زنجان - ايرنا - كارشناس برنامه كودكان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي زنجان گفت: داشتن حمايت لازم از امنيت شغلي مادران در زمان مرخصي زايمان، از بروز مشكلات بعدي جلوگيري مي مي كند.

فاطمه عباسي روز دوشنبه به مناسبت هفته تغذيه با شير مادر با بيان اينكه هم اكنون برخي دستگاه‌هاي متولي، قانون 9 ماه مرخصي زايمان را براي زنان شاغل خود اجرا مي كنند، افزود: اين در حالي است اين روند براي زنان شاغل در ديگر دستگاه‌ها وجود ندارد و همين موضوع سبب ايجاد مشكلات شده است.
وي به اهداف جهاني تغذيه با شير مادر در سال 2015 اشاره كرد و گفت: حمايت مادران از ابعاد مختلف در تمامي بخش ها كه در هر جا قادر به شيردهي و اشتغال به كار باشند از جمله اهداف اعلام شده در اين بخش است.
عباسي ترويج اقدامات دوستدار خانواده، والدين، كودك، مادر، حمايت فعالانه مادران شاغل براي تداوم و تسهيل شير دهي توسط كار فرمايان، آگاهي دادن به مردم درباره آخرين حمايت هاي قانوني جهاني از مادران و افزايش آگاهي در ارتباط با ضرورت وجود و اجراي قوانين ملي را از ديگر اهداف اين بخش برشمرد.
عباسي تقويت، تسهيل و اجراي روش هاي حمايتي براي توانمند سازي مادران شاغل در بخش غير دولتي را براي تغذيه با شير مادر بسيار مهم عنوان كرد و افزود: تعامل با گروه‌هاي هدف يعني اتحاديه‌هاي كارگري، سازمان هاي حقوق كارگري، گروه‌هاي زنان و جوانان براي حفاظت از حقوق شيردهي زنان در محيط كار از موضوعات مهم در ترويج تغذيه با شير مادر به شمار مي رود.
كارشناس برنامه كودكان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي زنجان ادامه داد: آژانس بين المللي تغذيه با شير مادر (WABA) و شركاي آن در سطوح جهاني ،منطقه اي و ملي با هدف توانمند سازي حمايت از تمامي مادران شاغل در نقش هاي دولتي و غير دولتي براي تلفيق كار و پرورش كودك به ويژه تغذيه با شير مادر تلاش مي كند.
وي خاطر نشان كرد: تعريف انجام گرفته از اشتغال به كار زنان، در گسترده ترين شكل آن عبارت از كارمند حقوق بگير، خود اشتغالي، كار فصلي، قرار دادي، كار بدون مزد در خانه و مراقبت در منزل اطلاق شده است.
شعار هفته جهاني تغذيه با شير مادر سال 2015، درباره مادران شاغل و تغذيه با شير مادر، مطرح كردن مجدد شعار هفته جهاني سال 1993 در مورد راه اندازي محيط هاي كار دوستدار مادر است.
در ايران 10 لغايت 16 مرداد هفته تغذيه با شير مادر نامگذاري شده است.
3001/7320