تهران - ایرنا - در پایان چهاردهمین اجلاس كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و تركمنستان سند همكاریهای دو كشور در بخش های مختلف اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و حمل و نقل توسط عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و رشید مردوف وزیر امور خارجه تركمنستان به امضا رسید.

به گزارش ایرنا، چهاردهمین اجلاس كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و تركمنستان روزهای چهارم و پنجم مرداد ماه سال جاری در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، كارشناسان دو كشور روز سوم مرداد ماه راهكارهای توسعه همه جانبه را در بخش های مختلف فرهنگی و اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار دادند.

در پایان چهاردهمین اجلاس كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و تركمنستان سند همكاری های دو كشور شامگاه دوشنبه به امضای وزیر راه و شهرسازی ایران به عنوان رئیس ایرانی این كمیسیون و وزیر امور خارجه تركمنستان، رئیس هیات تركمنستانی آن به امضا رسید.

در این سند دو كشور همسایه بر اجرایی كردن اسناد منعقده در جریان سفر دكتر روحانی رئیس جمهوری ایران به عشق آباد در اسفند ماه سال گذشته و تلاش در جهت ارتقای حجم مبادلات تجاری دو كشور تا سقف 60 میلیارد دلار طی 10 سال آینده تاكید كردند.

بررسی امكان توسعه همكاری های دو جانبه و منطقه ای در زمینه تجارت گاز طبیعی، امضای تفاهم نامه ای در خصوص احداث پل سرخس در مرز مشترك دو كشور توسط طرف ایرانی و پیگیری رفع مشكلات موجود در بخش حمل و نقل بین المللی، جاده ای از طریق برگزاری نشست های مشترك تخصصی میان سازمان های دولتی و تشكل های صنفی حمل و نقل كالا و مسافر دو كشور از دیگر محورهای این سند همكاری است.

در این سند، در خصوص تبادل اطلاعات در زمینه پوشش بیمه ای وسایل نقلیه و همچنین قوانین و مقررات تردد در جاده های دو كشور، گسترش همكاری های حمل و نقل دریایی بین طرفین از طریق برگزاری نشست های مشترك تخصصی و اعلام آمادگی برای ایجاد خط كشتیرانی مشترك بین بنادر دو كشور در دریای خزر توافق كردند.

همچنین افزایش تلاش به منظور بهره برداری كامل از ظرفیت شبكه ریلی دو كشور و همچنین كریدور شرق دریای خزر (مسیر ریلی بین المللی ایران- تركمنستان- قزاقستان)، انتقال تجربیات در حوزه آب و همكاری های فنی از طریق همكاری شركت های مهندسی طرفین و همچنین انجام فعالیت های لازم برای استفاده بهینه و نتیجه بخش از آب سد دوستی و توافق بر افزایش همكاری ها میان استان های مرزی دو كشور از طریق تبادل هیات و برگزاری نمایشگاه های تخصصی اقتصادی - فرهنگی از دیگر توافقات صورت گرفته بین دو طرف در زمینه توسعه روابط است.

تاكید بر افزایش همكاری های گمركی و ضرورت پیاده سازی پروژه دروازه های مشترك مرزی جهت كنترل ناوگان های عمومی دو كشور، توسعه همكاری های فیمابین در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات و اجرایی كردن برنامه مبادلات فرهنگی، علمی و آموزشی بین دو كشور طی سال های 94 تا 97 از دیگر توافقات دو كشور در این بخش است.

افزایش همكاری ها در زمینه علمی، آموزشی و پژوهشی، احداث پارك های علم و فناوری و اعطای بورس تحصیلی به اتباع تركمنستان، تبادل تجارب در خصوص فناوری های جدید و روش های مدرن در حوزه های كشاورزی، دامپزشكی و شیلات و گسترش همكاری های دو كشور در زمینه گردشگری، صنایع دستی و برگزاری روزهای فرهنگی تركمنستان در ایران و توافق جهت انعقاد اسناد همكاری در زمینه های استاندارد، بهداشت، صدا و سیما، ورزش و جوانان، قرنطینه گیاهی و حفظ نباتات از توافق ایران و تركمنستان در این سند است.

اقتصام(3)1108**1558