تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۷

مشهد - ایرنا - دبیر كنگره بین المللی پیوند اعضا ایران و جراحی خراسان گفت: هم اكنون دانشگاه علوم پزشكی مشهد به عنوان قطب فعال پیوند اعضا در سطح كشور به شمار می رود.

دكتر محسن علی اكبریان روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دانشگاه علوم پزشكی مشهد به لحاظ تعداد اعضای پیوندی از بیماران مرگ مغزی،قابلیت انواع پیوند و تجهیزات پزشكی مربوطه از پیشرفت های قابل توجهی برخوردار است.

وی خاطر نشان كرد: در حال حاضر پیوندهای مختلف شامل كلیه، كبد، مغز استخوان، قلب ، پوست و قرنیه در دانشگاه علوم پزشكی مشهد و به صورت متمركز در بیمارستان تخصصی پیوند اعضا مشهد به نام 'منتصریه' قابل انجام است.

نماینده رییس دانشگاه علوم پزشكی مشهد در پیوند كبد و پانكراس بیان كرد: در طول دو سال گذشته همگام با راه اندازی پیوند كبد در این دانشگاه، تاكنون 50 پیوند كبد از بیماران مرگ مغزی در این مركز انجام شده است.

علی اكبریان موفقیت پیوند كبد در دانشگاه علوم پزشكی مشهد را 94 درصد عنوان كرد و افزود: این شاخص رقم بالایی را شامل می شود، به طوریكه از 50 بیمار پیوند كبد تنها سه نفر فوت شده اند.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشكی مشهد پس از شیراز و تهران به لحاظ پیوند كبد از جایگاه بالایی برخوردار است.

وی تعداد بیمارانی كه اكنون نیازمند پیوند كبد در دانشگاه علوم پزشكی مشهد هستند را 50 نفر عنوان كرد.

علی اكبریان تعداد بیمارانی كه در لیست انتظار پیوند كلیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد قرار دارند را یك هزار و 540 نفر ذكر و اظهار كرد: سالانه بین 150 تا 200 بیمار جدید به این تعداد اضافه می شود.

به گفته وی، پیوند كلیه تنها پیوندی است كه از دهنده زنده نیز قابل انجام است و در حال حاضر بیشتر پیوندهای كلیه از بیماران مرگ مغزی انجام می شود و در مواردی به ناچار از دهنده زنده نیز صورت می گیرد.

كنگره بین المللی پیوند اعضا ایران و جراحی خراسان به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی مشهد آبان ماه امسال برگزار می شود.

3027 / 6053