دكتر سيدمهدي طبايي روز سه شنبه درگفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا با اشاره به اينكه ما با تمام توان و ظرفيت در تلاش هستيم تا از فناوري هاي جديد و به روز دنيا مثل بيورزونانس بهره گيريم، افزود: اينگونه فعاليت ها از جمله طرح هاي پژوهشي مجموعه است كه اميدواريم در آينده به نتيجه برسند.
وي ارايه بسته هاي درماني مناسب به كساني كه داراي زخم مزمن هستند را مهمترين هدف اين مجموعه برشمرد و گفت: تيم چند تخصصي مجموعه شامل اورتوپد، جراح، پوست، عفوني ، فيزيوتراپ و راديولوژيست و كارشناسان مجرب در حوزه زخم در تلاش هستند تا با پيدا كردن راه هاي مناسب گامي ارزشمند در درمان زخم هاي بدخيم بردارند.
** وكيوم تراپي شيوه اي براي درمان زخم هاي مزمن
طبايي با اشاره به اينكه 'وكيوم تراپي' روشي است كه براي درمان زخم هاي مزمن استفاده مي شود، اظهار كرد:استفاده از خلاء، شيوه درماني جديدي براي بهبود ضايعات مختلف از جمله زخم هاي مزمن است.
وي اظهار كرد:ايجاد خلاء با فشار منفي كه روي بافت زخم ايجاد مي كند سبب افزايش قدرت خون رساني و تغذيه بافت زخم در حال ترميم مي شود و در مجموع با كاهش بار عفوني حاصل از پاكسازي ذراتي كه برروي زخم هستند، منجر به بهبود زخم مي شوند.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اينكه وكيوم تراپي به عنوان يك روش كمك درماني براي التيام زخم هاي مزمن استفاده مي شود، گفت:زخم هاي صعب العلاج كه به درمان هاي معمول جواب نمي دهد از ابزارها و وسايل مختلفي براي بهبود آن كمك مي گيريم كه يكي از آنها وكيوم تراپي است.
** بومي سازي دستگاه وكيوم تراپي توسط متخصصان داخلي
وي به استفاده از روش درماني وكيوتراپي بومي اشاره كرد و گفت: خوشبختانه يكي از شركت هاي دانش بنيان ايراني با تحقيق و پژوهش توانست اين دستگاه را بازسازي كند.
وي بااشاره به اينكه نوع بومي شده ايراني اين دستگاه طراحي شده است گفت:شركت هاي دانش بنيان وابسته دانشگاه صنعتي اصفهان با مشاركت مركز تحقيقات جهاد دانشگاهي اين دستگاه را بومي سازي كردند كه در كلينيك زخم جهاد دانشگاهي آماده بهره برداري است.
طبايي گفت: ماگوت تراپي يك روش ديگر براي درمان زخم هاي مزمن و لاعلاج است و در اين روش با استفاده از لارو نوعي مگس به ترميم زخم هاي مزمن مي پردازند.
وي با اشاره به اينكه لارو مگس به صورت استاندارد در كشور تهيه شده است، گفت: اولين كلينيك ماگوت تراپي استاندارد كشور در جهاد دانشگاهي راه اندازي شده و با بهره گيري از استادان مجرب دانشگاه علوم پزشكي تهران لاروهاي پرورش يافته، قابل استفاده براي مداواي زخم ها هستند.
طبايي با اشاره به اينكه محققان اين مجموعه در حوزه زخم هاي ديابتي و مزمن كار مي كنند گفت: محققان جهاد دانشگاهي همواره در تلاش هستند تا بتوانند از تكنيك هاي جديد و به روز دنيا براي درمان زخم هاي بدخيم استفاده كنند.
علمي (4) ** 1201 **1440
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
تهران-ايرنا-معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت:پژوهشگران و محققان اين مجموعه در تلاشند تا با استفاده از سلول درماني، زخم هاي مزمن به ويژه در مبتلايان به ديابت را التيام بخشند.