به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، یك مطالعه جدید برای اولین بار نشان داده است كه نه تنها احساسات زاییده پردازش اطلاعات توسط مغز است بلكه مستقیما بر رویه های فراگیری و حافظه در مغز تاثیر می گذارند.
این مطالعه نشان داد كه احساسات مختلف باعث می شوند كه مغز به روش مختلف و در فركانس های مجزا فعالیت كند.
هدف اصلی این مطالعه كشف فعالیت الكتریكی بود كه در جریان تشكیل حافظه اجتماعی در مغز شكل می گیرد.
محققان در جریان این مطالعه متوجه شدند كه یك توضیح علمی در پشت این بیان نهفته است كه انسان در ملاقات های اجتماعی هرگز شانس دومی برای تغییر اولین تاثیر در دیدار با یك فرد ناآشنا، پیدا نمی كند.
از همه مهتر محققان متوجه شدند كه احساسات و رویه های شناختی مانند فراگیری و حافظه با هم ارتباط دارند.
محققان در مرحله اول این مطالعه بر روی موش ها فعالیت الكتریكی در مغز موش ها را در جریان رفتار اجتماعی بررسی كردند.
محققان فعالیت قوی و موزونی را كشف كردند كه حالت هیجان را در این حیوانات بازتاب می داد.
آنها با تعجب متوجه شدند كه این فعالیت میان نواحی از مغز كه با حافظه اجتماعی در اولین برخورد میان دو موش غیر آشنا ارتباط دارد، قوی است.
محققان با كشف ارتباط میان هیجان اجتماعی و حافظه اجتماعی، در مرحله بعدی این مطالعه به دنبال بررسی این موضوع رفتند كه آیا یك احساس متفاوت نیز به همان صورت بر همان مناطق شبكه مغز تاثیر می گذارد كه نتایج
این مطالعه نشان داد مغز در این زمینه متفاوت عمل می كند.
محققان بار دیگر، فعالیت قوی، موزون و هماهنگی را میان مناطق مختلف مرتبط با حافظه اجتماعی مشاهده كردند؛ اما این فعالیت در یك فركانس متفاوت و در یك الگوی ریتمیك آهسته تر صورت گرفت.
به نظر می رسد زمانی كه احساسات اجتماعی و مثبت هستند مغز به مناطق مختلف دستور می دهد تا طبق یك پروتكل ارتباطی عمل كند،اما زمانی كه یك احساس متفاوت ایجاد می شود مانند احساس منفی ترس ، مغز به همان مناطق دستور می دهد تا از یك پروتكل ارتباطاتی متفاوت استفاده كند.
محققان در نتیجه گیری اعلام كردند كه احساسات مختلف باعث می شوند كه مغز به طرق مختلف و در فركانس های متفاوت عمل كند.
نتایج این مطالعه در مجله eLife منتشر شده است.
علمی(6)**2038**1599
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۴
تهران-ایرنا- محققان آمریكایی در جریان یك مطالعه برای اولین بار نشان دادند كه احساسات بر رویه های فراگیری و حافظه در مغز تاثیر مستقیم دارد.