زنجان - ایرنا - مدیر كل دامپزشكی استان زنجان گفت: دامپزشكی لاشه‌ دام‌ها را‌ قبل از بارگیری و تحویل به قصابی‌ها كنترل می كند و چنانچه لاشه‌ای مساله مشكوكی داشته باشد به مراكز عرضه ارسال نمی شود.

محمد رشید كرمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تمام دام‌های سبك و سنگینی كه در كشتارگاه‌های این استان كشتار می شوند باید 24 ساعت قبل از مصرف در سردخانه نگهداری شود.

وی تاكید كرد: طرح خنك سازی لاشه و نگهداری آن در سردخانه كشتارگاه‌ها، قبل از توزیع آن به مراكز عرضه به منظور جلوگیری از شیوع و انتقال بیماری‌های بروسلوز 'تب مالت' و تب كریمه كنگو انجام می شود.

مدیر كل دامپزشكی استان زنجان گفت: لاشه دام‌ها در سردخانه برای حفظ سلامت و اهمیت غذایی و ارتقای كیفیت گوشت گرم، تامین سلامت مصرف كنندگان و پیشگیری از شیوع بیماری‌های مشترك میان انسان و دام نگهداری می شود.

كرمی خاطرنشان كرد: همه مسوولان كشتارگاه‌های این استان موظف هستند كه یك دامپزشك را به عنوان مسوول بهداشت در این محل داشته باشند.

وی با تاكید بر اینكه دامپزشك برای تامین سلامت و تامین گوشت سالم و بهداشتی بر مراحل قبل، حین و بعد از كشتار نظارت دارد، اظهاركرد: چنانچه در روند نظارت، مورد غیر بهداشتی در لاشه‌های كشتار شده مشاهده شود، مورد از سیستم مصرف خارج می شود.

مدیر كل دامپزشكی استان زنجان گفت: علاوه بر فعالیت و نظارت دامپزشك بر مراحل كشتار، ناظران و ذابحان شرعی نیز در كشتارگاه‌های دام فعالیت می كنند.

كرمی ادامه داد: لاشه‌ها توسط خودروهای سردخانه دار برای عرضه به قصابی‌ها ارسال می شود.

وی تاكید كرد: قصابی‌ها موظف هستند تمام موازین مربوط به نگهداری لاشه‌ها را رعایت كنند و با توجه به اینكه هم اكنون در فصل گرم سال به سر می بریم باید لاشه‌ها در یخچال‌های مخصوص با دمای استاندارد نگهداری شود تا رنگ گوشت تغییر نكند.

كرمی متذكر شد: قصابان باید برای جلوگیری از تغییرات رنگ لاشه و آلودگی‌های ثانویه گوشت از نگهداری لاشه در خارج از یخچال خودداری كنند.

مدیر كل دامپزشكی استان زنجان گفت: چنانچه گوشت قابل عرضه قصابی‌ها رنگ طبیعی خود را از دست داده باشد باید مورد بررسی قرار گیرد.

كرمی تاكید كرد: مردم از خرید گوشت چرخ كرده از قبل آماده شده، به جد خودداری كنند و گوشت مورد نیاز خود را از لاشه‌های موجود در مراكز عرضه تهیه و در حضور مشتری چرخ شود.

وی افزود: چنانچه متقاضیان مشاهده كردند كه رنگ گوشت لاشه موجود در قصابی‌ها تغییر كرده است مورد را با شماره 1512 دامپزشكی استان زنجان در میان بگذارند.

وی ادامه داد: این شماره تماس در تمام شبكه‌های دامپزشكی این استان برای دریافت گزارشات و تخلفات فعال است.

كارشناس بهداشت مواد خام دامی دامپزشكی شهرستان زنجان گفت: با توجه به اینكه دام‌های سبك و سنگین در كشتارگاه‌های صنعتی ذبح می شوند و لاشه‌ها باید 24 ساعت در سردخانه كشتارگاه نگهداری شود تا زمینه رشد بیماری‌های مشترك میان انسان و دام فراهم نشود.

اكبر جعفری اظهار كرد: گوشتی كه استحصال می شود با توجه به نژاد دام، دمایی كه در سردخانه اعمال می شود و رطوبت احتمال تغییر رنگ دارد.

وی ادامه داد: این موضوع تهدیدی علیه بهداشت عمومی نیست و كیفیت گوشت گرم را نیز كاهش نمی دهد.

كارشناس بهداشت مواد خام دامی شبكه دامپزشكی شهرستان زنجان گفت: برخی از لاشه‌هایی كه لایه سطحی آن قهوه‌ای پررنگ هستند مشكل مصرفی و بهداشتی ندارند و این موضوع مربوط به سن و نژاد دام است.

جعفری اظهاركرد: ناظر عالی بهداشتی ناظران شرعی در كشتارگاه‌ها بر روند كشتار نظارت دارند چنانچه لاشه‌ای مشكل داشته باشد از چرخه مصرف خارج و به مراكز عرضه ارسال نمی شود.

وی افزود: همه لاشه‌های قابل مصرف در مراكز عرضه دارای برچسب بهداشتی هستند و تاریخ كشتار و تاریخ انقضای آن بر روی این برچسب درج شده است.

كارشناس بهداشت مواد خام دامی شبكه دامپزشكی شهرستان زنجان گفت: خوشبختانه كیفیت گوشت این استان بسیار بالاست و جزو سه استان برتر در سطح كشور محسوب می شود.

جعفری بهترین دمای نگهداری لاشه در یخچال واحد‌های قصابی را صفر تا چهار درجه سانتیگراد ذكر كرد و افزود: طی بازرسی‌های دوره‌ای كه از این واحدها انجام می شود در صورت مشاهده مورد تخلف، آن مورد برای برطرف سازی تذكر داده می شود.

وی اظهاركرد: دمای لاشه‌های موجود در پخچال‌ واحدهای قصابی‌ها نیز در این بازدیدها به وسیله دماسنج اندازه گیری می شود تا از دمای استاندارد نگهداری لاشه اطمینان حاصل شود.

یكی از قصابان فعال در سطح شهر زنجان گفت: سطح قهوه‌ای رنگ لاشه‌های عرضه شده به مراكز عرضه مربوط به مشكل در دمای سردخانه‌ها است.

وی با بیان اینكه روزانه دو لاشه دریافت می كند، افزود: دامپزشكی همواره تاكید دارد كه بیشتر گوشت‌های چرخ كرده‌ای كه به مشتریان عرضه می شود به دور از هر مشكلی باشد.

یكی دیگر از قصابان شهر زنجان گفت: برخی از استان‌های كشور لاشه را بعد از سردخانه وزن می كنند و به مراكز عرضه توزیع می كنند در حالیكه در این شهر لاشه قبل از ورود به سردخانه وزن می شود.

این قصاب اظهاركرد: گاه روزانه هر دو لاشه‌ای كه دریافت می كند رنگ قهوه‌ای دارد و برخی از مواقع نیز این رنگ در هیچ لاشه‌ای مشاهده نمی شود.

هم اكنون فقط یك كشتارگاه دام صنعتی در استان زنجان فعال است كه همه دام‌های سبك و سنگین در این كشتارگاه ذبح می شود كه این كشتارگاه مجهز به سردخانه است.

7325/6085