به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، تا سال 2050 یعنی 35 سال آینده شمار افراد مبتلا به بیماری آلزایمر در جهان دو برابر می شود.
مطالعات جدید نشان می دهند كه پزشكان می توانند مراحل اولیه ابتلا به آلزایمر را در بیماران تشخیص دهند.
در فواصل سنی میان 24 و 80 سالگی، وزن مغز حدود 20 درصد كاهش می یابد و جریان خون به این عضو حیاتی نیز به همان میزان كاهش می یابد.
در این گزارش به چند راهكار ساده برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر اشاره شده است.
1- فعال نگاه داشتن ذهن
تحقیق جدید كه در مجله Neurology منتشر شده است نشان می دهد كه به چالش كشیدن مادم العمر مغز از طریق خواندن، نوشتن و سایر فعالیت های تحریك كننده، روند كوچك شدن مغز مرتبط با زوال مغز را آهسته می كند.
افرادی كه این سطح بالای تحریك مغزی را از طریق خواندن، نوشتن و غیره نگاه می دارند روند ابتلا به زوال عقل در آنها 15 درصد كمتر می شود.
2- افزایش انعطاف پذیری مغز
انعطاف پذیری مغز به سهولت اتصال نرون ها با هم در مغز اشاره دارد و اینكه هر چه بیشتر از آنها استفاده شود، این نرون ها قویتر می شوند.
انعطاف پذیری عصبی به تغییرات مثبتی اشاره دارد كه در نتیجه قرار گرفتن در معرض تجربیات جدید و فرصت های یادگیری بروز می كند.
***ترك انجام چند كار باهم
مطالعاتی وجود دارند كه بطور خاص نشان می دهند تاثیر انجام چند كار با هم به اندازه ای كه تصور می كنیم، نیست. معمولا عملكرد ما در انجام چند كار بطور جداگانه بسیار بهتر است. با این حال انجام دو فعالیت كه به تمركز ذهنی نیاز ندارند مانند گوش دادن به رادیو هنگام شستن ظروف خوب است اما اگر انجام این دو كار به كمی تفكر نیاز داشته باشد در آن صورت انجام چند كار با هم كمكی نخواهد كرد.
***استفاده از ارتباطات چند حسی
بیشترین استفاده ای كه از حس های خود داریم از بینایی و شنوایی است اما بویایی، چشایی و لامسه نیز در تحریك حافظه موثر هستند. اما هر چه بیشتر از حس های خود در ملاقات با برخی افراد بیشتر استفاده كنیم ، بیشتر نام آنها و خاطره ملاقات با آنها در ذهن انسان باقی می ماند زیرا یك ارتباط چند حسی با آنها ایجاد كرده ایم.
برای این منظور می توان بر حس لمس دست های آنها تمركز كرد كه آیا دست نرم، سخت، سرد و یا گرم بود.
مصرف هویج، مركبات و كلم نیز با افزایش عملكرد شناختی ارتباط دارد.
***هوشمندانه غذا بخورید
محققان سوئدی می گویند مصرف انواع میوه و سبزیجات حدود 500 گرم در روز با كاهش خطر ابتلا به آلزایمر در 30 سال آینده ارتباط دارد. علاوه بر این مطالعات نشان داده اند كه مصرف زیاد هویج، كلم ، مركبات و نان سبوس دار با افزایش عملكرد شناختی ارتباط دارد.
***انتخاب یك رژیم غذایی مدیترانه ای
به طور كلی استفاده از یك رژیم غذایی مدیترانه ای به سلامت مغز كمك می كند.
پروفسور دیوید اسمیت از دانشگاه آكسفورد می گوید: محققان آمریكایی با مطالعه سه هزار نفر در مدت چهار سال متوجه شدند كه مصرف زیاد روغن زیتون، مغزها، ماهی ، گوجه فرنگی، ماكیان، سبزیجات، میوه و سبزیجات برگ سبز از ابتلا به آلزایمر پیشگیری می كند به ویژه زمانی كه افراد مصرف رژیم غذایی پرچرب، گوشت قرمز و كره را كاهش می دهند.
مطالعات همچنین نشان می دهد كه نوشیدن مقادیر نامحدود چای و مصرف كمی شكلات در روز به تقویت عملكرد شناختی مغز كمك می كند.
***ویتامین رسانی به مغز
محققان دانشگاه آكسفورد متوجه شدند، خطر كوچك شدن مغز در افرادی كه ویتامین B12 كمی در خون خود دارند شش برابر بیشتر است؛ كمبود ویتامین B12 در خون معمولا با افزایش سن ارتباط دارد.
ویتامین B12 معمولا در گوشت (به ویژه كبد) ماهی، سخت پوستان، ماكیان، تخم مرغ، شیر، ماست و غلات غنی شده صبحانه وجود دارد. فولات نیز برای عملكرد مغز مهم است.
فولات در كبد (به خصوص گوساله)، مخمر نان، سبزیجات برگ سبز، بامیه، عدس، نخود چشم سیاه، لوبیای پخته، لوبیا، كلم بروكلی، تخم مرغ، گوجه فرنگی، موز، آب پرتقال تازه، و توت فرنگی یافت می شود.
***بررسی فشار خون
فشار خون بالا در دهه 40 و 50 سالگی یك عامل خطرساز قوی برای ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در سال های بعدی زندگی است.
***پیاده روی به مدت 45 دقیقه سه بار در هفته
ورزش های هوازی مانند ایروبیك ارتباط بیشتری میان نرون های مغزی ایجاد می كند. حافظه، مهارت و توانایی های ما به ارتباطات جدید میان این نرون ها بستگی دارد. مطالعه افراد میانسالی كه سه بار در هفته برای 45 دقیقه به پیاده روی می روند بهبودهایی در فعالیت مغزی و توانایی حفظ توجه آنها نشان می دهد.
علمی(6)**2038**1599
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۷
تهران-ایرنا- 44 میلیون نفر در سراسر جهان به آلزایمر مبتلا هستند؛ این رقم در 35 سال آینده دو برابر می شود با این حال با ایجاد تغییرات ساده در شیوه زندگی مانند مصرف هویج و كلم ، پیاده روی برای 45 دقیقه سه بار در هفته، فعالیت مغزی، یادگیری مداوم و استفاده از رژیم غذایی مدیترانه ای می توان از زوال عقل پیشگیری كرد.