قم - ايرنا - يكصد و سي و هفتمين جلسه رسمي شوراي اسلامي شهر قم با تعيين تكليف اجاره بهاي دكل هاي مخابراتي و حاشيه هايي از جمله قهر رييس كميسيون فرهنگي شورا همراه بود.

به گزارش ايرنا، درابتداي اين جلسه قراربود حجت الاسلام حميد روحاني رييس كميسيون فرهنگي شورا درنطقي پيش از دستور گزارشي از فعاليت هاي اين كميسيون ارائه دهد.

وي درابتداي نطق خود گفت: با توجه به اين كه يك سال است زماني براي ارائه گزارش كميسيون فرهنگي خواسته بوديم و قرار شده بود كه رييس شورا چهار زمان 15 دقيقه اي را در اين مدت به كميسيون اختصاص دهد اما اين اتفاق رخ نداد.

وي ادامه داد: در جلسه هفته گذشته شورا نيز قرار بود سرپرست سازمان فرهنگي هنري شهرداري قم به نمايندگي از كميسيون فرهنگي شورا ارائه گزارش كند كه متاسفانه زماني به وي تا پايان جلسه داده نشد.

وي ابراز داشت: برخورد هيات رييسه با كميسيون فرهنگي مناسب نيست و توجهي به آن نمي شود لذا به نشانه اعتراض با وجوديكه زمان ارائه نطق دارم، هيچ گزارشي را ارائه نمي كنم.



** تكليف اجاره بهاء دكل هاي مخابراتي مشخص شد

در ادامه جلسه حجت الاسلام سيد محمد آتش زر رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر قم لايحه اي را در مورد اخذ مجوز اجاره بهاء نصب دكل و آنتن هاي مخابراتي و ارتباطي ارائه كرد.

وي بيان داشت: شركت هاي مخابراتي براي سرويس دهي آنتن دهي بهتر به مردم دكل هايي را در سطح شهر نصب مي كنند كه برخي در منازل مسكوني قرار دارد، برخي در شوارع، ميادين يا فضاهاي سبز شهرداري قرار گرفته اند.

وي اظهار داشت: در سال قبل مصوبه اي داشتيم كه دكل هايي كه در شوارع و فضاهاي سبز قرار دارند طبق شيوه اي كه در شهرهاي ديگر انجام مي شود و با توجه به ارتفاع دكل و محدوده اشغال شده اجاره بها بپردازند و از اين رو اجاره بهايي نيز از سوي كميسيون برنامه و بودجه شورا پيشنهاد مي شود.

وي افزود: كل دكل هايي كه در محدوده ميادين، پارك ها و شوارع شهر قم نصب شده اند 65 عدد است و پيشنهاد ما آن است كه شهرداري به ازاي هر دكل ماهيانه سه ميليون تومان اجاره بها دريافت كند گرچه پس از تصويب بايد نظر مساعد فرمانداري نيز گرفته شود تا مصوبه به شورا بازنگردد.

محسن رنجبر معاون برنامه ريزي شهردار قم نيز در اين جلسه گفت: موضوع دكل ها در كل دنيا مطرح است و اكنون موضوع اجاره ريالي است و نبايد به موضوع حواشي پرداخت گرچه ساماندهي اين دكل ها بسيار مهم است اما سلامت مردم براي ما مهم تر است.

وي بيان داشت: زماني كه بحث ساماندهي دكل ها مطرح مي شود موضوع شدت الكترومغناطيسي مهم است و و اين موضوع كه دكل ها كجا نصب شوند كه موجب مشكل براي مردم نشود نيز بايد مدنظر باشد.

اين لايحه در نهايت به تصويب اعضاي شوراي شهر قم رسيد.



** تخفيف 35 درصدي براي پروانه احداث دانشكده طب اسلامي در قم

در ادامه اين جلسه لايحه اي در خصوص درخواست دانشگاه علوم پزشكي مبني بر مساعدت صدور پروانه ساختماني براي دانشكده طب اسلامي كه با همكاري يك خير قرار است ساخته شود مطرح شد.

وحيد شايسته نيك عضو شوراي شهر قم در اين زمينه عنوان كرد: ميزان بدهي هاي شهرداري بالا رفته است و اگر مكانيزمي را داشته باشيم كه دستگاه هاي مربوطه بخشي از اين بدهي ها را با پرداخت عوارض هاي خود بپردازند امري مطلوب است و اگر قرار است در احداث دانشكده طب اسلامي به خير تخفيف بدهيم اما دانشگاه علوم پزشكي به نوعي به شهرداري بدهكار باشد.

محسن عابديني پور ديگر عضو شورا نيز گفت: بايد از امر خير حمايت كرد اما در اين زمينه چارچوب مشخص و آيين نامه مدوني نداريم لذا بايد چارچوب و آيين نامه مشخصي تدوين شود كه تصميمات هماهنگي گرفته شود.

شهردار قم نيز در مورد اين لايحه گفت: با تصميم مجلس شوراي اسلامي هر گونه تخفيف در صدور پروانه و پرداخت عوارض دستگاه هاي دولتي ملغي شده است و هر چه وزير بهداشت كوشش كرد تا تخفيفات بخش بهداشت و آموزش پزشكي را در مجلس بگنجاند مجلس زير بار نرفت.

