دكتر مهدي ابويي چهارشنبه به ايرنا اظهار داشت: پوكي استخوان حالتي است كه در آن استخوان شكننده مي شود و احتمال شكستگي با ضربات كوچك افزايش مييابد.
وي بيان كرد: پوكي استخوان به معني كم شدن تراكم استخوان است كه بدنبال آن قدرت استخوان كم و شكننده مي شود و شكننده شدن استخوان موجب مي شود احتمال بروز شكستگي در آن بيشتر شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي فسا گفت: پوكي استخوان معمولاٌ به تدريج پيشرفت مي كند و هيچ علامتي از خود بروز نمي دهد تا وقتي كه شكستگي بوجود آيد.
اين متخصص ارتوپدي ادامه داد: در سنين بچگي و جواني ساخته شدن بيش از جذب شدن است ولي در سنين بالا بيش از اينكه استخوان ساخته شود جذب مي شود ولي حتي در شديدترين حالات پوكي استخوان، بدن از ساخت استخوان جديد دست نمي كشد و فقط مقدار آن كم مي شود.
اين پزشك بيان كرد: بيشترين مقدار تراكم استخوان در حدود سن بيست سالگي است و حدود نيمي از زنان مسنتر از 45 سال و 90 درصد زنان مسنتر از 75 سال به بيماري پوكي استخوان مبتلا ميشوند.
ابويي گفت: مردان مسن نيز به پوكي استخوان مبتلا ميشوند كه البته ميزان ابتلاي آنان كمتر از زنان است.
وي بااشاره به اينكه پوكي استخوان عارضهاي است كه با بالارفتن سن بوجود ميآيد اظهار داشت: با اطلاع از وضعيت استخوان به ويژه در خانمها در دوران نزديك به يائسگي، بكار بردن روشهاي تشخيص مناسب و در صورت نياز تجويز داروهاي ويژه ميتوان از پيشرفت بيماري و عوارض حاصل آن پيشگيري كرد.
به گفته وي تغذيه مناسب از روشهاي بسيار مؤثر براي پيشگيري از پوكي استخوان است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي فسا گفت: غذاي انسان بايد محتوي پروتئينها و املاح كافي و ويتامينهاي لازم باشد تا روند پوكي استخوان كندتر شود.
وي با بيان اينكه بهترين منبع كلسيم و پروتئين: شير، پنير، ماست و غذاهاي دريايي به ويژه ماهي است ، گفت: افراد مسن در معرض ابتلاي بيشتري قرار دارند.ك /3
7375/ 1876
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴
شيراز-ايرنا-متخصص ارتوپدي وعضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي فسا گفت:پوكي استخوان مي تواند در هر استخواني از بدن ايجاد شود ولي معمولا در ستون مهره، لگن، مچ دست و دنده ها بيشتر ديده مي شود.