به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، مورتزی یكشنبه در همایش ترویج تغذیه با شیر مادر در دانشگاه علوم پزشكی تهران پیام یونیسف (صندوق كودكان سازمان ملل متحد) را به مناسبت هفته ترویج تغذیه یا شیر مادر ( 11 تا 16 مرداد) قرائت كرد.
وی در این پیام اعلام كرد: بهترین هدیه برای آغاز زندگی كودكان تغذیه با شیر مادر است كه یكی از هوشمندانه ترین و مقرون به صرفه ترین روشها برای حمایت از كودك سالم و رشد پایدار است.
وی افزود: كودكی كه از شیر مادر تغذیه نمی كند، به نسبت كودكانی كه با شیر مادر تغذیه می كنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری و مرگ هستند. این كودكان در دراز مدت دچار افت فیزیكی، تحصیلی و اقتصادی می شوند با این حال اكنون فقط 38 درصد كودكان دنیا تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی دارند.
مورتزی گفت: امسال هفته جهانی تغذیه با شیر مادر بر شیردهی در محیط كار تأكید دارد، حمایت و توانمندسازی تمام مادران شاغل در بخشهای رسمی و غیر رسمی به نحوی كه قادر به حفظ اشتغال و پرورش كودك خود و به خصوص تغذیه آنان با شیر مادر باشند، هدف اصلی هفته تغذیه با شیر مادر است.
وی افزود: زمانی كه مادران از فرصتهای محدودی برای آمیختن توأم كار و شیردهی كودكان خود برخوردار هستند،اغلب حق كودكان برای برخورداری از منافع تغذیه با شیر مادر ضایع می شود. در سطح جهانی به دلیل نبود حمایت كافی، زنان شاغل در بخش های رسمی و غیر رسمی در حفط توأم اشتغال و شیردهی با چالش مواجه هستند.
نماینده یونیسف در ایران اضافه كرد: اغلب مادران از مرخصی زابمان مورد نیاز برخوردار نیستند و پس از بازگشت به محل كار خود به مكان، زمان و حمایت كافی به نحوی كه قادر به تغذیه كودك با شیر مادر باشند،دسترسی كافی ندارند.
مورتزی با ادامه قرائت پیام یونسف گفت: زنان موقعی كه به صورت تمام وقت،نیمه وقت،خوداشتغالی، فصلی یا قراردادی یا حتی روزمزدی كار می كنند یا در خانه مشغول كار هستند، نیازمند حمایت برای حفظ و ادامه موفق تغذیه نوزاد با شیر مادر هستند و دولتها،كارفرمایان،همكاران،خانواده و جامعه محلی باید نقش خود را در حمایت از زنان ایفا كنند.
وی افزود: در این رابطه اقدام دولت جمهوری اسلامی ایران در افزایش مرخصی زنان از شش ماه به 9 ماه ستودنی است.
مورتزی گفت: نگرانی مشترك در این زمینه انصراف كارفرمایان از استخدام زنان در سنین باروری به دلیل ساز و كارهای حمایتی از زنان باردار است،اما در حقیقت كارفرمایان با اعطای مرخصی زایمان به مادران و حمایت از تغذیه كودكان با شیر مادر به از منافع متعددی از حمله كاهش موارد غیبت از محل كار، افزایش وفاداری كارمندان و ماندگاری آنها برخوردار می شوند.
نماینده یونیسف در ایران ادامه داد: برای ارتقای منافع حاصل از تغذیه انحصاری با شیر مادر تدوین و اجرای سیاست های حمایتی و برنامه های جامع ضروری است. این ساز و كارها شامل قوانین حمایتی برای مبارزه با بازاریابی نامناسب جایگزین های شیرمادر ( از جمله شیرخشك)،در دسترس بودن پرسنل بهداشتی و كاركنان محلی ماهر و آموزشهای متناسب با فرهنگ جامعه است.
مورتزی با ادامه قرائت پیام یونسف افزود: مشاوره مناسب، آموزش و حمایت می تواند تا 90 درصد تغذیه با شیرمادر را افزایش دهد. این حمایتها باید شامل اطمینان بخشی، تشویق و تحسین،اطلاع رسانی، آموزش كاركنان برای بهبود مراقبتهای حمایتی باشد.
اجتمام(4)**3063 ** 1418
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۵
تهران-ایرنا- نماینده یونیسف در ایران گفت: همه زنان شاغل برای تغذیه نوزاد خود با شیر مادر نیازمند حمایت هستند و در این رابطه اقدام دولت ایران در افزایش مرخصی زنان از شش ماه به 9 ماه ستودنی است.