارد.

وي در خصوص روشهاي درمان در فيزيوتراپي، اظهار كرد: به طور كلي به سه شيوه اصلي درماني در اين زمينه وجود دارد كه نخستين شيوه شامل «تمرين درماني» مي باشد.

به گفته اين فيزيوتراپيست كرمانشاهي، شيوه تمرين درماني شامل تجويز، آموزش و انجام ورزشهاي درماني خاص است كه آب درماني هم در اين حيطه قرار مي گيرد.

وي شيوه دوم درمان در فيزيوتراپي را روش «الكتروتراپي» عنوان كرد و افزود: اين نوع درمان بوسيله دستگاههاي ويژه انجام مي شود كه جريان هاي الكتريكي، امواج الكترومغناطيس، مايكروويو، ماوراء صوت و اشعه هاي ليزر، مادون قرمز و ماوراء بنفش توليد مي كنند.

به گفته دكتر دوستي در روش سوم يا «درمانهاي دستي»، فيزيوتراپيست با اعمال تكنيكهاي خاص درماني روي مفاصل بخصوص ستون فقرات به درمان نواحي مورد نظر مي پردازد.

وي همچنين كاربرد سوزن خشك يا دراي نيدلينگ كه نوعي بكار بردن سوزنهاي طب سوزني در درمان دردهاي مفصلي و عضلاني است را از جمله روشهاي درمان دستي عنوان كرد.



** كاربردهاي فيزيوتراپي



به گفته اين پزشك، مهمترين حيطه هاي فعاليت فيزيوتراپي در پزشكي شامل درمان موارد زير است:



1. بيماري هاي دستگاه حركتي (ارتوپدي)



2. بيماري هاي روماتيسمي



3. بيماري هاي اعصاب محيطي و مركزي



4. بيماري هاي قلبي و تنفسي



5. بيماري هاي پوستي و سوختگي ها



6. بيماري هاي زنان و زايمان



7. قبل و بعد از جراحي ها



8. دردها و كنترل درد



9. آسيبهاي ورزشي



10. بيماريهاي شغلي و ارگونومي



استان كرمانشاه با داشتن فضاهاي مناسب بيمارستاني و كلينيك هاي تخصصي و نيز دسترسي كمتر از 200 كيلومتري به استانهاي همجوار (كردستان، ايلام، لرستان و همدان) بعنوان قطب درماني و بهداشت و سلامت غرب كشور مطرح است و روزانه بيماران زيادي از اين استانها براي معالجه به مراكز درماني و بيمارستاني كرمانشاه مراجعه مي كنند.

گزارش از يحيي معماري - خبرنگار ايرنا

6539