كوالالامپور – ایرنا – دولت – شهر سنگاپور پنجاهمین سالگرد استقلال و تولد خود و موفقیت های اقتصادی و مبارزه با فقر را با حضور مقامات و مردم و با اجرای نمایش های ویژه و آتش بازی جشن گرفت.

به گزارش ایرنا، سنگاپور جزیره ای با مساحت 718 كیلومتر مربع در جنوب شرق آسیا، مستعمره كشورهایی چون انگلیس، ژاپن و مالزی و پاتوق دزدان دریایی، روزگاری در فقر و فلاكت آنچنان غوطه ور بود كه دولت مالزی توان اداره و تامین امنیت و معیشت آنرا نداشت.
مردم این جزیره اكنون و در پایان نیم قرن تلاش و مدیریت منسجم، موفقیت های اقتصادی و مبارزه با فقر را جشن گرفتند، چون این پاتوق دزدان دریایی اكنون به نمونه بارزی از جوامع مترقی و پیشرفته تبدیل شده است.
جدائی سنگاپور از مالزی كه با حمایت و قیمومیت انگلیس محقق شد، بدون كوچكترین حادثه و خشونت در نهم اگوست سال 1965 به وقوع پیوست.
'لی كوان یو' افسر نظامی چینی تبار و گروهی از همقطاران و مشاوران غیرنظامی وی در حالی مسئولیت هدایت جامعه فقیر 'رانده شده' را برعهده گرفتند كه حتی آب آشامیدنی مردم را نیز نمی توانستند تأمین كنند.
تركیب متفاوت نژادی در سنگاپور متشكل از اقلیت های چینی، مالایی، هندی نه تنها موجب تفرقه و كشمكش بین آنها نشد، بلكه مدیریت درست، اتحاد و انسجام را آنچنان در تربیت و ضمیر مردم القا كرد كه می توان به عنوان زیرساخت و اساس برنامه های تحول این جزیره از آن یاد كرد.
بریتانیا نیز سال 1971 یعنی شش سال پس از استقلال سنگاپور نیروهای خود را از این جزیره خارج كرد و درست دو سال بعد بحران نفت و انرژی موجب وخیم شدن وضعیت كشورهای جنوب آسیا (سارك) شد و با اندك فاصله ای بحران پولی جهانی بر نابسامانی اوضاع افزود.
در این شرایط چند كشوری كه جمهوری تازه استقلال یافته سنگاپور را به رسمیت شناخته و باب روابط سیاسی و تجاری را با آن گشوده بودند خود نیز در مشكلات اقتصادی و نیازهای حیاتی گرفتار شده و مسایل خود را داشتند، اما سنگاپوری ها از فرهنگ سازی شروع كرده و در نخستین مرحله با فرهنگ سازی، گذرگاه آبی ناامن را به بندری مطمئن برای باراندازی و جذب ثروت وسرمایه تبدل كردند.
طی ماه های گذشته رسانه های سنگاپور در پنجاهمین سالگرد استقلال این جزیره در قالب مطلب و تصاویر به مقایسه امروز با گذشته این جزیره جنوب شرق آسیا می پردازند. تصاویری كه نشانگر تبدیل كلبه های مخروبه و محصور در علفزارهای بی نظم و ترتیب، به شهری بسیار زیبا، مدرن و هوشمند است.
این سرزمین با پنج میلیون و 400 هزار نفر جمعیت سال گذشته توانست سه برابر جمعیت یعنی 15 میلیون و 400 هزار گردشگر جذب كند.
'لی هسین لونگ' نخست وزیر سنگاپور روز گذشته در پنجاهمین سالگرد استقلال نتوانست اشاره به وضعیت بغرنج و فلاكت بار دوران آغازین استقلال نكند و با ذكر شواهدی، گفت حق مردم سنگاپور است كه بزرگترین جشن خود را برگزار كنند، زیرا در این سالها از جزیره ای محروم و عقب مانده و جهان سومی به كشوری پیشرفته، توسعه یافته و نمونه تبدیل شده است.
وی گفت: امروز دراین جامعه تفاوتی بین گروه های نژادی چینی، هندی، مالائی و اوراسیائی نیست. یقه سفید و یقه آبی در تمام مزیت ها از حقوق و امتیاز
عادلانه برخوردارند و هر فردی می تواند تا هرجا كه می خواهد و می كوشد پیشرفت كند. راه آینده به روی همگان باز است.
لی هسین لونگ كه از تالار قدیمی موسیقی ویكتوریا، همانجایی كه پدرش به عنوان بنیانگذار و معمار نوین سنگاپور در چنین روزی تاسیس 'حزب اقدام خلق' را اعلام و سرود استقلال سرداده شد سخن می گفت، تاكید كرد مردم سنگاپور اكنون به گذشته خود نگاه می كنند و به سفری كه در طول زمان پیموده است. ملت ما برای راهی كه 50 سال پیموده به خود می بالد.
وی گفت: من از مردم می خواهم با امید، ابتكار و خلاقیتی بیش از گذشته، به راهی كه شاید خیلی روشن نیست و باید ما آنرا ترسیم كنیم بیشتر نگاه كنند.

** نگاهی به رتبه های سنگاپور در اقتصاد جهانی در پنجاهمین سالگرد استقلال:
سنگاپور اكنون با 5.6 امتیاز برای چهارمین سال پیاپی بعد از سوییس با 5.7 امتیاز در رتبه دوم جهانی رقابت پذیری اقتصادی جهان قرار گرفته است.
سنگاپور پس از 50 سال تلاش اكنون در رتبه نخست وضع قوانین و آسان سازی و تسهیل شرایط برای تجارت و حراست از حقوق مالكیت معنوی قرار دارد و رتبه دوم سرمایه گذاری سرانه بین المللی را كسب كرده است.
سنگاپور از نظر امكان تهیه گزارش و دسترسی به اطلاعات اقتصادی در جایگاه نخست جهان است، اما از نظر هزینه زندگی دومین شهر گران جهان محسوب می شود، هر چند شهروندان از رفاه برخوردارند.
این دولت – شهر كوچك در پنجاهمین سالگرد استقلال از نظر بدهی خارجی در جایگاه 65 از بین 202 كشور جهان قرار دارد و رتبه دهم را در میان 121 كشور در پشتوانه ارز خارجی یدك می كشد.
با فرهنگ سازی اكنون سنگاپور سومین كشور پاك در بین كم فسادترین كشورهای جهان بعد از نیوزیلند و فنلاند است و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی آن از بین 180 كشور 43 جهان است.
از بیكاری در سنگاپور كمتر اثری دیده می شود و با تلاش، نرخ بیكاری در آن با 1.6 ششمین كشور جهان در كاهش بیكاری است و قدرت خرید مردم نیز بالاست.
براساس آمار، سنگاپور رتبه چهارم در شاخص برابری قدرت خرید سرانه را با بیش از 88 هزار دلار آمریكا یدك می كشد.
سازمان تجارت جهانی این دولت – شهر كوچك را سال گذشته میلادی چهاردهمین صادركننده و پانزدهمین واردكننده بزرگ جهان اعلام كرد.
برای جشن گرفتن این پیشرفت، سنگاپور برای نخستین بار از سال 1969 از رهبران جهان در مراسم استقلال دعوت كرد و 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی، 'حسن البولیكا' سلطان برونئی، 'چان اوچا' نخست وزیر تایلند و نمایندگان دیگری از 18 كشور در این آیین شركت داشتند.
آساق**1611