تهران- ایرنا- رییس مركز سلامت و خانواده وزارت بهداشت گفت: رشد جمعیت كشور در زمان حاضر به 1.8 درصد و زیر نرخ جانشینی رسیده است كه این موضوع تهدیدی جدی جمعیتی برای كشور است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، محمد اسماعیل مطلق روز یكشنبه در همایش ترویج تغذیه با شیر مادر در دانشگاه علوم پزشكی تهران افزود: برای حفظ سطح جانشینی جمعیت باید حداقل رشد جمعیت كشور ما 2.1 درصد باشد اما اكنون با نرخ جمعیت 1.8 درصد مواجه ایم كه با ادامه این روند تا سال 30 سال آینده رشد جمعیت كشور منفی می شود و كشور سالمندی خواهیم شد.

به گزارش ایرنا ، كارشناسان معنقدند یكی از شاخص های موالید میزان باروری كل است و آن به معنای تعداد فرزندانی است كه با یك مادر جایگزین می شوند. اگر این تعداد فرزندانی كه با یك مادر جایگزین می شوند معادل1 / 2 باشد تقریبا جمعیت ثابت می ماند یعنی رشد جمعیت صفر است و اگر كمتر باشد رشد جمعیت منفی است و اگر بیشتر باشد رشد جمعیت مثبت است.



** 190 هزار سقط جنین در سال 93

مطلق در بخش دیگری از سخنانش گفت: در سال 93 یك میلیون و730 هزار بارداری در كشور داشتیم كه یك میلیون و 540 هزار مورد آن به فرزندآوری منجر شد اما بقیه موارد - 190 هزار مورد - با سقط جنین همراه بود.

رییس مركز سلامت و خانواده وزارت بهداشت، اضافه كرد: با توجه به استانداردهای جهانی هر نوزادی كه متولد می شود باید امید داشته باشد كه 85 سال عمر كن كه در زمان حاضر نیز كشورهایی همچون ژاپن و كره به این استاندارد رسیده اند اما در كشور ما سن امید به زندگی در زنان 74 و در مردان 72.8 سال است.

این مقام مسوول در وزارت بهداشت ادامه داد: یكی از مهم ترین اقدامات برای افزایش سن امید به زندگی تغذیه انحصاری نوازدان با شیر مادر طی 6 ماه بعد از تولد و ادامه آن تا دو سالگی به همراه غذای كمكی است.

مطلق گفت: بر اساس آمارهای موجود اكنون میزان مرگ و میر در كشور 10 در هزار تولد زنده است كه باید تا آخر برنامه ششم به هفت در هزار تولید زنده برسد كه كار بسیار سختی است و بر اساس استاندارد سازمان بهداشت جهانی میزان مرگ و میر نوازدان تا سال 2030 باید به صفر برسد.

مطلق اضافه كرد: میزان مرگ و میر كودكان زیر یك سال نیز در كشور ما اكنون 17.4 در هزار تولد زنده و برای كودكان زیر پنج سال 15 درهزار تولد زنده است كه باید تا سال 2030 این میزان نیز به صفر برسد.

رییس مركز سلامت جمعیت خانواده و وزارت بهداشت اضافه كرد: شاخص مهم دیگر كاهش میزان مرگ مادران است كه بر اساس آمار بهداشت جهانی این میزان در كشور ما 23 در یكصد هزار تولد زنده است كه ما این آمار را قبول نداریم.

وی در توضیح اظهاراتش گفت: آمار ملی ما نشان می دهد كه میزان مرگ ومیر مادران در كشور ما 19 در یكصد هزار تولد زنده است . همچنین برنامه ریزی ما به نحوی است كه تا پایان برنامه ششم این شاخص به زیر 15 در یكصد هزار تولد زنده برسد.

اجتمام**3063**1085**1776