سقائيان نژاد ادامه داد: برخورد با آموزش و پرورش نيز همين گونه است اما در پرداخت عوارض از دستگاه هاي دولتي مي توانيم به گونه اي عمل كنيم كه عوارض به مرور از آن دستگاه گرفته شود.

در نهايت اين لايحه تحت عنواني كه اگر پرداخت هزينه پروانه ساخت دانشكده طب اسلامي به صورت نقدي باشد 35 درصد تخفيف داده شود به راي گذاشته شد و به تصويب اعضا رسيد.



** مهر تاييدي بر قرارداد مناقصه ايجاد شهرك خدمات خودرويي

در ادامه اين جلسه هم چنين درخصوص ايجاد شهرك خدمات خودرويي در ميدان بزرگ شهيد رجايي و مصوبه شماره 1239 شوراي شهر در آن مورد بررسي صورت گرفت.

حجت الاسلام آتش زر عضو شورا در توضيح لايحه گفت: شهرداري مجوز لازم را پيش از اين براي برگزاري مناقصه احداث شهرك خدمات خودرويي گرفته است و پس از برگزاري مناقصه برنده اعلام شده و بايد قرارداد تنظيمي دوباره درشورا تصويب شود.

وي ادامه داد: اين قرارداد ازنظر حقوقي اشكالي ندارد و سند زمين به نام شهرداري است و از اين رو بند بند قرارداد در كميسيون برنامه و بودجه بررسي شد.

وي يادآور شد: در قرارداد تنظيمي بايد قرارداد مصالح و مشخصات فني هم چنين پيوست زمان بندي و نحوه نگهداري نيز مشخص باشد و جبران هزينه ها در پنج سال اول 67 درصد براي پيمانكار و 33 درصد براي شهرداري تعريف شده و بعد از پنج سال مالكين بايد حق شارژ بدهند. اين لايحه به راي گذاشته شد و به تصويب اعضا رسيد.



** تصويب لايحه اخذ مجوز تفويض اختيارات شهردار به بررسي بيشتر موكول شد

در ادامه اين جلسه لايحه اخذ مجوز تفويض اختيار انجام امور به قائم مقام شهردار، معاون مالي، اقتصادي، شهرداران مناطق، مديركل مالي و مديركل حقوقي توسط رييس كميسيون برنامه و بودجه قرائت شد.

برخي اعضاي شوراي شهر در اين زمينه معتقد بودند كه شهردار خود از سوي شوراي شهر تفويض اختيارات شده است و همان طور كه اختيارات شوراي شهر قابل تفويض نيست اختيارات شهردار نيز به همين گونه قابل تفويض نخواهد بود.

گرچه سيد مرتضي سقائيان نژاد شهردار قم معتقد بود كه تفويض اختيار از طريق شهردار با مصوبه شوراي شهر امكان پذير است تا تمركززدايي ايجاد شود و همه شوراهاي شهر و شهرداري ها در تمركز زدايي مسائلي به مديران تفويض مي كنند تا امور با سرعت بيشتري جلو رود.

اين لايحه در نهايت با تصميم اعضاي شوراي شهر براي بررسي مجدد به كميسيون برنامه و بودجه فرستاده شد.



** تصويب بهسازي حاشيه قبرستان وادي السلام

يكي ديگر از لوايح مطرح شده در يكصد و سي و هفتمين جلسه رسمي شوراي شهر قم موضوع بهسازي قبرستان وادي الاسلام قم بود. به گفته مصطفي سعادت طلب رييس كميسيون امور زيربنايي شوراي شهر قم در مقابل اين قبرستان چهار باب مغازه حجاري است كه فضاي نازيبايي را به بستر شهر داده كه شهرداري طي لوايحي در نظر دارد اين وضعيت را ساماندهي كرده و به بهسازي بپردازد.

در نهايت تملك اين مغازه ها با متري دو ميليون تومان مورد بررسي اعضاي شورا قرار گرفت و با 17 راي موافق به تصويب رسيد.



** نامگذاري جديد براي 25 خيابان و اصلاح نام 12 خيابان ديگر

در اين جلسه هم چنين كميسيون خدمات شهري لايحه اخذ مجوز نامگذاري 25 مورد اسامي پيشنهادي به همراه 12 مورد اصلاح اسامي تكراري شوارع را مطرح كرد.

عباس ذاكريان رييس كميسيون خدمات شهري شوراي اسلامي شهر قم در اين خصوص گفت: طرحي داريم در خصوص موضوع جا به جايي اسامي خيابان ها و همچنين پيگيري اسامي جديد در خيابان هاي هم نام كه در كميسيون مورد بررسي قرار گرفت.

وي افزود: 25 مورد اسامي جديد در مناطق هشت گانه قم انجام شد و 12 مورد نيز اسامي مشابه بود كه اصلاح شد.

اين لايحه نيز در نهايت به تصويب اعضاي شوراي شهر قم رسيد.ك/4

7408/ 6133/