اروميه ـ ايرنا ـ رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: 28 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان به كشت چغندر قند اختصاص يافته است.

اسمعيل كريم زاده روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده ، سطح زير كشت محصول چغندر قند براي سال زراعي جاري حدود 22 هزار و 900 هكتار تعيين شده بود ولي هم اكنون 28 هزار هكتار از اراضي استان زير كشت اين محصول رفته است.
رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي همچنين از پيش بيني توليد يك ميليون و 500 هزار تن چغند رقند در سال 94 در اين استان خبر داد و افزود: با وجود اين كه به مرحله برداشت محصول چغندرقند در سال زراعي جاري چيزي باقي نمانده ، ولي همچنان حدود 9 درصد به مبلغ 210 ميليارد ريال از بهاي چغندرقند تحويلي به كارخانه هاي قند توسط چغندركاران استان پرداخت نشده است.
وي با بيان اينكه با جايگزيني كشت نشايي و پاييزه چغندر قند ، به ميزان سه برابر در مصرف آب صرفه جويي مي شود ، اظهار كرد: به علت كاهش سطح آب سفره هاي زير زميني و مديريت مصرف بهينه آب در بخش كشاورزي و بر اساس مصوبات ستاد احياي درياچه اروميه ، بايد با رعايت الگوي كشت ، سطح زير كشت بهاره محصول آب بر چغندر قند در استان كاهش يابد.
كريم زاده اضافه كرد: در راستاي جايگزيني كشت و نيز كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي بايد به گونه اي برنامه ريزي شود كه زارعان متضرر نشوند.
رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: با توجه به وضعيت منابع آبي كشور و در راستاي كمك به بحران كم آبي درياچه اروميه بخشي از برنامه وزارت جهاد كشاورزي بر توسعه كشت پاييزه چغندر قند معطوف شده است.
كريم زاده افزود: كاشت محصول چغندر قند در كشور به طور طبيعي بهاره است ، اما به علت كمبود منابع آبي درصدد هستيم كه بخش عمده اي از اين محصول را در مناطق مستعدي از استان به خصوص شهرهاي شمالي استان به كشت پاييزه تبديل كنيم.
وي گفت: رونق اقتصادي استان و توسعه پايدار در بخش كشاورزي از اهداف مهمي است كه پي گيري مي شود و در اين راستا جهاد كشاورزي آذربايجان غربي از فعاليت چغندركاران و كارخانه هاي قند حمايت مي كند.
وي با اشاره به دغدغه پرداخت نشدن به موقع بهاي چغندر قند از سوي كارخانه ها به كشاورزان استان اضافه كرد: كارخانه هاي قند استان مهمترين مشكل خود در خصوص پرداخت نكردن به موقع بهاي چغندر تحويلي كشاورزان را اعلام نشدن به موقع نرخ شكر توليدي از سوي دولت ، فروش شكر توليدي كارخانه به قيمت زير 21 هزار ريال و واردات اين محصول به دليل ثبت سفارشات در سال گذشته عنوان مي كنند كه باعث كاهش قيمت شكر توليدي در داخل كشور و پايين آمدن توان مالي كارخانه هاي قند شده است.
به گزارش ايرنا ، در سال زراعي گذشته يك ميليون و 800 هزار تن چغندر قند از مزارع زير كشت اين محصول در استان آذربايجان غربي برداشت شد.
بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده سطح زير كشت محصول چغندر قند براي سال زراعي گذشته 23 هزار و 400 هكتار پيش بيني شده بود كه نزديك به هشت هزار هكتار بيشتر از سطح تعيين شده توسط آزادكاران اين محصول كشت شده و باعث افزايش سطح زير كشت به 31 هزار و 900 هكتار شده بود.
هم اكنون پنج كارخانه قند در استان آذربايجان غربي فعال بوده و حداكثر چغندر قند مورد نياز كارخانه هاي قند استان در حدود يك ميليون و 400 هزار تن است.
نزديك به 400 هزار تن چغندر قند توليدي استان آذربايجان غربي در سال گذشته توسط كارخانه هاي قند خارج از استان خريداري شد.
محصول چغندر قند يكي از محصولات استراتژيك توليدي استان آذربايجان غربي بوده و اين استان رتبه برتر كشوري را در توليد اين محصول با توليد بيش از 39 درصد چغندر كشور به خود اختصاص داده است.ك3
7125/1905