اسماعيل احمدي ارتقا و توسعه كتابخواني در روستاهاي استان را ضروري دانست و گفت: راه اندازي كتابخانه در روستاها شاخص دسترسي عمومي به كتاب و افزايش سرانه مطالعه را بالا مي برد.
وي توسعه كتابخانه هاي عمومي در روستاها را مهم ارزيابي كرد و گفت: راه اندازي كتابخانه هاي عمومي در روستاها يكي از مهمترين اولويت هاي اين اداره كل است.
او فراهم كردن زمينه راه اندازي كتابخانه هاي عمومي نهادي و مشاركتي در روستاهاي استان را ضروري دانست و خواستار مشاركت مسولان و مردم در راه اندازي و تجهيز كتابخانه هاي عمومي روستايي شد.
به گفته وي دهياران، شوراهاي اسلامي روستا و مردم مي توانند با اهداي زمين و كمك هاي مادي و معنوي زمينه ايجاد كتابخانه را در روستاي متبوع خود فراهم آورند.
احمدي با اشاره به اينكه توسعه كتابخانه هاي عمومي روستايي به توسعه شاخص هاي فرهنگي جامعه كمك مي كند گفت: ارتقاي شاخص هاي فرهنگي در روستاها مرهون توزيع عادلانه امكانات در روستاها است.
وي توجه به نيازهاي مخاطبان را در ارتقاي شاخص هاي مطالعه مهم ارزيابي كرد و گفت: كتابخانه هاي عمومي تلاش مي كنند متناسب با نيازهاي اقشار مختلف مردم منابع مورد نياز آنها را در كتابخانه هاي عمومي فراهم سازد.
او اجراي طرح كتابخانه هاي عمومي مشاركتي را در راستاي راه اندازي كتابخانه در روستاها مهم ارزيابي كرد و افزود: بر اساس اين طرح در صورت تامين مكان و برخي تجهيزات مطابق با استانداردهاي تعريف شده زمينه راه اندازي كتابخانه فراهم مي شود.
احمدي گفت: راه اندازي و ايجاد كتابخانه هاي عمومي مشاركتي كم هزينه و در كوتاه مدت انجام مي شود و فعاليت هاي آن سريع تر آغاز مي شود.
وي در ادامه از ارسال بسته ويژه كتاب و نرم افزار با موضوع جوانان و ازدواج براي كتابخانه هاي عمومي روستايي استان خبر داد و گفت: اين بسته فرهنگي حاوي 26 عنوان كتاب و 11 نرم افزار و لوح فشرده است.
احمدي گفت: تحكيم پيوند زناشويي، گذر از پيچ و خم هاي خواستگاري، آموزش هاي دوران قبل از ازدواج، آموزش هاي ويژه دوران عقد، مهارت هاي ارتباطي همسران، مديريت تعارض همسران، يك سبد بوي بهشت و چگونه موفق و هدفمند زندگي كنيم برخي از كتاب هاي ارسالي به كتابخانه هاي عمومي روستايي است.
مديركل كتابخانه هاي عمومي كردستان افزود: آموزش هاي ويژه دوران استقلال، آموزش هاي ويژه دوران قبل از ازدواج، و عقد و تربيت فرزند برخي از نرم افزارها و لوح هاي فشرده ارسالي است.
هم اكنون 11 باب كتابخانه عمومي روستايي نهادي و 15 باب كتابخانه عمومي مشاركتي در استان كردستان وجود دارد.ك/3
7352/1904
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵
سنندج - ايرنا - مديركل كتابخانه هاي عمومي كردستان گفت: راه اندازي كتابخانه در روستاها سبب ارتقا سرانه مطالعه در كشور مي شود.