تبريز- ايرنا - معاون استاندار آذربايجان شرقي واگذاري اجراي تاسيسات آبي به بخش خصوصي را در راستاي كاهش چالش هاي آبي موجود ضروري دانست و گفت : از سرمايه گذاري در اين بخش استقبال مي كنيم.

محمد صادق پورمهدي روز دوشنبه در نشست شوراي حفاظت از منابع آب استان ، لوله گذاري و مرمت لوله هاي فرسوده همچنين ايجاد تصفيه خانه را از طرح هاي قابل واگذاري به بخش خصوصي عنوان و پيشنهاد كرد : بهره برداري سدها به تعاوني هاي آب بران واگذار شود .

وي با بيان اينكه مشكل كمبود آب هنوز اجتماعي نشده و همراهي كافي در بخش هاي مختلف مصرف وجود ندارد ، بر مشاركت مردمي در مديريت آب تاكيد كرد .

پورمهدي با اشاره به آينده نگري هايي كه در ساير استانها در خصوص تامين آب وجود دارد از جمله آبرساني از خليج فارس به كرمان ، گفت : در صورت سهل انگاري در آينده اي نزديك توان پاسخگويي به نياز آبي استان را نخواهيم داشت .

وي در كنار اجراي خط دوم انتقال آب زرينه رود و ارس بر توسعه و اصلاح شبكه آب تبريز و تسريع در اتمام مخازن در حال احداث به منظور تعادل بخشي منابع آب ( زرينه رود، نهند و چاه ها ) و امكان توزيع آب به مناطق مختلف شهر در شرايط بحراني همچون تركيدگي خط لوله زرينه رود تاكيد كرد.

معاون استاندار در عين حال مصرف بهينه آب را ضروري دانست و گفت: هر چند اعتقادي به سهميه بندي نداريم ولي چاره اي جز قطع آب مشتركان پرمصرف وجود ندارد .

پورمهدي با بيان اينكه مسايل اجتماعي همچون آب در صورت مديريت نادرست ممكن است به مسئله اي امنيتي تبديل شود ، بر استفاده از توان تشكل ها و رسانه ها در فرهنگ سازي مصرف آب در بخش هاي مختلف شرب و كشاورزي تاكيد كرد .

مدير عامل آب منطقه اي آذربايجان شرقي در اين نشست با اشاره به وجود 25 هزار حلقه چاه مجاز و 15 هزار حلقه چاه غيرمجاز در استان ، از تجهيز يكهزار و 100 حلقه چاه مجاز استان به كنتورهاي هوشمند به منظور كنترل اضافه برداشت آب خبر داد و افزود : 500 حلقه چاه در سالجاري تجهيز شده است .

غلامرضا هاشمي از خريد چهار هزار كنتور هوشمند خبر داد و گفت: اين تعداد كنتور تا پايان سال توسط بخش خصوصي نصب مي شود .

وي با اشاره به وجود 25 هزار كيلومتر رودخانه در استان گفت: تا كنون هفت هزار و 800 كيلومتر نقشه برداري و تعيين بستر و 710كيلومتر مسيرگشايي شده است .

هاشمي با اعلام اينكه مسيرگشايي 60 كيلومتر از رودخانه هاي استان در دست اجراست ، يادآوري كرد : تجاوز به حريم رودخانه ها علاوه بر تشديد خسارات سيل مانعي در برابر تخليه آب رودخانه ها به منابع آبي همچون درياچه اروميه است .

مدير عامل شركت آب منطقه اي آذربايجان شرقي با اشاره به اينكه آزادسازي دو هزار و 500 كيلومتر از حريم رودخانه هاي استان در اولويت برنامه هاي اين شركت مي باشد، گفت: بخشي از اعتبار مورد نياز اين طرح از اعتبارات احياي درياچه اروميه تامين مي شود .

وي با اشاره به حادثه تركيدگي لوله انتقال آب زرينه رود به تبريز در آخر هفته گذشته ، گفت: با وجود اينكه عمليات تعمير خط به موقع انجام شد ولي به علت اينكه ظرفيت پشتيباني مخازن آب تبريز كمتر از نياز جمعيتي اين شهر است براي ساعاتي از روز افت فشار و قطعي آب در نقاطي كه از خط زرينه رود تغذيه مي شود ، اتفاق افتاد .

مدير عامل آبفاي استان هم با اعلام اينكه ظرفيت 495 هزار متر مكعبي مخازن شهر تبريز در فصل تابستان براي مدت 25 ساعت پاسخگوي نياز موجود است ، گفت : تكميل لينك تعادل بخشي منابع آب تبريز از طريق احداث مخازن و ايجاد خطوط انتقال ، نيازمند دو هزار و 400 ميليارد ريال اعتبار است .

عليرضا ايمانلو با اشاره به اقداماتي كه در خصوص تعادل بخشي آب موجود و توزيع آب در شرايط كنوني صورت مي گيرد ، اظهار كرد : در صورت تكميل لينك شهر تبريز امكان اختلاط منابع آبي فراهم شده و تعادل بخشي در مواقع بحران به صورت مناسب تري صورت مي گيرد.

در اين نشست فرماندار شهرستان مرند گزارشي از اقدامات صورت گرفته در اين شهرستان در راستاي حفاظت از منابع آب از جمله نصب كنتورهاي هوشمند و بازگشايي حريم رودخانه ها ارائه داد كه مورد توجه معاون استاندار قرار گرفت .

7232/ 1495