نوشهر- ايرنا- مديركل جنگل كاري، پارك ها و ذخيرگاه هاي جنگلي سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخيزداري با اشاره به اهميت توليد نهال و حفظ پوشش گياهي در كشور به لزوم گسترش فرهنگ درخت كاري تاكيد كرد و گفت: نهالستان هاي كشور قابليت توليد 100ميليون اصله انواع نهال را در سال دارند.

عباسعلي نوبخت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به وجود 33 نهالستان در كشور وسعت آنها را 749 هكتار اعلام كرد.
وي افزود: با توجه به ظرفيت و قابليت هايي كه نهالستان هاي سه استان شمالي كشور دارند با مساعدت مسوولان استان ها و اتاق هاي بازرگاني آنها قادر به توليد و صادر كردن نهال هاي مورد نياز كشورهاي همسايه بر اساس استاندارد مورد در خواست آنها هستيم.
نوبخت گفت : كارشناسان و گردشگران خارجي كه از جنگل هاي ايران بازديد مي كنند محو اين نعمت الهي كه همچون يك موزه طبيعي مي درخشد، مي شوند.
وي افزود : شرايط امروز جهان در حال تغيير است بايد به دنبال حفظ جنگل و كاشت درختان در ارتفاعات پايين با توجه به گرمي و خشكسالي باشيم.
او با تاكيد بر لزوم تامين به موقع اعتبارات لازم در حفظ جنگل، ادامه داد : كاشت نهال هايي كه پنج سال نياز به مراقبت نداشته باشند ، در دستور كار سازمان جنگل ها قرار دارد .
نوبخت خاطرنشان كرد: تنها در استان مازندران يك ميليون و 200 هزار واحد دامي وجود دارد كه در 9 ماه از سال در عرصه هاي جنگلي حضور دارند و اگر هر كدام روزانه يك نهال بخورند بيش از 234 ميليون نهال از بين خواهد رفت در صورتي كه در شمال كشور در سال 93 تنها 10 ميليون و 500 اصله نهال توليد شد .
وي افزود : تصميمات در خصوص جنگل بايد به دور از احساسات و به صورت كارشناسي اتخاذ شود زيرا با موجود زنده اي به نام درخت مواجه هستيم، موجودي كه به طور مستقيم و غير مستيقم در تمام عرصه هاي زندگي مردم تاثيرگذارند.
مديركل جنگل كاري، پاركها و ذخيرگاه هاي جنگلي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري، اعتبارات سال گذشته اين بخش را 80 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت : دفتر جنگل كاري پارك ، نهال و ذخاير جنگلي و همچنين ايستگاه بذر به عنوان يك قابليت منحصر به فرد و بزرگترين ايستگاه بذر خاورميانه مطرح است.
وي با بيان اينكه هم اكنون نهال هاي مورد نياز جنگلي كه اكثرا بومي هستند، توليد مي شوند، افزود : پنج ناحيه رويشي در كشور كه يكي از شاخصه هاي ممتاز ايران نسبت به ديگر كشورها به شمار مي رود ، وجود دارد.
نوبخت اظهار كرد: با تحقيقات كارشناسي نهال هايي توليد مي شوند كه براي حفظ رطوبت خاك و كاهش گرد و غبارهاي در كشور مناسب است.
وي افزود: نخست به كاشت نهال هايي همچون اكاليپتوس اقدام مي شود و در مرحله بعد به كاشت نهال هاي بومي منطقه هدف تكميل مي گردد.
مديركل جنگل كاري، پاركها و ذخيرگاه هاي جنگلي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري گفت: براي ارتقاي فرهنگ نهال كاري بين مردم توليد نهال هايي از جمله صنوبر، اكاليپتوس و نهال هاي مشابه و توزيع آن در بين مردم در هفته منابع طبيعي به صورت رايگان صورت مي گيرد.ك/3
1295/1501/1654/1772