مشهد - ایرنا - معاون امور بازسازی و مسكن روستایی اداره كل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: بر اساس آمارگیری ویژگیهای مسكن روستایی، از كل 443 هزار و 229 واحد مسكونی روستایی استان 76 درصد واحدها غیرمقاوم و تنها 24 درصد مقاوم هستند.

حسن حسینی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خراسان رضوی یكی از آسیب پذیرترین استانهای كشور است بگونه ای كه 65 درصد استان در پهنه زلزله با خطر نسبی زیاد و 35 درصد با خطر نسبی متوسط قرار دارد.

وی گفت: همچنین خراسان رضوی با برخورداری از شرایط اقلیمی خاص همواره در معرض حوادث طبیعی غیرمترقبه از جمله سیل است كه این مساله ضرورت مقاوم سازی واحدهای روستایی را دوچندان می كند.

معاون بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خراسان رضوی افزود: طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسكن روستایی در ادامه طرح بهسازی مسكن روستایی از سال 1374 به منظور ارتقا سطح ایمنی، بهداشتی، رفاه و آسایش مسكن روستایی آغاز شد.

وی ادامه داد: پس از ابلاغ سیستهای طرح ویژه بهسازی مسكن روستایی و تامین و تخصیص اعتبار برای شروع عملیات اجرایی تاكنون 101 هزار واحد مسكونی از محل طرح در استان احداث شده است.

حسینی گفت: سهمیه تخصیصی خراسان رضوی برای مقاوم سازی 132 هزار و 594 واحد است كه تاكنون 120 هزار و 741 واحد آن عقد قرارداد شده و از این تعداد كار بازسازی 11 هزار 853 واحد باقی مانده است.

وی افزود: سقف انفرادی تسهیلات مسكن روستایی به ازا هر واحد مسكونی 150 میلیون ریال، سود آن پنج درصد با بازپرداخت 15 ساله و بدون ضامن است.

او ادامه داد: از آنجا كه ضمانت تسهیلات طرح ویژه بهسازی مسكن روستایی به صورت زنجیره ای بوده است مردم در بازپرداخت به موقع آن سرباز زدند و به رغم اینكه بانكها سقف مهلت بازپرداخت تسهیلات را یك ساله تعیین كردند اما برخی از روستاییان اقساط را پرداخت نكردند.

معاون امور بازسازی و مسكن روستایی اداره كل بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خراسان رضوی گفت: از آنجا كه بخشی از پرداختها از محل برگشت اقساط تسهیلات قبلی مربوط به طرح ویژه بهسازی مسكن روستایی مانده است لذا بانكها از دادن تسهیلات جدید به متقاضیان بدون داشتن ضامن معتبر(فرد كارمند) خودداری می كنند كه این امر برخلاف مصوبه هیات وزیران است.

وی افزود: مقاومت بانكها در پرداخت تسهیلات، اجرای طرح بهسازی مسكن روستایی را با مشكل مواجه كرده و موجب نارضایتی متقاضیان شده كه وجه غالب آنها قشر محروم، زحمتكش و كم درآمد جامعه هستند.

حسینی ادامه داد: هم اینك پیگیریهای مكرری در خصوص تسهیل در پرداخت تسهیلات مسكن روستایی در حال انجام است كه به زودی نتیجه می دهد.

وی درباره كیفیت ساخت واحدهای مسكونی روستایی نیز گفت: بنیاد مسكن ساخت مسكن روستایی با روشهای فناوری نوین صنعت ساختمان تیپهای جدید، یك طبقه، دو طبقه و سه طبقه با متراژهای مختلف 43، 45، 85، 100، 120، 170 و 190 مترمربعی را ارائه كرده است.

او افزود: برای نظارت بر كیفیت اجرای این طرح 425 ناظر فعال از مهندسین و كاردانها در قالب اعضای نظام مهندسی روستایی با این نهاد همكاری دارند كه در 25 دفتر نظارت ساماندهی شده اند.

وی گفت: برای طراحی و محاسبه نقشه های مسكن روستایی از همكاری مهندسین و معماران ذیصلاح در قالب 44 دفتر طراحی و ارائه خدمات فنی مهندسی متقاضیان روستایی بهره مند هستیم كه علاوه بر دفاتر مزبور 100 دفتر مجری ذیصلاح مسكن روستایی در خراسان رضوی فعالیت می كنند.

حسینی افزود: تاكنون 55 هزار واحد مسكونی روستایی نیز در خراسان رضوی در برابر خسارات احتمالی ناشی از سوانح غیرمترقبه مانند آتش سوزی، زلزله، سیل، رانش زمین و برف سنگین بیمه شده اند.

یك میلیون و 700 هزار نفر از جمعیت شش میلیون نفری خراسان رضوی ساكن سه و هزار 335 روستا در سطح این استان هستند.

7489