به گزارش ايرنا از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي، دكتر زينب رضايتي زاد اظهار كرد: با توجه به افزايش روز افزون مصرف انواع فرآوردههاي آرايشي و بهداشتي تامين سلامت و بهداشت اين مواد يكي از مهمترين وظايف متوليان حوزه سلامت بشمار ميرود.
وي افزود: فرآوردههاي غير بهداشتي و غيرمجاز به محصولاتي اطلاق ميشود كه بدون اخذ مجوز واردات از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در شرايط نامناسب به كشور وارد ميشوند.
رضايتي زاد ادامه داد: با توجه به اينكه اين فرآوردهها حاوي مواد اوليه غير مجاز، مضر و نامرغوب هستند مصرف آنها عوارض جدي را براي مصرف كنندگان بدنبال دارد.
وي تاكيد كرد: امروزه استفاده از لوازم آرايشي و بهداشتي در ميان اقشار جامعه امري اجتنابناپذير است و بسياري از افراد حداقل يك بار عوارض لوازم آرايشي و بهداشتي نامرغوب و قاچاق را تجربه كردهاند.
به گفته وي، احتمال آلودگيهاي ميكروبي و آسيبهاي فيزيكي براي محصولات آرايشي و بهداشتي قاچاق بدليل شرايط نامساعد حمل و نقل و نگهداري نامناسب بيشتر است لذا مردم بايد از خريد لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق و تقلبي خودداري كنند.
وي با بيان اينكه آفلاتوكسين B يكي از شايع ترين نوع موجود و يكي از قوي ترين سرطان زاهاست كه منجر به صدمات حاد كبدي مي شود، افزود: آزمايشات انجام شده بر روي مواد آرايشي غيرمجاز نشان داده ميزان اين ماده سمي در آنها بالاتر از حد مجاز است و اين ماده براحتي از طريق پوست جذب مي شود.
رضايتي زاد با هشدار به استفاده كنندگان اين نوع فرآوردهها، گفت: مردم بايد خطرات و عوارض مصرف لوزام آرايشي و بهداشتي و محصولات قاچاق و تقلبي را جدي بگيرند زيرا نه تنها تركيبات آنها نامعلوم است بلكه آلودگيهاي زيادي در آنها مشاهده شده كه خطرات زيادي از قبيل حساسيت پوستي، كچلي، آكنه شديد و صدمات كبدي جبران ناپذير در بدن مصرف كننده ايجاد ميكنند.
وي يادآور شد: محصولات آرايشي و بهداشتي قبل از ورود به بازار بايد از سازمان غذا و دارو مجوزهاي لازم را اخذ كنند و اين سازمان شرايط توليد و مواد اوليه مورد مصرف در اين محصولات را جهت در دسترس قرار گرفتن محصولات سالم مورد بررسي دقيق قرار ميدهد.
وي افزود: مصرفكنندگان بايد دقت كنند فرآوردههاي آرايشي و بهداشتي داخلي داراي پروانه ساخت معتبر بوده و فرآوردههاي خارجي نيز برچسب كنترل اصالت و سلامت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي داشته باشند.
رضايتي زاد ادامه داد: استفاده از لوازم آرايشي بطور مشترك با ساير افراد علاوه بر آلوده شدن خود ماده آرايشي باعث انتقال عوامل ميكروبي و قارچي از فردي به فرد ديگر ميشود كه بايد از استفاده مشترك از لوازم آرايشي خودداري كرد.
7177/9002
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۴
ايلام - ايرنا - كارشناس نظارت بر لوازم آرايش بهداشتي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: ايران سومين مصرف كننده لوازم آرايشي و بهداشتي در خاورميانه است بنابراين انتخاب صحيح يك ماده آرايشي و بهداشتي براي همه افراد جامعه ضروري است.