به گزارش ايرنا از وزارت جهادكشاورزي، حسين عبدالحي افزود: طي پنج سال برنامه ششم توسعه براي توليد 200 هزار تن ماهي از طريق پرورش در قفس 290 ميليارد تومان اعتبارات تملكي پيش بيني شده است.
وي برآورد تسهيلات بانكي براي بخش خصوصي در راستاي پرورش ماهي در قفس در طول برنامه ششم توسعه را 2500 ميليارد تومان عنوان كرد.
عبدالحي گفت: با توجه به اينكه پرورش ماهي در قفس به سرمايه گذاري سنگين نياز دارد، ما از شركت هاي بزرگ خواسته ايم كه در اين زمينه سرمايه گذاري كنند.
به گفته وي، بنياد مستضعفان و موسسه جهاد نصر از جمله نهادهاي بزرگي هستند كه نسبت به فعاليت در حوزه پرورش ماهي در قفس علاقه نشان داده اند.
معاون آبزي پروري سازمان شيلات ايران هدف از توسعه پرورش ماهي در قفس را تامين امنيت غذايي، افزايش مصرف سرانه و صادرات آبزيان برشمرد و در عين حال اين روش را براي توليد و پرورش آبزيان، اقتصادي ارزيابي كرد.
عبدالحي با بيان اينكه به علت محدوديت آب شيرين، سياست وزارت جهادكشاورزي به سمت توليد ماهي در آب هاي شور و آب هاي ساحلي سوق پيدا كرده است، اظهار داشت: صندوق توسعه ملي نيز از روش پرورش ماهي در قفس حمايت مي كند.
وي افزود: سال گذشته، صندوق توسعه ملي نزديك به 200 ميليارد تومان تسهيلات براي پرورش ماهي در قفس پرداخت كرده است.
معاون آبزي پروري سازمان شيلات ايران پيش بيني كرد: امسال از محل پرورش ماهي در قفس نزديك به 1200 تن ماهي توليد شود.
وي گفت: سال گذشته 520 تن ماهي از طريق پرورش در قفس توليد شد.
عبدالحي از آغاز اجراي برنامه مطالعات تكميلي در زمينه پرورش ماهي در قفس خبر داد و گفت: با توجه به تاكيد وزير جهادكشاورزي اين برنامه مطالعات تكميلي با سه مشاور داخلي كه با كشورهاي كانادا و نروژ توافق همكاري كرده اند، در حال انجام است.
وي ادامه داد: يك مشاور داخلي براي مطالعات درياي خزر و دو مشاور براي درياي عمان و خليج فارس در نظر گرفته ايم كه كار مطالعات و مكان يابي مناسب براي پرورش ماهي در قفس را انجام مي دهند.
معاون آبزي پروري سازمان شيلات در پاسخ به پرسشي در مورد چگونگي تهيه قفس، گفت: سعي كرده ايم قفس را از كشورهاي خارجي مانند چين و نروژ وارد كنيم ضمن آنكه قفس هاي ساخت داخل نيز در آب هاي داخلي استفاده مي شود.
وي ظرفيت قفس هاي پرورش ماهي را بين 50 تا 750 تن در دنيا عنوان كرد و افزود: شركت هاي نروژي، قفس هايي با ظرفيت توليد 750 تن ماهي مي سازند.
عبدالحي با اشاره به اينكه در شمال كشور به طور آزمايشي پرورش ماهي در قفس در مورد گونه قزل آلا اجرا مي شود، تصريح كرد: در نظر داريم براي آينده روي گونه هاي دريايي خزر مانند كپور معمولي، ماهيان خاوياري، ماهي سفيد و آزاد براي پرورش در قفس كار كنيم.
گفتني است؛ پرورش ماهي در قفس در استان هاي گيلان، مازندران، خوزستان، هرمزگان در حال انجام است و استان مازندران با نصب و راه اندازي 22 قفس با ظرفيت توليد 660 تن در رتبه نخست قرار دارد.
اقتصام(1)9186**1558
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۵
تهران - ايرنا - معاون آبزي پروري سازمان شيلات ايران گفت: در برنامه ششم توسعه، توليد 200 هزار تن ماهي از طريق پرورش در قفس پيش بيني شده است.