تهران - ایرنا - محققان دانشگاه های البانوا در سوئد و دانشگاه باسك در اسپانیا با تركیب ترشحات ماهی و پوسته میگو موفق به ساخت قویترین ضد آفتاب جهان شدند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، برخی از گونه های جلبك، باكتری و ماهی كه به غیر از شب، تمام اوقات در معرض مستقیم اشعه خورشید قرار دارند، به طور طبیعی دارای تركیباتی هستند كه اشعه فرابنفش آسیب رسان به DNA را جذب می كنند. این تركیبات كه Mycosporine نام دارند، عملكردی شبیه به اسید آمینه دارند و می تواند مانند یك ضدآفتاب قوی از پوست در برابر آفتاب محافظت كند.

در پوسته میگو و سخت پوستان دیگر ماده ای به نام كیتوزان وجود دارد كه برخلاف اسید آمینه، یك پلیمر محول است و به راحتی می توان آن را روی پوست قرار داد.

سالهاست كه از این تركیب برای درمان آكنه و انواع زخم های پوستی استفاده می شود.

محققان با تركیب این ماده و اسید آمینه موجود در ترشحات ماهی، ضد آفتابی تولید كرده اند كه توان جذب تمام اشعه مضر فرابنفش، در درمای 80 درجه سانتی گراد و به مدت 12 ساعت را داراست.

آزمایش های حیوانی این كرم نشان داده است كه این تركیب سمی نیست؛ ولی برای استفاده در انسان تحقیقات بیشتری لازم است.

اشعه ماورای بنفش خورشید سبب شایع ترین نوع سرطان پوست كه ملانوم نام دارد می شود.

سالانه بیش از 63 هزار نفر در آمریكا به این سرطان مبتلا می شوند كه از این تعداد 9 هزار نفر جان خود را از دست می دهند. ملانوم شایع ترین سرطان در بین جوانان و نوجوانان آمریكایی است.

به گزارش مركز كنترل و پیشگیری از بیماری ها، در سال 2014 میلادی در آمریكا، 7 هزار و 610 مورد جدید ملانوم تشخیص داده شد و 9 هزار و 710 نفر جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادند.

هزینه درمان ملانوم در آمریكا سالانه حدود 8.1 میلیارد دلار برآورد شده است.

علمی (6) ** 9259**1599