به گزارش ایرنا، دكتر سورنا ستاری درآیین معارفه معاون جدید توسعه مدیریت ومنابع بنیاد ملی نخبگان و رئیس جدید بنیاد نخبگان استان تهران با تأكید بر لزوم تغییر نگاه افزود: نخبگی یك مسؤولیت اجتماعی است و فرد نخبه به دلیل استعداد وهوش بیشتر خود نسبت به سایرین مسؤولیت بیشتری در قبال جامعه دارد.
وی با بیان اینكه بنیاد یك سازمان صرفا رفاهی نیست، ادامه داد: تسهیلات بنیاد ملی نخبگان بنا به رویكرد كنونی و طبق آییننامههای جدید، تسهیل كننده مسیر نخبگی و اثرگذاری افراد در جامعه است، به همین دلیل فقط افرادی میتوانند از امكانات آن برخوردار شوند كه بخواهند به كشور خود خدمت كنند و تعهد و مسئولیتی را پذیرا باشند.
ستاری با اشاره به لزوم تغییر ادبیات رایج در قبل میان بنیاد و مستعدان برتر، بیان كرد: در گذشته از سویی فرد مستعد با احساسی شبیه طلبكاران وارد بنیاد ملی نخبگان میشد و از سوی دیگر كاركنان بنیاد نیز در پاسخگویی خود اهمال میكردند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینكه همزمان با تغییرات آییننامهها، بنیادهای نخبگان نیز پاسخگو شدند، اظهاركرد: بنیاد نخبگان استان تهران به دلیل حجم بالای كاری خود بیش از دیگر بنیادهای استانی با مشكلات درگیر بود، اما انتظار دارم در دور جدید تمام مراحل اعطای تسهیلات و خدماترسانی ازجمله خدمت نظام وظیفه تخصصی به صورت اینترنتی انجام شود تا افراد نیازی به مراجعه حضوری نداشته باشند.
ستاری با تأكید بر ضرورت حركت بنیاد نخبگان استان تهران به سمت پیشبرد اهداف فرهنگی و آموزشی و توانمندسازی مورد نظر، گفت: بنیادهای نخبگان استانی نباید وارد فعالیتهای اجرایی شوند، بلكه تمام تلاش آنها باید اجرای آییننامهها و توانمندسازی مستعدان برتر متمركز باشد، البته با توجه به سیاستهای جدید، اختیارات خوبی به بنیادهای استانی تفویض شده است.
وی با اشاره به این كه بودجه جاری بنیاد ملی نخبگان كم است، خاطرنشان كرد: در سال گذشته بودجهای كه صرف امور جاری بنیاد ملی و بنیادهای استانی شد؛ در قیاس با كل بودجه بنیاد رقم بالایی بود كه باید به پایینترین حد ممكن تقلیل یابد.
ستاری افزود: بنیاد ملی نخبگان به هیچوجه وارد حاشیه نمیشود، بنیاد نمیخواهد مانند برخی نهادها و یا سازمانها توان خود را صرف حاشیه كند و به چالشهای دروناستانی وارد شد، تمام بنیادهای نخبگان استانی باید درضوابط بنیاد ملی نخبگان قرار گیرند و تمام فعالیتهای خود را طبق مقررات و قوانین بنیاد ملی نخبگان تنظیم كنند.
وی تاكید كرد: از رؤسای استانی كه وظایف خود را به بهترین شكل ممكن انجام میدهند، حمایت كامل میكنیم اما اگر مسؤولی در چارچوب تفكر بنیاد ملی نخبگان و ضوابط و آئیننامه قرارنداشته باشد، در اصلاح و تغییر كوتاهی نخواهیم كرد.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیتهای كشور در اجرای برنامههای بنیاد، گفت: بنیاد ملی نخبگان به عنوان یك محورهماهنگ كننده عمل میكند نه مجری، ورود به عرصه اجرا برای بنیاد مضرر است، باید تلاش شود تا حد امكان از پتانسیل نهادها و دستگاههای دیگر مانند آموزشوپرورش و دانشگاهها استفاده كرد، كما این كه در دور جدید وظیفه شناسایی مستعدان برتر به طور كلی به دانشگاه واگذار شده است و بنیاد در این بین یك نهاد سیاستگذار و نظارتی است.
وی در ادامه با بیان اینكه كیفیت كاركنان مهمتر از تعداد آنان است، یادآور شد: بنیاد به كارشناس كپی برابر اصل كن نیاز ندارد، كارشناس بنیاد باید فردی خلاق، هوشمند و ایدهپرداز باشد تا بتواند به عنوان بازوی حركتی نقش خود را به بهترین شكل ممكن ایفا كند.
ستاری تاكید كرد: شرایط درحال حاضربسیارخوب است كه البته بخش زیادی از آن مرهون اطلاعرسانی مناسب است.
دراین مراسم دكتر ستاری ضمن تقدیر از زحمات دكتر یدالله اردوخانی، معاون سابق توسعه مدیریت و منابع بنیاد و دكتر شهرام یوسفیفر، رئیس سابق بنیاد نخبگان استان تهران، سید مهدی موسوی كوهپر را به عنوان معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد و یدالله اردوخانی را به عنوان رئیس بنیاد نخبگان استان تهران منصوب كرد.
علمی ** 9340**1599
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۳
تهران- ایرنا- رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: در قوانین وآییننامههای جدید بنیاد ملی نخبگان تلاش شده، بنیاد به جای یك مركز تسهیلاتدهی صرف، یك مجموعه توانمندسازی باشد.