این رزمایش مشترك نظامی كه از 20 تا 28 اوت - 29 مرداد تا شش شهریور ماه - برگزار می شود، با هدف آمادگی برای مقابله با راهبرد جدید نظامی آمریكا برنامه ریزی شده است.
در حالی كه آمریكا اعلام كرد 60 درصد از نیروی نظامی خود را به منطقه شرق آسیا اعزام خواهد كرد و در اندیشه تقویت روابط نظامی با ژاپن است، چین و روسیه نیز با تصمیم گیری در خصوص انجام این رزمایش آمادگی خود را برای مقابله با این سیاست اعلام كردند.
چین در حالی تلاش هایش را برای مقابله با سیاست های آمریكا در منطقه دو چندان كرده كه روسیه نیز خود را تحت تحریم های فزاینده آمریكا می بیند و به نظر می رسد كه دو كشور با تصمیم گیری در خصوص انجام این رزمایش، برنامه ریزی هایی را برای اجرای راهبرد جدید مقابله با سیاست های آمریكا انجام داده اند.
رزمایش مشترك چین و روسیه از جمله این برنامه ریزی ها است كه از آن به عنوان بزرگترین رزمایش تا به امروز نام برده می شود.
بر اساس گزارش ها، قرار است این رزمایش مشترك نظامی در اقیانوس آرام و در نزدیكی دریای ژاپن انجام شود. بخشی از این رزمایش كه نوعی جدیدی از همكاری های راهبردی نظامی ارتش های چین و روسیه است در 250 كیلومتری آب های ژاپن انجام می شود.
روزنامه «مردم» ارگان حزب حاكم چین از قول «سونگ شیایو» كارشناس مسائل نظامی نوشت: این رزمایش مشترك اقدامی بسیار پرمعنا برای آمریكا و هم پیمانان او در منطقه خواهد بود. وی البته شرایط در دریای ژاپن را با توجه به حضور فزاینده نظامی آمریكا خطرناك و پر تنش توصیف كرد.
ژاپن و آمریكا مدت ها است تقویت روابط نظامی خود را آغاز كرده اند و گام هایی فرامنطقه ای برای تحقق اهداف خود برداشته اند.
هر دو كشور در دریای جنوبی و دریای شرقی چین از سیاست های یكدیگر حمایت می كنند و چین را یك تهدید خوانده اند كه با ساخت جزایر شنی در دریای جنوبی امنیت همسایگانش را تهدید می كند.
برای روسیه نیز وضع بهتر از این نیست و آمریكا و كشورهای غربی به بهانه مساله اوكراین و شبه جزیره كریمه تحریم های سختی را علیه مسكو در نظر گرفته اند كه می تواند مشكلات اقتصادی زیادی برای روسیه به دنبال داشته باشد.
از سوی دیگر، رویارویی روسیه و آمریكا در اروپای شرقی و خاوردور نیز اشكال تازه ای به خود گرفته و تنش ها میان دو كشور به شكلی فزاینده رو به گسترش است.
در همین حال «برنامه بازگشت به آسیا» كه دولت «باراك اوباما» رییس جمهوری آمریكا آن را تنظیم كرده برای چین برنامه ای پرمخاطره محسوب می شود كه امنیت ملی و تمامیت ارضی این كشور را تهدید می كند.
البته روسیه و چین سال ها است كه اقدام به برگزاری رزمایش های مشترك می كنند و این دو كشور نیز سال گذشته 14 كشتی و ناو جنگی و دو زیردریایی خود را در كنار جنگنده های یكدیگر در رزمایش مشترك نظامی به كار گرفتند.
با این حال، گستردگی رزمایش امسال از هر حیث برای دو طرف اهمیت پیدا كرده است، زیرا اهداف آن با رزمایش های گذشته فرق دارد و شرایط نیز مانند قبل نیست چرا كه منازعات دو كشور با آمریكا و ژاپن بالا گرفته است.
همچنین قرار است برای نخستین بار دو كشور در این رزمایش از ناوهای هواپیمابر استفاده كنند. پیش بینی می شود بیش از 20 ناو و كشتی جنگی و همچنین كشتی های پشتیبان در این رزمایش مشترك كه تلاشی برای ارتقای سطح همكاری های نیروهای مسلح دو كشور است، شركت كنند.
هر چند دو كشور پیشتر اعلام كرده اند كه این رزمایش تهدیدی علیه هیچ كشوری نیست، اما می توان آن را نمایش قدرت چین و روسیه در برابر آمریكا دانست و اینكه آمریكا از این پس رقیبانی در اقیانوس آرام خواهد داشت.
این رزمایش می تواند به دلیل داشتن رقیبی مشترك به نام آمریكا، با این هدف برگزار شود كه پكن و مسكو به دنبال تعمیق «مشاركت استراتژیك» و «كاهش نفوذ آمریكا» در دنیا هستند.
آساق*1597**1545
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۱
پكن - ایرنا - منابع نظامی در چین اعلام كردند كه بزرگترین رزمایش نظامی مشترك چین و روسیه اواخر ماه جاری میلادی در اقیانوس آرام و در نزدیكی دریای ژاپن انجام می شود.