دزفول - ایرنا - معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:دولت با هدف كمك به بخش صنعت و رونق بخشیدن به كسب و كار و اشتغال ، افزایش تولید را در راستای توسعه صادرات غیر نفتی هدفگذاری كرده است.

محسن صالحی نیا پنجشنبه در حاشیه بازدید از واحدهای صنعتی شمال استان خوزستان در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا افزود:در این راستا وزارت صنعت ،معدن و تجارت به واحدهای تولیدی كمك می كند تا با بهره مندی از دانش و فناوری روز و به روز كردن خط تولید بتوانند علاوه بر افزایش تولید با سرعت بیشتری وارد عرصه صادرات شوند.
وی حمایت از واحدهای تولیدی با هدف خودكفایی كشور و تامین نیاز داخل و نیز افزایش صادرات را سیاست دولت تدبیر و امید برشمرد و گفت:در این راستا به دستور رییس جمهوری كارگروه بررسی مسایل و مشكلات بخش تولید و واحدهای تولیدی در تمام استانهای كشور به ریاست استانداران تشكیل شده است تا موانع تولید با سرعت برداشته شده و كارخانجات و واحدهای تولیدی وارد عرصه رقابت در بازارهای بین المللی شوند.
معاون امور صنایع وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین به شرایط پس از توافق هسته ای نیز اشاره كرد و گفت:با حذف محدودیت ها و فراهم شدن زمینه مبادلات تجاری و امكان انتقال دانش فنی و اجرای طرح ها و پروژه های مشترك بین المللی در ایران قطعا شاهد اتفاقات خوبی در بخش صنعت و تولید خواهیم بود كه افزایش تولید و رونق اقتصادی واحدهای تولیدی در كشور از آن جمله است.
صالحی نیا همچنین متذكر شد:فضای ایجاد شده پس از توافق هسته ای در زمینه صنعت و تجارت به سمت واردات كالاهای مصرفی نخواهد رفت بلكه رفع موانع تولید ، تقویت صنایع زیر ساختی و ارتقای دانش فنی با محوریت افزایش تولید و صادرات هدف اصلی دولت در این برهه زمانی است.
وی با بیان اینكه باید از شرایط موجود بیشترین استفاده را برای توسعه و افزایش تولید در بخش های مختلف صنعت بكار گرفت اظهار كرد:پس از توافق هسته ای بسیاری از شركت های بزرگ اروپایی در حال رصد و بررسی فرصت های سرمایه گذاری در ایران هستند و این خود فرصتی برای بهره مندی واحدهای صنعتی از فناوری روز می باشد.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین در بازدید از واحدهای صنعتی شمال استان خوزستان بیان داشت:شهرستان دزفول با وجود شرایط اقلیمی و بخش كشاورزی مولد از ظرفیت بالایی در زمینه های مختلف به ویژه صنایع تبدیلی برخوردار می باشد كه تلاش می شود با رفع موانع تولید و افزایش ظرفیت واحدهای تولید این منطقه را تقویت كرد تا به سمت صادرات گام بردارند.
وی كارخانه تولید خمیر مایه استان خوزستان مستقر در دزفول را به لحاظ تولید محصول خوب و با كیفیت از جمله واحدهای تولیدی موفق كشور معرفی كرد و گفت:از ظرفیت صندوق توسعه ملی و منابع بانكی كمك می شود تا اینگونه واحدهای تولیدی بتوانند با افزایش ظرفیت تولید به سمت صادرات گام بردارند.
صالحی نیا به مشكلات واحدهای صنعتی مستقر در شهرك های صنعتی نیز اشاره كرد و گفت:این واحدها بر اساس اولویت و زمان بندی مشخص ، پیشرفت فیزیكی ،فعالیت در زمینه تولید كالاهای اساسی همچنین افزایش ظرفیت اشتغال مورد حمایت قرار می گیرند تا از ركود خارج شوند.
وی اظهار كرد:استان خوزستان از ظرفیت بالایی در زمینه كشت نیشكر ،چغندرقند و صنایع جانبی و نیز كشت گلخانه ای برخوردار می باشد كه باید صنایع مرتبط با این بخش در استان خوزستان فعال شوند ضمن اینكه اینگونه صنایع از سوی وزارت صنعت ، معدن و تجارت مورد حمایت قرار می گیرند.
معاون امور صنایع وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین به مشكل كارخانه قند دزفول كه به دلیل بروز مشكلات سالهاست تعطیل شده و از چرخه تولید خارج شده است نیز اشاره كرد و گفت:تعطیلی كارخانه قند دزفول در سالهای اخیر مایه تاسف است اما بر اساس سیاست وزارت صنعت ، معدن و تجارت این كارخانه باید مجددا به چرخه تولید بازگردد.
وی گفت:با تعیین تكلیف كارخانه قند دزفول و كمك فعالان پیشرو در بخش صنعت همچنین هماهنگی دستگاههای اجرایی استان خوزستان تلاش می شود بنا به تاكید وزیر صنعت ، معدن و تجارت راهكار عملی برای حل مشكل كارخانه قند دزفول در زمان كوتاه پیدا شود.
معاون امور صنایع وزارت صنعت ، معدن و تجارت و هیات همراه در سفر یكروزه خود به شمال استان خوزستان از واحدهای صنعتی مختلف در این منطقه دیدن كرده و از نزدیك در جریان مسایل و مشكلات این واحدها قرار گرفتند.
مدیر عامل كارخانه فولاد دزفول كه مراحل ساخت و راه اندازی را طی می كند ضمن ارایه گزارشی از روند فیزیكی احداث این كارخانه و پیشرفت 30 درصدی آن خواستار كمك دولت به راه اندازی و ایجاد زیر ساخت های لازم از جمله تامین برق مورد نیاز كارخانه فولاد شد.
كارخانه قند دزفول ، كارخانه خمیرمایه خوزستان ، روغن نباتی گلستان و نیز كارخانه تولید قارچ اسلامی از دیگر واحدهایی است كه در این سفر مورد بازدید معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت قرار گرفت.
كارخانجات و صنایع متعددی در زمینه تولید شكر ، كاغذ ، حریر ، صنایع چوب ، كشاورزی و صنایع جانبی در شمال استان خوزستان فعالیت دارند.
6068